Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η χρυσή φάμπρικα των «Gipsy Kings»

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας 50 (!) κοσμηματοπωλεία αλλά και ενεχυροδανειστήρια της Αττικής. Σαφάρι για το «χυτήριο» της σπείρας, όπου έλιωναν κοσμήματα και τα έστελναν στο εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας 50 (!) κοσμηματοπωλεία αλλά και ενεχυροδανειστήρια της Αττικής. Σαφάρι για το «χυτήριο» της  σπείρας, όπου έλιωναν κοσμήματα και τα έστελναν στο εξωτερικό

Ανοίγει κι άλλο ο κύκλος των ερευνών για την πλήρη εξάρθρωση της μαφίας Ρομά, που είχε ρημάξει σπίτια πλουσίων (και όχι μόνο) ανά την Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο να κάνει εξαγωγές δεκάδων κιλών κλεμμένου χρυσού τον μήνα σε χώρες της Ευρώπης! Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 50 (!) κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια μόνο στην Αττική, διερευνώντας εάν υπήρχε συνεργασία με τους «Gipsy Kings».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί (κυρίως της Ασφάλειας Αμαρουσίου που ξεσκέπασε τη δράση της μαφίας) έχουν στρέψει πλέον τις έρευνές τους στο τεράστιο δίκτυο που φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει τα μέλη της συμμορίας προκειμένου να «σπρώχνουν» τα χρυσαφικά, να τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού και να τα βγάζουν στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ζήτηση για χρυσό.

f3 152

Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε νέα χαρτογράφηση ενεχυροδανειστηρίων και γνωστών κεντρικών κοσμηματοπωλείων, που πιθανόν να είχαν άμεση συνεργασία -όσον αφορά την κλεπταποδοχή- με τους κατηγορούμενους Ρομά, τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Πλάκες

«Οι έρευνες προχωρούν βήμα προς βήμα και είναι δυνατόν τα ελεγχθέντα καταστήματα -κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια- να φθάσουν σε αριθμό τα 50» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των εν εξελίξει ερευνών. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για συγκεκριμένη περιοχή και κάνουν ήδη έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν το χυτήριο όπου μεταφέρονταν τα κλοπιμαία προκειμένου να μετατραπούν σε πλάκες χρυσού και να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, κυρίως σε Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.

f2 193
Εξάλλου, με βάση τις ίδιες πηγές, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ρομά είχαν καταφέρει μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων να απλώσουν τα δίχτυα τους στα σαλόνια της Αθήνας και με τις υψηλές γνωριμίες τους να δημιουργήσουν ένα δαιδαλώδες σύστημα κλεπταποδόχων και «διακινητών» του χρυσού στην Ευρώπη. Ενας από τους φερόμενους κλεπταποδόχους -σύμφωνα με το κατηγορητήριο-, ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας, παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Χίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές του συγκεκριμένου προσώπου εξετάζονται τόσο από τις δικαστικές Αρχές όσο και από τους αστυνομικούς που δεν έχουν κλείσει τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...