«Καίει» πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ!

Προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορεί ποδοσφαιρικό παράγοντα για ξέπλυμα και λαθρεμπόριο καυσίμων

Προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορεί ποδοσφαιρικό παράγοντα για ξέπλυμα και λαθρεμπόριο καυσίμων

Τον πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ εμπλέκει στην υπόθεση του «Noor One» η απόρρητη κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος περιγράφει συναντήσεις του στο Ντουμπάι το καλοκαίρι του 2013 με σκοπό το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», ο μάρτυρας φέρεται ότι κατονομάζει δύο πρόσωπα -έμπιστα στελέχη των επιχειρήσεων του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ-, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πωλούν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε άτομο που ήδη έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του «Noor One» στη δίκη που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι χρηματοδότες της μεταφοράς του φορτίου-μαμούθ των 2,1 τόνων ηρωίνης και οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς και για να εντοπιστούν άγνωστα -μέχρι στιγμής- πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπόριο καυσίμων.

2 307

Σοβαρές καταγγελίες
Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει προβεί σε σοβαρότατες καταγγελίες, ενώ κατέθεσε ακόμη ότι συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ τού αποκάλυψε έκνομες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, ο μάρτυρας καταθέτει ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ παραδέχθηκε στον ίδιο την τέλεση του αδικήματος του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αναφέροντας:
«Τα χρήματα προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων και περνούν αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές, μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο».

Παράλληλα, ο συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ φέρεται ότι πρόσθεσε μιλώντας στον προστατευόμενο μάρτυρα: «Ο πρόεδρος θέλει “μαύρα” τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ».
Ο προστατευόμενος μάρτυρας επικαλείται στην απόρρητη κατάθεσή του το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Επιπλέον, ο ίδιος μάρτυρας φέρεται ότι περιγράφει και συναντήσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, στο σπίτι και το σκάφος του τελευταίου, όπου του ζήτησε να συνεργαστούν για τη μεταφορά λαθραίων καυσίμων. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι αρνήθηκε και περιγράφει λεπτομερώς τις στενές σχέσεις του προέδρου με δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για την υπόθεση του «Noor One».

Ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες

Παράλληλα, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, ο προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει ότι ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον (!) για τις δραστηριότητες του «Noor One» από την αρχή και ως την αποκάλυψη του φορτίου. Ο μάρτυρας συνεχίζει αναφέροντας ότι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες για την υπόθεση του «Noor One» επισκέφθηκε τον πρόεδρο τρεις ή τέσσερις φορές στα γραφεία της εταιρίας του, από τα τέλη του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014. Επισημαίνεται ότι στην απόρρητη κατάθεσή του ο μάρτυρας επικαλείται τραπεζικά έγγραφα και e-mails.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ