Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Και επίσημα «αστέρι»

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο πρώτος Ελληνας που θα αγωνιστεί (βασικός στην Ανατολή) στο All Star Game!

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

O Ιρλανδός συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ πίστευε ότι «όλοι ζούμε στους υπονόμους, όμως μόνο λίγοι μπορούμε και κοιτάμε τα αστέρια». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα υπερέβαλε ποτέ αναφέροντας το πρώτο. Ωστόσο, από την πώληση διάφορων προϊόντων στους δρόμους στα Σεπόλια έφτασε να γίνει -και με… ταμπέλα- αστέρι του ΝΒΑ.

Ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Μιλγουόκι είναι από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο πρώτος Ελληνας που θα αγωνιστεί στο φημισμένο All Star Game του ΝΒΑ, καθώς η αμερικανική λίγκα ανακοίνωσε επισήμως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κοινού, Τύπου και παικτών.

Οι ομάδες

Ο «Αντέτο» θα είναι βασικός στην ομάδα της Ανατολικής Περιφέρειας μαζί με τους ΛεΜπρον Τζέιμς, Κάιρι Ιρβινγκ (Κλίβελαντ), Τζίμι Μπάτλερ (Σικάγο), ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (Τορόντο) και στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη θα αντιμετωπίσει τους «δυτικούς» Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον), Κουάι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο), Αντονι Ντέιβις (Νέα Ορλεάνη).

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντετοκούνμπο έγραψε:

«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη… Το εκτιμώ και να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για εσάς στο All Star Game! Ευχαριστώ, Ελλάδα!». Ο προπονητής του Τζέισον Κιντ σχολίασε: «Το αξίζει για τη σκληρή δουλειά του. Ακόμη και το All Star Game θα το εκμεταλλευτεί για να μάθει περισσότερα από σπουδαίους παίκτες που θα συναντήσει εκεί».

Δεύτερος παντού

Εκτός από τη δεύτερη θέση στους «ψηλούς» της Ανατολής στη διαδικτυακή ψηφοφορία, που κάλυπτε το 50%, ο «Giannis» ήταν δεύτερος και στις προτιμήσεις δημοσιογράφων και παικτών του ΝΒΑ, οι ψήφοι των οποίων προσμετρούνται από 25%!

Στις ψήφους κοινού, οι 1.604.463 που έλαβε ο σταρ των Μπακς ήταν στην Ανατολή πίσω μόνο από τους Τζέιμς (1.893.751), Ιρβινγκ (1.696.769) και συνολικά στην πέμπτη θέση, πίσω μόνο και από Κάρι (1.848.121), Ντουράντ (1.768.185).

Εκτός βασικής 5άδας της Δύσης έμεινε ο Γεωργιανός σέντερ Ζάζα Πατσούλια (Γκόλντεν Στέιτ), αφού παρά τις 1.528.941 ψήφους κοινού (δεύτερος στους «ψηλούς» στην Περιφέρεια), ήταν μόλις 12ος σε προτιμήσεις Τύπου και 10ος στους παίκτες.

Εκπληξη και το «σνομπάρισμα» του Ράσελ Ουέστμπρουκ, που παρά τα 21 φετινά τριπλ – νταμπλ με την Οκλαχόμα Σίτι, ήταν εκτός δυτικής 5άδας και θα είναι, εκτός απροόπτου, στους (7+7) αναπληρωματικούς που θα ανακοινωθούν στις 26/1.

ESPN: ΕΝΑ «ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΕΡΙΩΝ 2,21 μ.

Τα επιτεύγματα του Αντετοκούνμπο στο παρκέ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ταλέντου και της ασταμάτητης δουλειάς στην προπόνηση, αλλά και της καταπληκτικής σωματοδομής του. Το δίκτυο ESPN τον είχε αναδείξει πέρσι ως «το κορυφαίο κορμί του ΝΒΑ», όχι όμως για αισθητικούς λόγους.

Προ ημερών, άλλωστε, η στήλη «ESPN Science» ανέλυσε εκ νέου τα 211 εκατοστά του σταρ των Μπακς, εξηγώντας πως, λόγω του ύψους του, σε κάθε ντρίμπλα του η μπάλα μένει μακριά από το χέρι του για 0,28”, ενώ ο μ.ό. για γκαρντ είναι 0,20”. Επιπλέον, ο διασκελισμός του υπολογίζεται στα 2,64 μ. και μπορεί να διανύσει το παρκέ με ταχύτητα 27,3 χλμ./ώρα και με μόλις 10 βήματα, ενώ ο μέσος παίκτης του ΝΒΑ χρειάζεται 13! Ούτως ή άλλως, το μπόι του 22χρονου γκαρντ/φόργουορντ καθιστά το σουτ του σχεδόν ανίκητο σε τάπα. Στο πρόσφατο νικητήριο καλάθι στη Νέα Υόρκη ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού δημιούργησε απόσταση 1,22 μ. από τον αντίπαλο που τον μάρκαρε ασφυκτικά και μάλιστα σε μόλις 0,45”. Στη συνέχεια απελευθέρωσε την μπάλα από το χέρι του σε γωνία 47 μοιρών και σε ύψος 3,15 μ. από το παρκέ, κάτι που κατέστησε αδύνατο το κόψιμο από τον Λανς Τόμας των Νικς…

Εκείνο που είχε εντυπωσιάσει εξαρχής τους Αμερικανούς ήταν το άνοιγμα χεριών του «Αντέτο», με… 2,21 μ., ως ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ με ύψος άνω των 2,08 μ. και +5 ασίστ μ.ό. φέτος. Τέλος, κατά τον «Ανθρωπο του Βιτρούβιου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (κανόνας σωματικών αναλογιών του ανθρώπου), το άνοιγμα παλάμης των 30 εκατοστών του Αντετοκούνμπο παραπέμπει υπό άλλες συνθήκες σε άνθρωπο με ύψος… 3,05 μ.!

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

1.604.463 οι ψήφοι που έλαβε από το κοινό στη διαδικτυακή ψηφοφορία, που τον έφεραν στην τρίτη θέση της Ανατολής, πίσω από τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Κάιρι Ιρβινγκ.

15.499 οι διαδικτυακές προτιμήσεις στον Κώστα Κουφό των Σακραμέντο Κινγκς, που βρέθηκε στην 42η θέση της ψηφοφορίας στη Δυτική Περιφέρεια.

12.404 οι ψήφοι που έλαβε ο συμπαίκτης του Κουφού στους Κινγκς Γιώργος Παπαγιάννης, παρότι έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο αγώνες με το Σακραμέντο.

2004 η χρονιά στην οποία αγωνίστηκε τελευταία φορά παίκτης των Μπακς σε All Star Game, με τον Μάικλ Ρεντ να παίζει ως αναπληρωματικός.

1986 η τελευταία σεζόν στην οποία παίκτης του Μιλγουόκι ήταν βασικός στην Ανατολή, με τον Σίντνεϊ Μόνκριφ να παίζει πλάι σε Αϊζάια Τόμας, Τζούλιους Ερβινγκ, Λάρι Μπερντ, Μόουζες Μαλόουν.

562 η διαφορά ημερών στην ηλικία με τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που ήταν ο νεαρότερος βασικός All Star των Μπακς, σε ηλικία 23 ετών και 9 μηνών.

75 οι μέρες διαφοράς με τον νεαρότερο μη Αμερικανό All Star, που ήταν το 2003 ο Κινέζος Γιάο Μινγκ σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών.

162 οι παίκτες, σε σύνολο 324 (κοινώς το 50%) που ψήφισαν (4ο) τον Αντετοκούνμπο για το All Star Game.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...