Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Χιμένεθ ο εκλεκτός του «Τίγρη» για τον πάγκο της ΑΕΚ!

Αλλαγή προπονητή μετά τη νέα γκέλα! «Χ» στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός (0-0)

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Μανόλο Χιμένεθ ο εκλεκτός! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αφού πραγματοποίησε αρκετές επαφές για τη συμφωνία με έναν τεχνικό «υψηλών προδιαγραφών», προκειμένου να δεσμευτεί μαζί του με ένα «μακρύ» συμβόλαιο (πιθανότατα 2,5 ετών), τελικά, κι αφού υπήρξαν αρκετά προβλήματα, κατέληξε (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στη λύση του παλιού Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ επίσημα δεν το επιβεβαίωνε, αλλά η προφορική συμφωνία είναι δεδομένη. Ο Χιμένεθ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα σήμερα, προκειμένου να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση και να υπογράψει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το συμβόλαιό του θα είναι μέχρι τον Ιούνιο, με οψιόν (από την πλευρά της ΑΕΚ) για την ανανέωσή του για ακόμη έναν χρόνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός θα φέρει μαζί του δύο συνεργάτες, έναν βοηθό προπονητή και έναν γυμναστή. Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ στις 9 Οκτωβρίου του 2010. Ηρθε στην Ελλάδα -τυγχάνοντας αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον κόσμο- για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο τώρα θα βρει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ. Ο Ισπανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της «Ενωσης» 361 ημέρες. Κέρδισε τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-0), απέκλεισε τους «πρασίνους» και τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και οδήγησε στον τελικό απέναντι στον Ατρόμητο την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Βραχυκύκλωσαν οι «ερυθρόλευκοι»
Μετά τα Χανιά, ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς και στην Τρίπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» βραχυκύκλωσαν χθες κόντρα στον Αστέρα, μένοντας στο 0-0, παρότι αγωνίζονταν με παίκτη (λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάσα στο 61′) παραπάνω για περίπου μισή ώρα. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», λόγω της καταρρακτώδους βροχής, δυσκόλεψε αρκετά τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Παρ’ όλα αυτά, Αρκάδες και Πειραιώτες (αγωνίστηκαν με τρεις παίκτες, Ρέτσο, Μανθάτη και Ανδρούτσο, από την ομάδα νέων) άγγιξαν αρκετές φορές το γκολ.

Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Μανιάς, ο οποίος σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Πάντως, εξαιρετική εμφάνιση, ενδεχομένως και την καλύτερή του με τα «ερυθρόλευκα» γάντια, πραγματοποίησε ο Λεάλι. Εξαιρετικός ήταν και ο Ιταλός πορτιέρο της αρκαδικής ομάδας Ντοναρούμα. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Μανθάτης (ήταν από τους κορυφαίους στο πρώτο μέρος), με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία Κύζα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση της αποβολής (για θέατρο εντός περιοχής) του Μάσα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για την κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη (εντός περιοχής γιατί θεώρησε ότι εκβίασε πέναλτι) στο 41′.

Οι Ακρίτες με… σπασμένα φρένα
Το τρένο της Ξάνθης δεν έχει σταματημό. Εύκολα και απλά κέρδισε και τον Ηρακλή στα Πηγάδια με 3-1. Ο «Γηραιός» κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ξάνθη και με τον Πασσά άνοιξε το σκορ μόλις στο 10. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η αναμέτρηση κρίθηκε, λοιπόν, στη δεδομένη ποιότητα ορισμένων παικτών του Λουτσέσκου. Ο Γιουνές με τα δύο τέρματα (26′ πέν, 71′ ) που πέτυχε έφτασε τα 12 και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Ιντέγε, ενώ ο Τριάδης με ένα γκολ (61′ ) και μία ασίστ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του. Από την άλλη, ο Ηρακλής τα έδωσε όλα, έχασε πέναλτι στο 89′ με τον Λουκίνα, όμως έδειξε ότι έχει τα φόντα για να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Λουτσέσκου ανέφερε μετά το ματς: «Οταν κερδίζεις με σκορ 3-1, είναι φυσιολογικό να είσαι ικανοποιημένος. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε».

«Ηπειρώτικο» μέσα σε βούρκο
Η μάχη στον… βούρκο των «Ζωσιμάδων» ήταν σκληρή. Το γκολ του Μιχαήλ στο 18ο λεπτό, όμως, αποδείχθηκε αρκετό για να αναδείξει νικητή τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί («έτρεχε» από τον Νοέμβριο του 2016) του Πανιωνίου. Παράλληλα οι Ηπειρώτες έσπασαν την αρνητική παράδοση που τους ήθελε να μην κερδίζουν -από τη σεζόν 1992-1993- τους Νεοσμυρνιώτες. Πάντως, οι άνθρωποι του «Ιστορικού» έβραζαν μετά το τέλος του παιχνιδιού, εκδίδοντας και ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Οσοι νομίζουν ότι παίχτηκε ποδοσφαιρικό ματς κάνουν λάθος. Παίχτηκε βόλεϊ, πόλο, πάλη και εν πάση περιπτώσει οτιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο. Κύριοι, εάν πραγματικά νοιάζεστε για το καλό του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να απαγορεύσετε να γίνονται παιχνίδια σε τέτοιες συνθήκες και να αντιμετωπίζονται παίκτες και προπονητές σαν ζώα. Ντροπή! Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο το αφήνετε στην τύχη του και κρίνονται παιχνίδια λόγω των καιρικών συνθηκών και όχι λόγω της ικανότητας των ποδοσφαιριστών».

Βαρυχειμωνιά στο Περιστέρι
Υστερα από σχεδόν 11 χρόνια (19/11/2006, οπότε έχασε 0-4 από Παναθηναϊκό), ο Ατρόμητος δέχτηκε τέσσερα γκολ στο Περιστέρι, χάνοντας 1-4 από την Κέρκυρα. Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κέρκυρα, η οποία ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 4΄ με τον Επστάιν. Τα πράγματα για τον Ατρόμητο στράβωσαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Κεϊτά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 45+2′. Ο εφιάλτης του Ατρομήτου συνεχίστηκε, καθώς στο 63΄ ο Λαζαρίδης, στην προσπάθειά του να κάνει την προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 0-2. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με τον Γκουγκούδη να αποβάλλεται στο 66′ και οι Περιστεριώτες να μένουν με εννέα παίκτες. Η Κέρκυρα μετέτρεψε σε θρίαμβο το παιχνίδι, καθώς ο Ντουαλά έκανε το 0-3. Ο Ατρόμητος κατάφερε να μειώσει στο 83΄ με κεφαλιά του Φυτανίδη (1-3) και το… κερασάκι στην τούρτα για την Κέρκυρα έβαλε ο Γεωργακόπουλος 4-1.

Ζωντανή για την παραμονή
Δεν παραδίδει τα «όπλα» η Βέροια, η οποία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ, πήρε «χρυσό» βαθμό (1-1), στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Ικάουνιεκς με τακουνάκι έβαλε σε θέση οδηγού στο 45′ τους «βυσσινί», με τον Σαρπόνγκ να ισοφαρίζει για τη «βασίλισσα του Βορρά» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 69′! Η αναμέτρηση αμαυρώθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ντοντό (υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ρήξη χιαστού).

Γι’ αυτό η ΑΕΛ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ο οποίος «στην επανάληψη έκανε πως δεν βλέπει το σκληρό παιχνίδι ορισμένων παικτών της Βέροιας και κυρίως του τελειωμένου ποδοσφαιρικά Καλί, που, βλέποντας την ανοχή του διαιτητή κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-1, σακάτεψε τον καλύτερο ποιοτικά παίκτη μας, τον Ντοντό… Περιμένουμε να δούμε πότε θα καταλάβουν οι Ελληνες διαιτητές πως ένα μέρος της αποστολής τους είναι η προστασία των παικτών που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο από τους χασάπηδες».

Ο Μάκος «έπνιξε» τον Μοράις στον βάλτο του Αγρινίου!

Ο Ζοζέ Μοράις, αφού οδήγησε την ΑΕΚ σε ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο 3-2, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος… κατάφερε να πετύχει τον χειρότερο απολογισμό βαθμών στην ιστορία της ομάδας, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ανάμεσα στους πάνω από 25 προπονητές σε τουλάχιστον δέκα αναμετρήσεις στον πάγκο της για το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, σε 11 αναμετρήσεις, ο απολογισμός του Μοράις ήταν μόλις δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, το οποίο σημαίνει ότι συγκέντρωσε 12 βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα, δηλαδή ούτε 1,1 πόντο ανά παιχνίδι. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός πήρε μια σπουδαία νίκη σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να γίνει (η μπάλα κολλούσε στα περισσότερα σημεία από τη συνεχή βροχή) χάρη στον εορτάζοντα Μάκο. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο 12΄, με πέναλτι του Μαρκόφσκι (1-0), όμως ο Αλμέιδα, με κεφαλιά στο 22’, ισοφάρισε.

Ωστόσο, ο παίκτης που γύρισε το ματς… τούμπα για την ΑΕΚ, ήταν ο Γαλανόπουλος, ο οποίος έκανε το 1-2. Στην επανάληψη… μίλησε ο Μάκος, ο οποίος με δύο γκολ στο 55′ και το 82′ έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλιά του και έστειλε τον Μοράις στο ταμείο ανεργίας.

Μπέντο: «Δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες»

gweardgas 1

Ο Ολυμπιακός έμεινε για δεύτερο διαδοχικό αγώνα χωρίς νίκη στη Σούπερ Λιγκ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Πάουλο Μπέντο, μετά τη λευκή ισοπαλία 0-0 με τον Αστέρα, υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τον αγώνα λόγω της κατάστασης του τερέν, δεν ήταν δυνατόν να εφαρμόσουμε τη στρατηγική που είχαμε προετοιμάσει πριν από το παιχνίδι και έπρεπε να προσαρμοστούμε στις δύσκολες συνθήκες αυτής της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι ίσως και να αξίζαμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Αστέρα Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανέφερε: «Ημασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά χάσαμε στις καθυστερήσεις, ενώ σήμερα πήραμε τον βαθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρόσωπο που δείχνουμε τώρα τελευταία».
Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα, ενώ πιθανή είναι και η αποχώρηση του Τσόρι Ντομίνγκες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...