Πρεμιέρα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ

Στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στον ηλεκτρικό (γραμμή 1 του μετρό) και στο τραμ άρχισε από χθες η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στον ηλεκτρικό (γραμμή 1 του μετρό) και στο τραμ άρχισε από χθες η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ωστόσο, θα περιμένουμε έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου για να είναι λειτουργικό σε όλο το σύστημα του ΟΑΣΑ, δηλαδή και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ, κατά την περίοδο προσαρμογής θα συνυπάρχουν προσωρινά τόσο η ηλεκτρονική όσο και η χάρτινη μορφή εισιτηρίων και καρτών.
Η ένταξη όλων των τύπων κομίστρου στο νέο σύστημα θα γίνεται σταδιακά, προκειμένου οι επιβάτες να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να εξοικειωθούν με τις νέες δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρει το νέο, εύκολο και έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Μεταβατική περίοδος

«Το έργο υλοποιείται τρεις μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση, η δε μεταβατική περίοδος και η πλήρης εφαρμογή του θα διαρκέσουν πολύ λιγότερο απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο βαθμός εξοικείωσης του επιβατικού κοινού και η καλύτερη εξυπηρέτηση θα είναι και τα κριτήρια της τελικής απόφασης κλεισίματος των πυλών» αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους: το πολλαπλό εισιτήριο AΤΗ.ΕΝΑ Τicket και την έξυπνη κάρτα AΤΗ.ΕΝΑ Card.
«Με το νέο, έξυπνο, ηλεκτρονικό εισιτήριο όλες οι ομάδες που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση, όπως οι άνεργοι και τα ΑμεΑ, καθώς και οι ομάδες που μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο, όπως οι πολύτεκνοι, οι φοιτητές κ.λπ., θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως πριν, διατηρώντας το αντίστοιχο δικαίωμά τους» διευκρινίζει ο οργανισμός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ