Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Κατάθλιψη και απογοήτευση!

Σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα, μόνο το 24% των Ελλήνων θεωρεί ότι η επόμενη γενιά θα έχει καλύτερες συνθήκες ζωής από τις σημερινές

Σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα, μόνο το 24% των Ελλήνων θεωρεί ότι η επόμενη γενιά θα έχει καλύτερες συνθήκες ζωής από τις σημερινές

Το μεγαλύτερο ποσοστό απογοήτευσης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική κατάσταση κατέγραψε στην Ελλάδα η τελευταία έρευνα «Life in Transition» (LiTS) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD), η οποία παρουσιάστηκε χθες. Στην έρευνα συμμετείχαν 51.000 νοικοκυριά από 34 χώρες της Ευρώπης, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Μόνο ένας στους 100 Ελληνες θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια πριν, ενώ μόλις έξι στους 100 πιστεύουν ότι στο ίδιο διάστημα βελτιώθηκε η πολιτική κατάσταση.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στις αναπτυσσόμενες περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης είναι 24% και 28%, ενώ στη Γερμανία 33% και 17%.

Επιπλέον, μόνο δύο στους 100 Ελληνες δηλώνουν ότι τα νοικοκυριά στη χώρα μας ζουν σήμερα καλύτερα σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ μόλις το 10% δηλώνει ικανοποιημένο από την προσωπική οικονομική κατάστασή του και το 12% θεωρεί πως έχει μειωθεί η διαφθορά κατά το ίδιο διάστημα. Την ίδια ώρα, το 28% των νοικοκυριών στη Γερμανία δήλωσε ότι ζει καλύτερα σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια, όπως και το 29% των νοικοκυριών σε 29 «υπό μετάβαση» χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Βιοτικό επίπεδο

Ικανοποιημένο από τη ζωή του εμφανίστηκε μόλις το 24% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, ποσοστό που, μαζί με τη Γεωργία, είναι το χαμηλότερο μεταξύ των κρατών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Επίσης, μόνο το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επόμενη γενιά Ελλήνων θα έχει καλύτερες συνθήκες ζωής από τις σημερινές, ποσοστό που επίσης είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρεί ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει καλύτερα.

Ακρως ενδιαφέρουσες είναι επίσης οι απαντήσεις των Ελλήνων στο ερώτημα ποιος παράγοντας είναι ο σημαντικότερος ώστε να πετύχει κάποιος στη ζωή του: Το 37% των ερωτηθέντων απάντησε «η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά», το 33% «οι πολιτικές διασυνδέσεις» και το 24% «οι ικανότητες».

Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι οι Ελληνες ενημερώνονται πρωτίστως από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο (56%) και ακολουθούν οι συζητήσεις με φίλους και οι συγγενείς, (32%), το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα (28%).
Μόλις 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαβάζει καθημερινά εφημερίδα, έναντι περίπου 28% στη δυτική Ευρώπη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...