Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

«Είστε όλοι σας λαμόγια»!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τον κατηγορούν για την εταιρία Marathon Foundation!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τον  κατηγορούν για την εταιρία  Marathon Foundation!

Βαρείς χαρακτηρισμοί και έντονες αντεγκλήσεις σημάδεψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Μαραθώνα το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την εταιρία Ιδρυμα Μαραθώνα (Marathon Foundation) που έχει συστήσει ο Ηλίας Ψινάκης για σκοπούς του δήμου. «Την έχει κάνει τσιφλίκι του» υποστήριξε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο για τον δήμαρχο, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει: «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τα λαμόγια»!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούν τον Ηλία Ψινάκη για «απόπειρα παραπλάνησης 3297 ilias psinakis 16102013της κοινής γνώμης», με αφορμή τη σύσταση του Marathon Foundation. Οπως υποστηρίζουν, έως σήμερα δεν είναι ξεκάθαρη η λειτουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που συστάθηκε το 2015 για να παρακάμψει τα «αγκάθια» του Δημοσίου, με γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων, όπως είχε πει ο κ. Ψινάκης.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι καταγγέλλουν πως ούτε στοιχεία για τη λειτουργία της έχει προσκομίσει στο συμβούλιο ούτε έχει ορίσει στη διοίκησή της κάποιο μέλος του. Αντιθέτως, όπως τονίζουν, μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας έχουν υπάρξει κατά καιρούς μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του Ηλία Ψινάκη, ενώ ως έδρα της δηλώνεται το σπίτι του στον Νέο Βουτζά!

Η εισήγηση του θέματος «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα» ήταν σκληρή για τον δήμαρχο, με αποτέλεσμα να… τα πάρει στο κρανίο, όπως είπε, ο Ηλίας Ψινάκης! Εκτός εαυτού, επιτέθηκε σε βάρος συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και όσων έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει για τη δράση της εταιρίας. Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού -και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.- Σπύρος Λιβαθηνός.

Να αφαιρέσει το όνομα

Σε κάθε περίπτωση, με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε τον Ηλία Ψινάκη να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του και να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της προς ενημέρωση των δημοτών.
Οργισμένος εκείνος αρνήθηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση των δύο εισηγήσεων.

«Τη δική μου εταιρία θα τη διοικώ όπως το θέλω, θα της δίνω ό,τι όνομα γουστάρω και όποιος θέλει να την ελέγξει ας πάει στον εισαγγελέα!» απάντησε και απείλησε με μήνυση το δημοτικό συμβούλιο!

Οπως αποφασίστηκε, πάντως (με ψήφους 33-0), το δημοτικό συμβούλιο θα στείλει έγγραφη ενημέρωση προς πρεσβείες, δημόσιους φορείς και ιδρύματα, ενημερώνοντας ότι η εταιρία δεν έχει σχέση με τον Δήμο Μαραθώνα, αλλά και ότι ο δήμαρχος αρνείται να παρουσιάσει οποιοδήποτε επίσημο οικονομικό στοιχείο για τη λειτουργία της. Μάλιστα, έστειλε επιστολή και στα ΜΜΕ: «Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία Ιδρυμα Μαραθώνα – Marathon Foundation ουδεμία σχέση έχει με τον Δήμο Μαραθώνα. Οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο Marathon Foundation ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλίας Ψινάκης, και όχι τον δήμο».

Απαντώντας σχετικά, ο δήμαρχος επέμεινε ότι «το Ιδρυμα Μαραθώνα βοηθάει τους πολίτες, είναι απόλυτα νόμιμο και όποιος θέλει να το ελέγξει μπορεί να πάει στη ΔΟΥ και να το διαπιστώσει, δεν είμαι κλέφτης (…) Οι φίλοι μου που χρηματοδοτούν το ίδρυμα δεν εμπιστεύονται το Δημόσιο. Μόνο καλό κάνουν. Παίρνω τηλέφωνο τον Σκλαβενίτη, του λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, μου στέλνει σακούλες με τρόφιμα. Αλλοι φίλοι μου, αντί να μου κάνουν δώρο ένα ρολόι των 40.000 ευρώ, μου κάνουν δώρο μια έρευνα για τη μαρίνα του μουσείου, τη στέλνω στη Ρένα Δούρου και προχωράει το έργο γρηγορότερα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...