Η ζεστή αγκαλιά από τη «Μ.ΑΝΑ.» σε μωράκια που θέλουν αγάπη

Στο νοσοκομείο-μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» γεννιέται η «ΜΑΝΑ» που θα αγκαλιάσει και θα δώσει απλόχερα αγάπη στα βρέφη που φιλοξενούνται -για κοινωνικούς λόγους- στα δημόσια νοσοκομεία και…

Στο νοσοκομείο-μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» γεννιέται η «ΜΑΝΑ» που θα αγκαλιάσει και θα δώσει απλόχερα αγάπη στα βρέφη που φιλοξενούνται -για κοινωνικούς λόγους- στα δημόσια νοσοκομεία και που ο χρόνος παραμονής τους σε αυτά ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Πρόκειται για τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Μ.ΑΝΑ.» (Μονάδα Αναμονής) Παιδιού, που θα μοιάζει με σπιτικό περιβάλλον, γεμάτο θαλπωρή για τα μωράκια.

Ο χώρος αναμένεται να είναι έτοιμος ως τα μέσα Φεβρουαρίου για 11 παιδάκια, όπως αποκάλυψε ο διοικητής των νοσοκομείων «Ελενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» Δημήτρης Βεζυράκης, που εξήγησε τους λόγους της δημιουργίας του: «Είδαμε ότι, εφόσον τα παιδιά παραμένουν για ένα διάστημα στο μαιευτήριο, έπρεπε να υπάρχει μια ειδική μονάδα αναμονής, διότι, όπως εκτιμούν οι αναπτυξιολόγοι, οι τρεις πρώτοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Για να αναπτυχθούν ομαλά τα παιδιά χρειάζονται ερεθίσματα, αποκλειστικότητα και αγάπη. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε αγάπη και ερεθίσματα, διότι αποκλειστικότητα είναι δύσκολο έως αδύνατον να τους δώσει ένα νοσηλευτικό ή προνοιακό ίδρυμα».

Εθελοντές

Το «σπιτικό» που θα δημιουργηθεί επιλέχθηκε να γίνει στο «Ελενα» για χωροταξικούς λόγους.

«Με αυτή τη μονάδα πρόκειται να καλύψουμε την αγάπη και τα ερεθίσματα. Σε ό,τι αφορά την επαφή, αναπτύσσοντας το εθελοντικό σώμα (που θα ελεγχθεί) και με τους ήδη εργαζομένους θα έχουμε τη δυνατότητα τα παιδιά να σιτίζονται με μητρικό γάλα -από την τράπεζα μητρικού γάλακτος- και ταυτόχρονα να έχουν και πρόσωπο αναφοράς. Δηλαδή, το βρέφος θα κοιμάται συγκεκριμένες ώρες, θα έχει τα παιχνιδάκια του στο παιδικό κρεβάτι του, ενώ θα υπάρχει και ένα ηχητικό σύστημα με τραγούδια» εξηγεί ο κ. Βεζυράκης.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ