Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Αλλη» ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μποφόρ για ΠΑΟ στην Κέρκυρα

Ο Ολυμπιακός πήρε τρίποντο και ξέφυγε 11 βαθμούς από τους Πανιώνιο και Ξάνθη

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Πέταξε άλλους δύο βαθμούς στο νησί των Φαιάκων και κόντρα στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός και έδειξε πολύ λίγος για ακόμα μία φορά. Το «Τριφύλλι» άρχισε δυνατά το παιχνίδι και έδειξε ότι δεν ήθελε να αφήσει βαθμούς στο νησί των Φαιάκων. Στο 22′ απέκτησε όλες τις προοπτικές. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες για τον Μπεργκ, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κουτζαβασίλη και πέτυχε το 1-0 για τους «πρασίνους». 

Η Κέρκυρα απάντησε αμέσως στο 29′ κι αυτό ήταν ψυχρολουσία που δεν ξεπέρασαν οι παίκτες του Ουζουνίδη. Ο Επσταϊν προσπέρασε σαν σταματημένο τον Μαρινάκη και με πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο (1-1). Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι. Πίεσαν, πάλεψαν, αλλά ήταν λίγοι στην τελική προσπάθεια. Στάθηκαν και άτυχοι με τους μυϊκούς τραυματισμούς των Χουλτ και Λέτο, και το κακό παράγινε. 

Οι «πράσινοι» χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ποιοτικές μεταγραφές (εξτρέμ, επιθετικός και δεκάρι) και αν δεν αποκτηθούν κι αυτή η χρονιά θα είναι χωρίς αντίκρισμα. Το 1-1 ήρθε με όλα αυτά απόλυτα φυσιολογικά.

 Πρώτη Μανόλο με γκολ και θέαμα 
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ -στο ντεμπούτο του Ισπανού- «ντύθηκαν» Απάτσι και στην καλύτερη φετινή εμφάνισή τους σκόρπισαν τον Αστέρα Τρίπολης εύκολα και απλά με 2-0. Την αλλαγή ψυχολογίας και την επαναφορά της… αυτοπεποίθησης, που τόσο πολύ είχε ανάγκη η ΑΕΚ, πέτυχε ο Μανόλο Χιμένεθ, έστω και μόλις μέσα σε δύο μέρες. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. 

Η διάθεση που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι» μέσα στο γήπεδο ήταν απίστευτη. Σχεδόν από το πρώτο λεπτό πρέσαραν χωρίς… ανάσα τους παίκτες του Αστέρα, ενώ έμπαιναν με πάθος και πρώτοι σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Στην πρώτη καλή φάση άνοιξαν το σκορ με τον Πέκχαρτ στο 24′, που σκόραρε με κεφαλιά και με πολύ όμορφο τρόπο. Το παιχνίδι το «κλείδωσε» ο Μάνταλος στο 47′ , στην πιο μεστή φετινή εμφάνιση του «Δικεφάλου». Στα αξιοσημείωτα, το μήνυμα στον Μηνά Λυσάνδρου από τον Μοράις: «Θέλω να μεταφέρετε τις fq34fwq4fευχές μου στην ομάδα και στο νέο τεχνικό επιτελείο τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή επιτυχία. Οι ευχές μου είναι μέσα από την ψυχή μου για όλους σας» έγραφε το μήνυμα του Μοράις και ο Λυσάνδρου απάντησε: «Στην ΑΕΚ έχετε αφήσει μόνο φίλους».

 Ερυθρόλευκη νίκη με αποδοκιμασίες 
Βήμα τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, που χωρίς να εντυπωσιάσει και κάτω από αποδοκιμασίες (κυρίως για τον Μπέντο) πήρε τρίποντο κόντρα στην Ξάνθη με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μια έμπνευση του Σεμπά, που έφερε το αυτογκόλ του Σβάρνα (48′) και το παρθενικό γκολ του Μανθάτη (91′), για να καταβάλουν την αντίσταση της ομάδας του Λουτσέσκου, που λύγισε από τις πολλές απουσίες. 

Η Ξάνθη μπήκε στην αναμέτρηση του Φαλήρου για να παίξει ποδόσφαιρο, πιέζοντας πολύ ψηλά, θέλοντας να χαλάσει τη δημιουργία των γηπεδούχων. Το κατάφερε, και μάλιστα πολύ καλά. Στο 32′ είχε την κλασική ευκαιρία του αγώνα, στην πρώτη της τελική στο ματς. Από λάθος του Ανδρούτσου ο Ράνος έβγαλε τετ α τετ τον Βασιλακάκη, που πλάσαρε άουτ προ του Καπίνο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή αλλά και την ικανότητα να κάνει γκολ τις ελάχιστες φάσεις που του παρουσιάστηκαν στο β’ μέρος, παίρνοντας δύσκολα τη νίκη.

■ Σκαρφαλώνουν οι «Πάνθηρες»
Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε! Ο Πανιώνιος, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε και τον Παναιτωλικό με 2-0. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με δύο πανέμορφα τέρματα από τους Ρισβάνη στο 25′ και Καθάριο στο 54′ πήρε μια σημαντική νίκη, που τη διατηρεί σίγουρα στην πρώτη πεντάδα και με προοπτικές για πολύ ψηλότερα. 

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός, που προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, απείλησε ελάχιστα. Μετά το ματς, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους, βγάζουν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Κοιτάμε το επόμενο ματς». Από την άλλη, ο Γιάννης Νταλακούρας υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια απόδοση μέσα σε δύο μέρες. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ μετά από μια στημένη φάση και τελείωσαν όλα».

■ Το «Χ» βύθισε και άλλο τον «Γηραιό» 
Μια ανάσα από τον υποβιβασμό βρίσκεται ο Ηρακλής μετά τη νέα ισοπαλία με 1-1 απέναντι στη Βέροια στο Καυτανζόγλειο. Η κρίσιμη αναμέτρηση του Ηρακλή ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με την ομάδα της Ημαθίας να διατηρείται στο +5 από τον «Γηραιό». 

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, που διαμορφώθηκε μέσα σε 8 λεπτά και με τα γκολ των Στάμου (51′) και Λινάρδου (59′). Το θλιβερό είναι ότι το… καντήλι αδειάζει και φαίνεται από την εικόνα στο Καυτανζόγλειο. Τρεις κι… ο κούκος. Ελάχιστος κόσμος για ακόμα μια φορά στο στάδιο και θλίψη για τη διοικητική ανεπάρκεια qw4t4wtτου «Γηραιού». Ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε απογοητευμένος. «Με την εμφάνιση που κάναμε το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Πώς μπορούν να έρθουν παίκτες πρώτης γραμμής; Ποια μικρά παιδιά από μεγάλη ομάδα θα έρθουν στον Ηρακλή με τα προβλήματα που έχουμε; Ο Δώνης είναι ένας. Πόσοι άλλοι υπάρχουν; Πρέπει να αναλάβω και τις ευθύνες της διοίκησης;»

 Μόνο ένα γκολ έλειπε στον Κάμπο 
Λάρισα και Πλατανιάς, αντί για δίχτυα, σημάδευαν τα δοκάρια και έτσι μοιραία έμειναν στο 0-0 στο παιχνίδι που έγινε στον Κάμπο. Τόσο οι Θεσσαλοί όσο και οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν, αλλά δεν το κατάφεραν. 

Αρχικά ο Ρέντζας και ο Πριντέτα στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, ενώ ο Ουκρανός στο δεύτερο ημίχρονο είχε και δεύτερο δοκάρι για τον Πλατανιά. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, αλλά από εκεί και πέρα η έλλειψη γκολ τα λέει όλα. Ο Σάκης Τσιώλης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης τόνισε: «Στη θέση που βρισκόμαστε θέλουμε νίκες, ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια. Οι παίκτες μου προσπάθησαν πάρα πολύ. Η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσουν οι νέοι παίκτες». Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης είπε: «Αυτά τα παιχνίδια και οι βαθμοί είναι πολύτιμοι στην πορεία για την εξασφάλιση της παραμονής. Είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 Ολα μοιρασμένα και στη Λιβαδειά 
Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Λεβαδειακός και Ατρόμητος, μένοντας στο 1-1 στη Λιβαδειά. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι, το πρώτο οι φιλοξενούμενοι και το δεύτερο οι γηπεδούχοι, με το τελικό σκορ να κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του κατάφερε στην πρώτη, ουσιαστικά, επίσκεψή του στα αντίπαλα καρέ να βρει γκολ. Ο Λημνιός από αριστερά έκανε καταπληκτική σέντρα για τον Λε Ταλέκ και ο Γάλλος φορ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ναμάσκο στο 10′ για το 0-1.

Ετσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ματς. Ο Χριστόπουλος στο 66′ έριξε στο ματς τον Γιουσούφ και αυτός ήταν που μετά από επτά λεπτά συμμετοχής… έλυσε το πρόβλημα και 1-1 στο 73′. Ο Λεβαδειακός στο τέλος πίεσε για τη νίκη, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στο ματς μένοντας το ισόπαλο σκορ.

Μαρ. Ουζουνίδης: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε απογοητευμένος από το 1-1 με την Κέρκυρα και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το να έχεις μόλις δύο νίκες σε τόσα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά, κυρίως στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της πίστης. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και να πιστεύουμε περισσότερο το ότι μπορούμε να νικήσουμε. Πάντως, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Από την πλευρά του ο Ζέκα υποστήριξε: «Ολα είναι θέμα ψυχολογίας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανακάμψουμε. Το μυστικό είναι οι νίκες και μόνο αυτές θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση»

Αντίθετα, ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε φανερά ικανοποιημένος: «Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Δώσαμε συνέχεια στο αποτέλεσμα που πήραμε στο Περιστέρι. Μοιρασμένο παιχνίδι, δεν έχασε πολλές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός για να πούμε πως είναι άδικο το αποτέλεσμα και θεωρώ πως μπορούσαμε στο τέλος να το κλέψουμε».

Μπέντο: «Μου άφησε καλή γεύση το ματς»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η γεύση που μου μένει είναι μiα καλή γεύση, γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι. Σε όλο το ματς πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στην άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ στην επίθεση και όχι στην άμυνα, γιατί, όπως είπα, σε όλο το ματς ήμασταν καλύτεροι αμυντικά. Hταν καλύτερα οργανωμένες οι επιθέσεις μας και γενικότερα η συμπεριφορά των παικτών ήταν πολύ καλή. Η μοναδική στιγμή που κινδυνεύσαμε ήταν από δική μας κακή λειτουργία της άμυνας. Πετύχαμε μια νίκη ξεκάθαρη, γιατί ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ ανταγωνιστικοί».

Ο Λουτσέσκου, από την πλευρά του, υποστήριξε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Για την ήττα δεν έφταιξαν ούτε η συγκέντρωση ούτε οι απουσίες. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο ευκαιρίες και σκόραρε. Εμείς κάναμε περισσότερες φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Στο πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός και οι άλλοι».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...