Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το σκάνδαλο οδήγησε σε διαζύγιο!

Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ., έβαλαν τέλος (και επισήμως) στον θυελλώδη έγγαμο βίο τους

Οι δικαστικές περιπέτειες με την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενδεχομένως να έφεραν… γκρίνια και καβγάδες και σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν το «ραντεβού» στη δικαστική αίθουσα για το διαζύγιο.

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Το άλλοτε αγαπημένο ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, το οποίο έγινε γνωστό από την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ., κατέθεσε αίτηση συναινετικού διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ετσι, μπήκε τέλος στην έγγαμη συμβίωση, ενώ η μεταξύ τους ρήξη έγινε φανερή τους προηγούμενους μήνες, όταν σε δικαστήριο (τον Οκτώβριο του 2016) για εγγραφή κατάσχεσης σε ένα από τα «παλάτια» τους στο Παλαιό Ψυχικό εκπροσωπήθηκαν από διαφορετικούς δικηγόρους.

Τότε, το εν διαστάσει ζευγάρι ήρθε αντιμέτωπο με την Τράπεζα Πειραιώς αλλά και τη Cyprus Popular Bank, «παιδί» της Marfin, που πλέον βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης και την «τρέχει» η Πειραιώς. Η διαμάχη άρχισε το 2012 και αφορά δάνειο της κυπριακής τράπεζας προς εταιρία του Κυριάκου Γριβέα. Ειδικότερα, η Cyprus Popular Bank είχε δώσει μέσω αλληλόχρεου λογαριασμού το ποσό των 500.000 ευρώ στην εταιρία Global Congress Initiatives του κ. Γριβέα. Εγγυητές είχαν μπει με την ατομική περιουσία τους ο ίδιος και η σύζυγός του. Το πρώτο διάστημα τα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά, αλλά, από τη στιγμή που η εταιρία δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, η τράπεζα στράφηκε κατά των εγγυητών.

Η αυτοκρατορία

Ο 53χρονος Κυριάκος Γριβέας υπήρξε σπεσιαλίστας των δημόσιων σχέσεων, χτίζοντας σταδιακά μια αυτοκρατορία, ενώ η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή του Αναστασία Βάτσικα (για τους φίλους της, Τασούλα) χαρακτηρίστηκε «μετρ της οικονομικής διαχείρισης». Την εποχή της ραγδαίας ανόδου του Μανιάτη φαρμακοποιού με τη σύσταση εταιρίας για επιστημονικές εκδόσεις, συνάντησε την Αναστασία Βάτσικα, ιδιοκτήτρια της εταιρίας C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου και «πάντρεψε» και τις επιχειρήσεις του. Μετά τον γάμο τους, η εταιρία αναπτύχθηκε, ενώ, αργότερα, σύστησαν αρκετές ακόμη και ανέλαβαν την εκμετάλλευση των ξενοδοχείων «Country Club», σε Ελληνικό, Καρπενήσι, Καλτεζιώτη και Μικρό Πάπιγκο. Μάλιστα, παρείχαν υπερπολυτελή φιλοξενία σε υψηλά πρόσωπα στα τέσσερα ξενοδοχεία, καθώς φρόντιζαν να διατηρούν σχέσεις με ισχυρούς κύκλους. Η κοινή διαδρομή τους τη δεκαετία του 2000 ήταν εντυπωσιακή. Από μία πάροδο της Μιχαλακοπούλου βρέθηκαν σε μια μικρή μονοκατοικία στον Παράδεισο Αμαρουσίου και από εκεί σε κτίριο-υπερπαραγωγή στη Μεταμόρφωση.

Αυτά έως το 2010, όταν άρχισε να ψιθυρίζεται σε επιχειρηματικούς κύκλους ότι ένα ζευγάρι εγχώριων επιχειρηματιών έχει μπλεξίματα. Το καλοκαίρι του 2011 τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είχαν μετακομίσει στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο και έμεινε πίσω μόνο ο επιχειρηματίας. Οταν έσκασε το σκάνδαλο του Τ.Τ., το ζευγάρι συνελήφθη στη Βρετανία και έπειτα από αρκετούς μήνες εκδόθηκε στην Ελλάδα. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ο κ. Γριβέας με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η Αναστασία Βάτσικα με εγγύηση 100.000 ευρώ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...