Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Χαμόγελα για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, γκέλα από τον ΠΑΟ

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και κράτησε το «μηδέν» στα Πηγάδια

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

H ΑΕΚ ήθελε το τρίποντο, αλλά η κόκκινη κάρτα του Γκάλο δεν της έδωσε το… δικαίωμα να τη διεκδικήσει και το 0-0 με την Ξάνθη στα Πηγάδια ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Ειδικά από τη στιγμή που προέκυψαν δύο αποβολές στο ματς και μάλιστα η πρώτη μόλις στο έβδομο λεπτό, καμιά ομάδα δεν βγήκε με πάθος μπροστά. Ούτε η Ξάνθη, που βρέθηκε πρώτη να παίζει με παίκτη παραπάνω, ούτε η ΑΕΚ θέλησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να πάρουν ρίσκο.

fq34fwq34twqe4tΕπαιξαν επιφυλακτικά, φύλαξαν περισσότερο τα νώτα τους και η λευκή ισοπαλία ήταν ένα ποδοσφαιρικά νομοτελειακό αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που και η Ξάνθη έμεινε με 10 (58΄ Τριάδης). Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο κράτησε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το 0 στα μετόπισθεν, κάτι που δεν είχε ξανακάνει στη φετινή σεζόν, ενώ και η Ξάνθη παρέμεινε πολύ ψηλά στη βαθμολογία.

Πικράθηκαν με την ισοπαλία
Ηρακλής και ΑΕΛ καίγονταν για τη νίκη, όμως έμειναν στο 1-1 στο Καυτανζόγλειο και παρέμειναν στα χαμηλά. Ο Βασίλης Ρέντζας, με γκολ στο 10ο λεπτό και αυτογκόλ στο 43′, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που δεν εξυπηρέτησε καμία από τις δύο ομάδες. 

«Πρέπει να κρατήσουμε μόνο την εμφάνιση και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Θέλουμε δεξί μπακ. Εχω μερικές περιπτώσεις στο μυαλό μου και για το εξάρι, εκτός αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό στη θέση του ακραίου επιθετικού» είπε ο Σάββας Παντελίδης, με τον Σάκη Τσιώλη να υποστηρίζει πως «κι εμείς και ο Ηρακλής θέλουμε βαθμούς και νίκες για να φύγουμε από αυτή τη θέση για να αισθανόμαστε άνετα. Με πίεση δεν μπορεί να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Βαθμολογικά για εμάς το αποτέλεσμα ήταν καλό, ο Ηρακλής έμεινε κάτω από εμάς».

Δίκαιη μοιρασιά στην Τρίπολη
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, Αστέρας και Πανιώνιος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο 1-1της Τρίπολης. Σε ένα ματς όπου κανείς δεν έμοιαζε διατεθειμένος να πάρει ρίσκα, ήταν φυσικό επόμενο το θέαμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Καλό ρυθμό δεν είχε το παιχνίδι, αλλά ξεχώριζε και με το παραπάνω στην ένταση, τις σκληρές μονομαχίες και την τακτική.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο α’ μέρος και προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα (43′), όμως ο Πανιώνιος αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και με τέρμα του Ταπόκο ισοφάρισε για το τελικό 1-1 (47′) στην Τρίπολη. Μετά το ματς, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε: «Περίμενα ότι θα πάει κάπως έτσι το παιχνίδι. Ηταν πάρα πολύ θετική τελικά η αντίδραση των παικτών μου». Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τόνισε: «Συγχαρητήρια αρχικά στον Πανιώνιο για αυτό που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Εμείς μπορούσαμε τη νίκη».

Πλήρωσε με «Χ» την υποχώρηση
«Εγκλημα» και τιμωρία για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες ήθελαν όσο τίποτε άλλο να επανέλθουν στις νίκες, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 90’+5′.

Ο συνήθης ύποπτος των Ηπειρωτών Πέδρο Κόντε «χτύπησε» στις καθυστερήσεις και τιμώρησε την ομάδα του Κορακάκη για την οπισθοχώρησή της μετά το 1-0 του Λε Ταλέκ στο 60′. Χωρίς νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος έμειναν οι Περιστεριώτες, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για συμμετοχή στα πλέι οφ έχασαν οι παίκτες του Πετράκη. Στο μεταξύ, τον Θανάση Παντελιάδη (αριστερός μπακ) με τη μορφή δανεισμού από την Ομόνοια απέκτησε ο Ατρόμητος.

Πήρε τη νίκη και με δέκα παίκτες

panaitolikos paok goal mistakidis

Λιοντάρι ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν έπαιζε με 10 παίκτες από το 32΄ λόγω δίκαιης αποβολής του Αθανασιάδη, έκανε το «4 στα 4» απέναντι στον Παναιτωλικό, κερδίζοντας με 1-0 και το «10 στα 11» από το ματς με τη Σλόβαν κι έπειτα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν και πάλι πολύ παραγωγικός επιθετικά, δεν… πτοήθηκε ούτε από την αποβολή του Αθανασιάδη στο 32΄ (αψυχολόγητα έριξε αγκωνιά στον αμυντικό των γηπεδούχων), αλλά ούτε και από την απίστευτη αστοχία του Σάχοφ (τέσσερις ευκαιρίες έχασε ο Ουκρανός) και με γκολ του Μυστακίδη στο 32΄ πήρε σπουδαίο τρίποντο. Ο Παναιτωλικός, αντίθετα, ήταν για κλάματα και δεν κατάφερε να δικαιολογήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την αριθμητική υπεροχή του.

Δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία!
Με τους περισσότερους παίκτες να είναι σκιά του εαυτού τους, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» δεν έκαναν ούτε μία ουσιαστική ευκαιρία, απογοητεύοντας τον (λιγοστό) κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από τους Βοιωτούς στο 71′, όταν ο Μάντζιος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. «Εγώ φταίω κι εγώ θα πρέπει να βρω τις λύσεις. Να είστε σίγουροι ότι θα τις βρω. Κακά τα ψέματα, με την ατμόσφαιρα που υπάρχει θα πρέπει να γίνει μετάγγιση αίματος για να βοηθήσει κι αυτούς που πραγματικά μπορούν. Για το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι φταίω εγώ» δήλωσε απογοητευμένος ο Ουζουνίδης, ενώ ο κόουτς του Λεβαδειακού Γιάννης Χριστόπουλος υποστήριξε πως «είναι σημαντικό ότι σε μια τόσο δύσκολη έδρα κρατήσαμε το μηδέν πίσω. Συνεχίζουμε».

Χρυσό «τρίποντο» με τον Μανούσο
Τεράστια νίκη με ανατροπή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανούσο πέτυχε ο Πλατανιάς, που επιβλήθηκε με 2-1 της Κέρκυρας στα «Περιβόλια», παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1. Οι παίκτες του Παράσχου είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, όμως στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αντίθετα, η Κέρκυρα, έχοντας ξεκάθαρο πλάνο να «χτυπήσει» στην κόντρα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Τουράμ στο 39΄. Το γρήγορο όμως γκολ του Βάντερσον στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48΄) έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ανατροπή με τον κορυφαίο παίκτη τους, τον Μανούσο (84΄ πέν.). Η Κέρκυρα είχε δοκάρι στον 80΄ με τον Επστάιν.

Πέρασε με δύο κεφαλιές

beroia olympiakos

Ο Ολυμπιακός πέρασε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 2-1 από τη Βέροια και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του (στο +13 από Πανιώνιο και Ξάνθη, που συγκατοικούν στη 2η θέση), μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Φορτούνης (11′) και Μιλιβόγεβιτς (35′) με κεφαλιές πέτυχαν τα «ερυθρόλευκα» γκολ, ενώ ο εξαιρετικός Σαρπόνγκ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη «βασίλισσα του Βορρά» σε 1-1 στο 24′.

Ο Μπέντο, που επέλεξε εντεκάδα με μέσο όρο ηλικίας… 23 ετών, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων βασικούς Ρέτσο, Βιάνα, Νικολάου, Ανδρούτσο, είδε την ομάδα του να μπαίνει… φουριόζα και να βάζει τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επιδίωξαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πάντως φωνάζουν για το λανθασμένο οφσάιντ του βοηθού Κασσαβέτη στον Κάλβο (έβγαινε απέναντι στον Καπίνο) στο 52′. «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και τα αποτελέσματα θα έρθουν» δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός της Βέροιας Απόστολος Τερζής.

Χιμένεθ: να έχουμε φιλοδοξία γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα

Τη νίκη ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος όμως εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του. «Στόχος μας ήταν η νίκη. Πιστεύω ότι πάντα στόχος μας είναι η νίκη. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με πολλούς παίκτες με ίωση, ακόμα και εγώ είχα ίωση και στο 6ο λεπτό χάσαμε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για το σύστημά μας, τον Γκάλο. Βρήκα και πάλι στην ΑΕΚ μια ανταγωνιστική ομάδα με όρεξη και πρέπει να έχουμε φιλοδοξία γιατί αντιπροσωπεύουμε μια μεγάλη ομάδα. Στο τέλος της ημέρας είμαι ικανοποιημένος».

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Βλέποντας την ολική εικόνα του αγώνα, η Ξάνθη άξιζε περισσότερα πράγματα. Παίξαμε σαν μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα υψηλού επιπέδου και υποχρεώσαμε την ΑΕΚ να αμυνθεί πολύ πίσω για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Οι μεγάλες ευκαιρίες του παιχνιδιού ήταν για εμάς».

Προχωράει την ανανέωση του Μπακάκη η ΑΕΚ. Η πρώτη κουβέντα με τον Ελληνα μπακ έχει γίνει και σύντομα αναμένεται να γίνει η τελική συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του Ελληνα παίκτη. Τέλος, η ΑΕΚ αναμένεται να εντείνει σήμερα τις προσπάθειές της για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Λάτσιο Βινίσιους Φρέιτας.

Καπίνο: Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα

Χαμηλά την μπάλα συνιστά ο Στέφανος Καπίνο. «Δεν σκεφτόμαστε ακόμα την Οσμανλισπόρ, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα υπάρχει αγώνας Κυπέλλου με τον Αρη και μετά ματς για το πρωτάθλημα, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είμαστε ο Ολυμπιακός» τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο οποίος σήμερα θα ανταμώσει με τον πρώην συμπαίκτη του, τον Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ ενδεχομένως να έχει συνάντηση και με ανθρώπους της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου.

Ο σκοπός της επίσκεψής του, παρότι έχει μετανιώσει για τη μετακίνησή του στην Εσπανιόλ, δεν είναι μεταγραφικός, αλλά για να δώσει το «παρών» στα σημερινά (19.00, N/S1) Βραβεία ΠΣΑΠ.

Από κει και πέρα, βρετανικά ΜΜΕ υποστήριζαν και χθες ότι ο Μιλιβόγεβιτς βρίσκεται μεταξύ Χαλ και Κρίσταλ Πάλας, αλλά και ότι οι Πειραιώτες έχουν επαφές με τη Γουότφορντ για τον Παρέδες (δεξί μπακ).

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...