Θεσσαλονίκη: Με παλιά, διαλυμένα οχήματα και σε τμήματα χωρίς θέρμανση εργάζονται οι αστυνομικοί

Περιπολικά και μοτοσικλέτες χωρίς συντήρηση και με ελαστικά-γυαλί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Περιπολικά και μοτοσικλέτες χωρίς συντήρηση και με ελαστικά-γυαλί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη. Ομως, μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο ακόμη και μέσα από τα υπό διάλυση τμήματα, που θυμίζουν… ψυγείο!

Τα κονδύλια δεν επαρκούν για θέρμανση και οι αστυνομικοί δουλεύουν σε πολικές συνθήκες, ενώ αναγκάζονται να καθαρίζουν οι ίδιοι τόσο τους χώρους εργασίας όσο και τα κελιά των κρατουμένων!

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σοχού το πετρέλαιο αποτελεί πολυτέλεια και οι αστυνομικοί ζεσταίνονται με… ξυλόσομπα! «Πέρυσι κάναμε δωρεά δύο τόνους ξύλα για να μπορούν οι συνάδελφοι να εργαστούν. Φέτος δεν έχουμε κονδύλια να κάνουμε ούτε αυτό» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Το πετρέλαιο έχει τελειώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου στην Τροχαία Χαλκηδόνας, στο τμήμα Ζαγκλιβερίου και στην Ασφάλεια Χαριλάου, όπου επιστρατεύτηκαν αερόθερμα και ηλεκτρικές σόμπες. «Πληρώνουμε τα έξοδα… ρεφενέ! Οι διαδικασίες προμήθειας πετρελαίου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα στη Θεσσαλονίκη να έχουν ξεμείνει. Πολλά κτίρια είναι πολύ παλιά και τα ηλεκτρολογικά τους δεν μπορούν να αντέξουν επιπλέον θερμαντικές συσκευές. Τόσο εμείς όσο και οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα» προσθέτει ο κ. Τσαϊρίδης.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι και τα υπηρεσιακά οχήματα, που βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση και τα περισσότερα είναι μονίμως παροπλισμένα, λόγω βλαβών. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία οχήματος της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, με τη θέση του οδηγού να στηρίζεται με ξύλα! Οσο για την καθαριότητα στα τμήματα, το κονδύλι των 80.000 ευρώ που δόθηκε φέτος επαρκεί μόνο για το… μισό έτος. Ετσι οι αστυνομικοί καθαρίζουν μόνοι τους, πληρώνοντας από την τσέπη τους τα απορρυπαντικά!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ