Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η αλήθεια για τα «ντου» σε σπίτια!

Η πληροφορία από «αρμόδια» χείλη ήθελε τις Αρχές στην οικία της Γωγώς Φαρμάκη, αντί του ορθού γεγονότος που αφορούσε τη συνεπώνυμή της (τραγουδίστρια) Χριστίνα

Η πληροφορία από «αρμόδια» χείλη ήθελε τις Αρχές στην οικία της Γωγώς Φαρμάκη, αντί του ορθού γεγονότος που αφορούσε τη συνεπώνυμή της (τραγουδίστρια) Χριστίνα

Η συνεχής αναζήτηση της πληροφορίας και το κυνήγι της αποκλειστικότητας καμιά φορά οδηγούν σε συμπεράσματα που κρύβουν παγίδες. Ετσι και η «Espresso» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, και πιο συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της, «χρέωσε» την είσοδο των αρμόδιων υπηρεσιών για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στο σπίτι της Γωγώς Φαρμάκη, αντί του ορθού γεγονότος που αφορούσε την έφοδο στο σπίτι της τραγουδίστριας Χριστίνας Φαρμάκη.

Η εν λόγω πληροφορία, που είχε προέλθει από «αρμόδια» χείλη, ήταν, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσμα συνωνυμίας.

Η «Espresso», η οποία κυκλοφορεί ήδη 16 χρόνια, αποτελεί μία από τις πλέον έγκυρες φωνές του Τύπου. Εχει όμως το θάρρος, τις ελαχιστότατες φορές (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού), που δεν έχει σωστή πληροφορία, να το παραδέχεται και να ζητά συγγνώμη. Συγγνώμη στους αναγνώστες μας, συγγνώμη στους αντιγραφείς μας, που έσπευσαν να αναπαράξουν το ρεπορτάζ μας στο διαδίκτυο, και κυρίως συγγνώμη στη Γωγώ Φαρμάκη.

Σημαντικό ρόλο στο εσφαλμένη πληροφορία έπαιξε ωστόσο η συνωνυμία της ηθοποιού και κατόχου fashion blog με τη γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, στο σπίτι της οποίας και του συζύγου της Νίκου Μανιαδάκη, καθηγητή στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) έγινε η έρευνα. Επειτα από παραγγελία των εισαγγελικών Αρχών, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέσχεσαν έγγραφα και τιμολόγια εταιρίας την οποία διαχειρίζεται η Χριστίνα Φαρμάκη, αλλά και υλικό σχετικό με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στις 17 Ιανουαρίου, όταν έγινε γνωστό ότι το όνομά του εμπλέκεται στην έρευνα, ο κ. Μανιαδάκης είχε σπεύσει να προλάβει τις εξελίξεις με μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ημέρες διοχετεύονται συστηματικά προς τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφορίες οι οποίες έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, με τη δημιουργία εντυπώσεων για δήθεν εμπλοκή μου σε μη σύννομες πράξεις ή μη δεοντολογικές πρακτικές… Η προσπάθεια, περί δήθεν εμπλοκής μου σε αντιδεοντολογικές ή και μη νόμιμες πρακτικές, είναι υστερόβουλη και συκοφαντική και έχει κατά κύριο λόγο κίνητρα πολιτικά, προσωπικής εμπάθειας και επίσης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αποποίησης των πραγματικών ευθυνών».

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση Novartis και λίγες μέρες μετά την έφοδο των αστυνομικών Αρχών στα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας στη Μεταμόρφωση, όπου έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία αναζητώντας στοιχεία σχετικά με φερόμενες δωροδοκίες οι οποίες φημολογείται ότι αγγίζουν ακόμη και πολιτικά πρόσωπα, ελέγχθηκαν επίσης περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και σπίτια πρώην κρατικών υπαλλήλων, γιατρών, φαρμακεμπόρων, καθηγητών και δημοσιογράφων, όπως τα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» και το σπίτι του εκλιπόντος εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...