Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

O Μίδας της ΕΛ.ΑΣ. στον δρόμο του χρυσού

Οι αστυνομικοί της ομάδας αναζητούν στο εξωτερικό τις άκρες που είχαν οι μαφιόζοι Ρομά για να πουλήσουν τον θησαυρό από τις πολλές διαρρήξεις και τις ληστείες

Οι αστυνομικοί της ομάδας αναζητούν στο εξωτερικό τις άκρες που είχαν οι μαφιόζοι Ρομά για να πουλήσουν τον θησαυρό από τις πολλές διαρρήξεις και τις ληστείες

Μία ομάδα εξειδικευμένων αστυνομικών της Ασφάλειας με τη διόλου τυχαία κωδική ονομασία «Μίδας»sdfsdfsd 5 έχει αναλάβει να ακολουθήσει βήμα προς βήμα τη διαδρομή του χρυσού που πέρασε από τα χέρια των «Gipsy Kings» με τις εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, και κατέληξε στο εξωτερικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας έχουν προγραμματίσει την αναχώρησή τους για χώρες της κεντρικής και της δυτικής Ευρώπης, στη μαύρη αγορά των οποίων έχει διαπιστωθεί πως πουλήθηκαν εκατοντάδες κιλά χρυσού (σε πλάκες) αντί τεράστιων χρηματικών ποσών.

Οι μαφιόζοι Ρομά κολυμπούσαν στον χρυσό, όπως φάνηκε και στο «μουσείο» που έστησε η Ασφάλεια για να αναγνωριστούν τα εκατοντάδες χιλιάδες κλεμμένα κοσμήματα, χρυσαφικά, λίρες και πλάκες χρυσού τα οποία βρέθηκαν στις θυρίδες που διατηρούσαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας!

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά είχαν καταφέρει επί δεκαετίες να ρημάζουν ολόκληρες περιουσίες από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.
Παράλληλα, είχαν βρει τις άκρες προκειμένου ο θησαυρός που αποκόμιζαν από τις ληστείες και τις διαρρήξεις να μετατρέπεται σε ζεστό μετρητό.

Στις χιλιάδες ώρες τηλεφωνικών υποκλοπών των εμπλεκομένων που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της Ασφάλειας Αττικής, οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουγαν τους επικεφαλής της μαφίας να συνομιλούν για τα «τούβλα» που θα φτιάξουν και θα «φύγουν για έξω».

«Τα τούβλα»

Στην αρχή οι αστυνομικοί πίστευαν πως η αναφορά στη λέξη «τούβλα» αφορούσε δεσμίδες χαρτονομισμάτων.
Ομως μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας επείγον σήμα από τη Europol Γερμανίας για έναν Γερμανό έμπορο κοσμημάτων που είχε αγοράσει από Ελληνα κοσμηματοπώλη σε έκθεση του Μονάχου δυο τρία πανάκριβα κομμάτια, τα οποία αποδείχθηκαν τελικά κλεμμένα από τη σπείρα των Ρομά!

Το κουβάρι των ερευνών ξετυλίχθηκε γρήγορα και διαπιστώθηκε πως μιλώντας για «τούβλα» εννοούσαν πλάκες χρυσού από τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία η σπείρα έλιωνε σε χυτήριο της Αττικής και στη συνέχεια τα φυγάδευε στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η ομάδα «Μίδας» έχει χαρτογραφήσει 50 κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια που φέρεται ότι είχαν άμεση συνεργασία με την οργάνωση στον τομέα του ξεπλύματος και της κλεπταποδοχής.
Αλλωστε, στη χθεσινή έκθεση των κλοπιμαίων περιλαμβάνονται εκατοντάδες χρυσές λίρες, χρυσά κοσμήματα αμύθητης αξίας, πανάκριβα ρολόγια χειρός, δεσμίδες με μετρητά δεμένες σε πλαίσιο, λίρες και πλάκες χρυσού, που αποτελούν μόνο ένα μέρος των κλοπιμαίων!

sdfsdafsdfasdfasdfasd

Θυρίδες

Ολα βρέθηκαν σε τραπεζικές θυρίδες κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιχείρησης που εξαπέλυσαν η Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Εδεσσα.
Να σημειωθεί ότι η αναγνώριση των κλοπιμαίων θα γίνεται έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2106875210 και 2106875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...