Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Ξύπνησαν αναμνήσεις στο «σπίτι» του Κούρκουλου!

Εκδήλωση στο Εθνικό Θέατρο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του γόη του ελληνικού κινηματογράφου

«Σπίτι του». Ετσι αποκαλούσε ο Νίκος Κούρκουλος το Εθνικό Θέατρο. Δεν ήταν τυχαίο, λοιπόν, που προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκεί μια συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από τον θάνατο του ηθοποιού (30 Ιανουαρίου 2007), άνθρωποι που έζησαν κοντά του, συνεργάστηκαν μαζί του και τον αγάπησαν πολύ γέμισαν το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ηταν μια γιορτή για τον σπουδαίο ηθοποιό, που υπήρξε επί σειράν ετών και καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής.

wgege 2

Το αφιέρωμα άρχισε με χαιρετισμό από τον Στάθη Λιβαθινό, σημερινό καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού, και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα ωριαίο βίντεο με την υπογραφή του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Βενετίας σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, το οποίο αφορούσε τη ζωή και το έργο του Κούρκουλου. Σε αυτό φωτίστηκαν γνωστές και άγνωστες πλευρές του αξέχαστου ηθοποιού και μίλησαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες καθώς και στενοί συνεργάτες του και φίλοι.

Μπροστά στην κάμερα

Η Μαριάννα Λάτση, χήρα του Νίκου Κούρκουλου, φάνηκε να συγκινείται στη διάρκεια της προβολής και μιλώντας στις κάμερες, αμέσως μετά, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, λέγοντας ότι «αυτό που παρουσίασαν ήταν πολύ συγκινητικό, σεμνό και μετρημένο, ακριβώς αυτό που ταίριαζε σε αυτόν τον άνθρωπο». Με συγκίνηση παρακολούθησαν το βίντεο για τον πατέρα τους και τα παιδιά του αλησμόνητου καλλιτέχνη, Αλκης, Εριέττα και Μελίτα Κούρκουλου.

wgege 1

Η τελευταία (η οποία μαζί με τον Αλκη είναι παιδιά από τον πρώτο του γάμο με τη Μελίτα Κουτσογιάννη – Κούρκουλου) συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Μενέλαο Κυριακόπουλο, και τα παιδιά της, Αμαλία και Ιάσονα (που μοιάζει εκπληκτικά στον Νίκο Κούρκουλο), τα οποία είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον σπουδαίο παππού τους.

wgege 6

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, η Ζωή Λάσκαρη με την κόρη της, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ο Κώστας και η Χριστιάνα Καίσαρη, η απαστράπτουσα Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Ελλη Στάη αλλά και ο πρόεδρος του ομίλου Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος, ιδιαίτερα ευδιάθετος, κρατούσε τρυφερά από το χέρι την όμορφη Ελληνοαμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου και σύντροφό του, Λόρι.

wgege 5Η βραδιά ολοκληρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλλερ, όπου εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις θεατρικές και τις κινηματογραφικές επιτυχίες του Κούρκουλου, που επιμελήθηκε ο Διονύσης Φωτόπουλος. Η έκθεση φωτογραφίας είναι επισκέψιμη για το κοινό έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, από τις 17.00 έως τις 20.00.

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο Νίκος ήταν ο προστάτης μου

Οι κοσμικές εμφανίσεις της Μαίρης Χρονοπούλου είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια. Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όμως, δεν γινόταν να λείπει από την αφιερωματική βραδιά στον Νίκο Κούρκουλο, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι για 52 ολόκληρα χρόνια. Η ίδια, μάλιστα, είναι και νονά του πρωτότοκου γιου του, Αλκη, τον οποίο χαίρεται πάντοτε να βλέπει.

wgege 3Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, η Μαίρη Χρονοπούλου αποκάλυψε άγνωστες μέχρι τώρα λεπτομέρειες της σχέσης της με τον αξέχαστο ηθοποιό:

«Ο Νίκος ήταν για εμένα ο προστάτης μου. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος. Προστάτης στα προσωπικά μου, στα οικονομικά μου, στα επαγγελματικά και τα ερωτικά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ετρεχε να με βγάλει από τους μπελάδες πάντα. Ηταν 3.30 η ώρα τη νύχτα, του έλεγα “με χτυπάει ο γκόμενος” κι έτρεχε με τις πιτζάμες να με γλιτώσει. Κι έδερνε και τον γκόμενο».

Στη συνέχεια, η γνωστή ηθοποιός έκανε ένα πολύ συγκινητικό σχόλιο. Οπως είπε, αν δεν είχε αποφασίσει ήδη να αποτεφρωθεί μετά τον θάνατό της και την έθαβαν, θα ήθελε στο μνήμα της να αναφέρεται ως Μαίρη Χρονοπούλου – Κούρκουλου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....