Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Παραμυθένιος γάμος για Γουλανδρή και Λαιμό!

Λονδίνο: Το pre wedding party, η καλλονή νύφη με τη δημιουργία του Valentino, η δεξίωση με 600 καλεσμένους και το γλέντι με μπάλο

gwtg 4Ο γάμος της Μαριάννας Γουλανδρή και του Φίλιππου Λαιμού στο Λονδίνο τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Από τον
Δ. Λυμπερόπουλο

Οπως είχε γράψει η «Espresso weekend», ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού (είχε προηγηθεί ο πολιτικός) ήταν το γεγονός της χρονιάς που αναστάτωσε ευχάριστα το διεθνές jet set. Δύο νέα, πανέμορφα παιδιά, που μοιάζουν πλασμένα το ένα για το άλλο, γόνοι σημαντικών οικογενειών της ελληνικής ναυτιλίας, ένωσαν τις ζωές τους σε ένα ονειρικό σκηνικό.

gwtg 10Το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου το πριβέ club της λονδρέζικης αριστοκρατίας Annabel’s στο Mayfair μεταμορφώθηκε σε έναν επίγειο παράδεισο. Κρεμαστές αψίδες με χιλιάδες λουλούδια, κεριά και φωτορυθμικά δημιούργησαν ένα μαγευτικό φόντο για το pre wedding party της Μαριάννας και του Φίλιππου.

Οι οικοδεσπότες -η καλλονή νύφη Μαριάννα Γουλανδρή, η οποία εμφανίστηκε απαστράπτουσα με κουάφ στα μαλλιά και ολοκέντητη φόρμα από μαργαριτάρια και κρύσταλλα swarovski, και ο Φίλιππος Λαιμός με σμόκιν- υποδέχθηκαν στο χορευτικό πάρτι τους καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

Υψηλή ραπτική

Την τιμητική της είχε η «χρυσή» νεολαία, καθώς οι φίλες της νύφης συναγωνίζονταν σε νιάτα, ομορφιά και δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Μεταξύ των καλεσμένων, ο Αλέξανδρος Λαιμός, η Χριστίνα Οικονόμου, η Alexandra Edwards, manager του οίκου Jimmy Choo, η Irene Forte, η αδελφή της Lydia Forte με τον σύζυγό της Δημήτρη Χανδρή, η Αναστασία Καίσαρη, η Βαλέρια Ταράντο, η Αρτεμις Μπαλτογιάννη, η Λιάνα Βουράκη και, φυσικά, η Μαρί Σαντάλ με την κόρη της Ολυμπία. Το πάρτι ήταν μικρογραφία του χολιγουντιανού υπερθεάματος που θα ακολουθούσε στη γαμήλια δεξίωση με τους 600 προσκεκλημένους, η οποία δόθηκε στο ιστορικό Syon House Park του δούκα του Northumberland.

gwtg 5

Το σκηνικό

Το επίσημο γαμήλιο δείπνο, που εξελίχθηκε σε τρελό χορευτικό πάρτι, είχε επιμεληθεί η Dina Dahmash. Στην κυριολεξία το τεράστιο, μεγαλοπρεπές ιστορικό σπίτι είχε μετατραπεί σε δάσος με κλαδιά, κρεμαστούς πολυελαίους, λευκά και ροζ τριαντάφυλλα δεμένα με λεπτεπίλεπτα «baby’s breath» και μοναδικής πολυτέλειας art de la table στα μακρόστενα τραπέζια των πενήντα ατόμων. Η πίστα για χορό ήταν καλυμμένη με καθρέφτες, ενώ δεκάδες χορευτές και μπαλέτα έκαναν τη βραδιά μοναδική.

gwtg 8

Σε ειδικές οθόνες παρουσιάζονταν φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές των νεονύμφων. Η νύφη στη δεξίωση πρόσθεσε στην εμφάνισή της ένα βαρύτιμο περιδέραιο, που ήταν δεμένο με ένα τεράστιο διαμάντι. Εκφωνήθηκαν δεκάδες συγκινητικοί λόγοι και δόθηκαν ευχές, ενώ η βραδιά άρχισε με το τραγούδι του παραμυθιού της Disney «Under the sea» και στη συνέχεια εμφανίστηκε live ο Nile Rogers με το συγκρότημά του, προκαλώντας ενθουσιασμό. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές του πάρτι ήταν ο πρώτος χορός των ερωτευμένων και ο παραδοσιακός μπάλος, χορός της αγάπης και του έρωτα.

gwtg 1

Οι προετοιμασίες «αλά Victoria’s Secret»

gwtg 3

Την ημέρα του γάμου οι πυρετώδεις προετοιμασίες άρχισαν από πολύ νωρίς στην οικία της νύφης, η οποία είχε στολιστεί ολόκληρη με ροζ τριαντάφυλλα. Το σκηνικό παρέπεμπε σε φωτογράφιση μόδας τύπου «Victoria’s Secret», με δεκάδες κομμωτές, μακιγιέρ και στιλίστες να επιμελούνται την εμφάνιση της μέλλουσας νύφης. Τόσο η Mrs Lemos όσο και οι παράνυμφές της είχαν δική τους καρέκλα σκηνοθέτη με το όνομά τους. Το ονειρικό νυφικό ήταν μια haute couture δημιουργία του οίκου Valentino, κεντημένο στο χέρι, με μακρύ πέπλο και μοναδικό κόσμημα τα διαμαντένια σκουλαρίκια της νύφης. Ο γαμπρός φορούσε sur mesure μπονζούρ, όπως συνηθίζεται στους γάμους της λονδρέζικης αριστοκρατίας, το οποίο αντικατέστησε στο γαμήλιο πάρτι με σμόκιν για να είναι πιο άνετος.

gwtg 9

Εκεί ντύθηκαν και οι παράνυμφοι-κολλητές της («The Brides Maids»), μεταξύ των οποίων η επίσης καλλονή Λάουρα Λαλαούνη – Μακροπούλου, η Μυρτώ Σταυροπούλου, η Λόρα Τσουκαλά και η Βίκυ Βαραμίλη. Κουμπάροι του ζεύγους ήταν τα αδέλφια τους, ο Γιάννης Γουλανδρής και ο Αντώνης Λαιμός.

Οι «γαλαζοαίματοι» προσκεκλημένοι

gwtg 11

Το ιερό μυστήριο τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ανάλογη των βασιλικών γάμων, στον ορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου, εκεί όπου είχε τελεστεί και ο γάμος του πρίγκιπα Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου. Στην πρώτη σειρά κάθονταν οι γονείς των νεονύμφων και οι οικογένειές τους. Ο παππούς της νύφης Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του, πρέσβειρα της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, καθώς τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στην πρωτότοκη εγγονή τους.

Από ευτυχία έλαμπαν οι γονείς του γαμπρού Νικόλας και Ειρήνη Λαιμού αλλά και της νύφης Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή, οι οποίοι γιορτάζουν φέτος -κάτι που ελάχιστοι θυμούνται- την επέτειο των 30 χρόνων του γάμου τους. Είχαν παντρευτεί σε ανάλογο ονειρικό σκηνικό, τον Αύγουστο του 1987, στο παρεκκλήσι της έπαυλης Βαρδινογιάννη στην Εκάλη και ο γάμος τους αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλους τους μεταγενέστερους της κοσμικής Αθήνας.

Στην αριστερή πλευρά του ιερού ναού, στις VIP κόκκινες πολυθρόνες, παρακολούθησαν το μυστήριο οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης: ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Μάξιμα Σορεγιέτα, που λατρεύουν την Ελλάδα και έχουν αγοράσει βίλα στο Πόρτο Χέλι, η τέως αυτοκράτειρα της Περσίας Φαράχ Ντιμπά, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος, που φαινόταν πως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της υγείας του, η σύζυγός του Αννα-Μαρία, η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ, όπως και ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, που είναι κολλητή φίλη της νύφης και εργάζονται μαζί στο σωματείο Elpida Youth.

Την παράσταση, όμως, έκλεψαν τα πέντε αγόρια που ήταν παρανυφάκια, μεταξύ των οποίων ο μικρός εγγονός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, γιος του Παύλου, ο πρίγκιπας Αριστείδης, ο Ντίνος Λεβέντης και ο μικρός ξάδελφος της νύφης Βαρδής Βαρδινογιάννης. Τα κοριτσάκια παρανυφάκια ήταν η Αταλάντα Γουλανδρή, η Χριστιάννα Ζαβός, οι πριγκίπισσες Alexia και Ariane της Ολλανδίας, κόρες του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....