Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στη φυλακή για τον διπλό φόνο!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του 45χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του 45χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στον 45χρονο λέκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό, το καλοκαίρι του 2013, με θύματα την 34χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και την 85χρονη γιαγιά της.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση λύθηκε η διαφωνία μεταξύ του εισαγγελέα και του ανακριτήdfasd για την τύχη του κατηγορουμένου. Ο ανακριτής πρότεινε την προσωρινή κράτησή του, ενώ ο εισαγγελέας διαφώνησε, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Μετά την απόφαση των δικαστών, σε βάρος του πανεπιστημιακού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροήν. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κινήθηκαν αστραπιαία, εντόπισαν τον 45χρονο και του πέρασαν χειροπέδες. Ο λέκτορας του ΑΠΘ θα παραμείνει κρατούμενος τουλάχιστον ώσπου να γίνει η δίκη του. Η υπόθεση απασχολεί εδώ και καιρό τη Δικαιοσύνη, με τον πανεπιστημιακό να αρνείται στην απολογία του οποιαδήποτε εμπλοκή στη δηλητηρίαση των δύο γυναικών.

Ποινική δίωξη

Ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2015, όταν ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου για τον μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών, που είχαν φύγει από τη ζωή με διαφορά λίγων ημερών. Η 85χρονη πέθανε στις 19 Αυγούστου 2013, ενώ στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, έπειτα από μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου είχε εισαχθεί στις 25 Ιουλίου με συμπτώματα μυικής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολίας στο περπάτημα.

Στις 29 Ιουλίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και, έπειτα από νοσηλεία μίας εβδομάδας, μεταφέρθηκε πάλι στην παθολογική πτέρυγα στις 4 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη ΜΕΘ απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα.
Και ενώ η κλινική εικόνα της βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου άρχισαν πάλι τα συμπτώματα διάρροιας και η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Στις 20 Αυγούστου εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε στις 23 Αυγούστου από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ολον αυτόν τον καιρό οι εξετάσεις στο αίμα και στα ούρα της 34χρονης έδειχναν ότι είχε προσβληθεί από κάδμιο σε τοξικά επίπεδα!

Συμπτώματα με διάρροια και εμετούς είχε εμφανίσει στις 11 Αυγούστου 2013 και η 85χρονη, που αρχικά προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει με παυσίπονα. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου και την επομένη εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στις 19 Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα του καδμίου αμφισβητήθηκαν και στις 25 Νοεμβρίου διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δύο γυναικών. Υστερα από ειδικές εξετάσεις ανιχνεύθηκε πρώτη φορά η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα στα σπλάχνα τους. Από την επανεξέταση των δειγμάτων προέκυψε ότι, ενώ τα επίπεδα αρσενικού είχαν πέσει όσο η 34χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ χωρίς λήψη τροφής και νερού, εκτοξεύθηκαν στα ύψη τις ημέρες που είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...