Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Την 27η Ιανουαρίου, Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος , τίμησε η ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», διοργανώνοντας την ιστορική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δεν Λησμονώ…μια εικόνα χίλιες λέξεις» και θέμα τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου (που διαρκεί έως τις 3 Φεβρουαρίου 2017) στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου που υποδέχτηκε ο εμπνευστής της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κος Γιώργος Καραμάνος και η Πρόεδρος κα Γλυκερία Γουρνοπάνου, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, Πρέσβεων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπων λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», Γλυκερία Γουρνοπάνου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε έναν συγκινητικό χαιρετισμό και έδωσε τον λόγο στην Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κα Anna Barbazak. Έπειτα κλήθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας κος Σαμουήλ Μάτσας και ακολούθησε ο Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» & Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Γιώργος Λαζουράς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος τόνισε ότι θα είναι πάντα παρών και θα υποστηρίζει όσο μπορεί τις δράσεις της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «Και εμείς οι Έλληνες, επειδή έχουμε αυτές τις μνήμες μέσα μας, επειδή αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτή είναι η φυσιογνωμία μας, πρέπει να φέρουμε αυτό το χρέος σε πέρας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, όχι μόνο για να υπερασπίσουμε την κληρονομιά μας αλλά για να μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους λαούς ότι ο κοινός μας δρόμος, είναι αυτός».

Τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι η Πολωνία ενώ υπάρχει αφιέρωμα στην φρικαλέα ιστορία του στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης στο Άουσβιτς, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ