Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το νέο dresscode για το γραφείο!

Οι πέντε κανόνες για το ντύσιμο (και όχι μόνο) στον εργασιακό χώρο που κάνουν τη ζωή πιο απλή

Τα τελευταία χρόνια το κοστούμι και το ταγέρ δεν είναι τα αποκλειστικά ρούχα γραφείου. Η μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών που γίνονται σε εσωτερικό χώρο φαίνεται ότι έχει σε μεγάλο βαθμό μεγαλώσει και την γκάμα των ενδυματολογικών επιλογών.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ζούμε στην εποχή που, όταν λέμε «ρούχα γραφείου», το μυαλό μας πάει σε ένα καλοραμμένο παντελόνι και ένα κομψό πουκάμισο ή μπλούζα. Επιπλέον, σε πιο «δημιουργικούς» χώρους εργασίας, υπάρχει η δυνατότητα έως και η απαίτηση για πολύ ψαγμένο -σε καθημερινή βάση- προσωπικό στιλ.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι νέοι κανόνες για το ντύσιμο στον εργασιακό χώρο; Σύμφωνα με τον «Independent» είναι πέντε και θα σας εκπλήξουν!

Τζιν 

Το τζιν δεν είναι πια κάτι που μένει στην ντουλάπα για το Σαββατοκύριακο ή το πολύ για τις -πιο «πρόχειρες» λόγω προετοιμασίας Σαββατοκύριακου- Παρασκευές. Εχει γίνει κομβικό κομμάτι σε κάθε καλοστημένη εργασιακή γκαρνταρόμπα χάρη στην ιδιαίτερη «φροντίδα» που του έχουν επιφυλάξει και οι σχεδιαστές. Από τα ξεφτισμένα έως τα ψηλόμεσα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε το στιλ που ταιριάζει στην εργασιακή ιδιότητα και την προσωπική αισθητική σας.

Nude μακιγιάζ

wetyerty 4

Στην εποχή που δεν έχει ωράρια και τα προγράμματα αλλάζουν συνεχώς, κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για τη σύγχρονη γυναίκα. Από το να προσπαθείς να βάλεις μάσκαρα στο φανάρι και τελικά να μοιάζεις με μουτζουρωμένη κολομπίνα, το άβαφο μεν αλλά περιποιημένο πρόσωπο, που είναι υδατωμένο και λαμπερό, είναι -μακράν- προτιμότερο και πολύ trendy.

Διακριτικά αρώματα

wetyerty 3

Η καθαριότητα είναι το καλύτερο αξεσουάρ για τις εμφανίσεις στο γραφείου. Η μυρωδιά του σαπουνιού και του σαμπουάν σίγουρα μπορεί να αυξήσουν τη δημοφιλία ενός εργαζομένου πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ένα βαρύ άρωμα, που σε κάποιους μπορεί να προκαλεί έως και ναυτία. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τη δεκαετία του ’80 -που για να «μετράς», έπρεπε να μυρίζεις κάποιο αναγνωρίσιμο άρωμα από μακριά-, τώρα η νέα τάση επιβάλλει τα πιο διακριτικά αρώματα, ενώ υπάρχουν και εργασιακοί χώροι που επιβάλλουν το καθόλου άρωμα!

Bye bye, tattoo taboo

wetyerty 5

Για χρόνια τα τατουάζ ήταν κάτι που έπρεπε να κρύβεται στον εργασιακό χώρο κάτω από μανίκια ή μαντίλια. Πια είναι όχι μόνο αποδεκτά αλλά και statement, που επιτρέπει το δέσιμο μεταξύ συναδέλφων, γιατί αποτελεί ένα «παραθυράκι» στην εκτός γραφείου ζωή αυτού που το έχει.

■ Τα sneaker

wetyerty 1

Τα ψηλά τακούνια πάντα θα γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό στο, άχαρο συνήθως, πάτωμα των γραφείων, αλλά αν θέλετε να νιώθετε άνετα και όταν πετάγεστε για δουλειές εκτός γραφείου, τότε οι νέοι στιλιστικοί κανόνες μπορούν να υποδεχθούν… με ανοιχτές αγκάλες ένα κομψό αθλητικό παπούτσι, αρκεί η επιλογή του να μην έχει γίνει τυχαία. Με λίγα λόγια, δεν θα «σκάσετε» στο γραφείο με τα φθαρμένα αθλητικά που φοράτε για να πάτε τον σκύλο σας βόλτα, αλλά με αυτά που βλέπετε να φορούν οι fashionistas με τις λαμέ μακριές φούστες τους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...