Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Κομπίνα με «χρυσά» χέλια

Συνελήφθησαν εννέα Ελληνες για παράνομη εξαγωγή του προστατευόμενου είδους Anguilla anguilla στην Κίνα

Συνελήφθησαν εννέα Ελληνες για παράνομη εξαγωγή του προστατευόμενου είδους Anguilla anguilla στην Κίνα

Τον τρόπο να θησαυρίζουν ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση είχαν βρει εννέα δαιμόνιοι Ελληνες, οι οποίοι αποκόμιζαν επί τρία χρόνια κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τροφοδοτώντας τα πολυτελή εστιατόρια του Χονγκ Κόνγκ με ένα από τα πιο ακριβά και περιζήτητα εδέσματα. Οι επιχειρηματίες εξήγαγαν στη μακρινή Κίνα χιλιάδες χέλια Anguilla anguilla, τα οποία όμως είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και απαγορεύεται αυστηρά η διακίνησή του!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Το παράνομο εμπόριο, που κατέληγε έως τα πέρατα της Γης, αποκαλύφθηκε από τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις τελωνειακές υπηρεσίες στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, όπου δραστηριοποιούνταν η εγκληματική οργάνωση, η οποία αποτελούνταν από επτά άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 έως 61 ετών.

Οι εννέα επιχειρηματίες που συνελήφθησαν, λόγω της απαγορευμένης εμπορικής δραστηριότητάς τους, είχαν διαγνώσει ότι στην κινεζική αγορά υπήρχε έλλειψη του πανάκριβου εδέσματος και φρόντισαν να την τροφοδοτούν παράνομα με μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου είδους χελιού, για τις οποίες οι Κινέζοι εισαγωγείς πλήρωναν όσο όσο, και μάλιστα μετρητοίς!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει συνεργασία με μια ισπανική εταιρία, η οποία παράγει γόνο του συγκεκριμένου είδους χελιού και τον διακινεί απολύτως ελεγχόμενα σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Από αυτή την εταιρία αγόραζαν μεγάλες ποσότητες γόνου και τις μετέφεραν στην Ελλάδα με πλοία μέσω Ιταλίας, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά ψυγεία.

Στην Αθήνα με φορτηγά ψυγεία

Στη συνέχεια οι συνεργάτες του κυκλώματος φέρεται ότι παραλάμβαναν το παράνομο φορτίο στην Ηγουμενίτσα και το μετέφεραν με τα φορτηγά ψυγεία στην Αθήνα, όπου τοποθετούσαν τα χέλια σε ειδικές εγκαταστάσεις με δεξαμενές, ώσπου να πάρουν τις κατάλληλες διαστάσεις. Οταν πια είχαν φθάσει στο επιθυμητό μέγεθος και βάρος, οι συλληφθέντες έκλειναν αμέσως τις παραγγελίες από την Κίνα, παραλάμβαναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις προκαταβολές ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια έστελναν τα χέλια αεροπορικώς, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, για να καταλήξουν σε πανάκριβα εστιατόρια μεγάλων κινεζικών πόλεων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έναν 39χρονο, που είχε κλείσει όλες τις διαδικασίες για να φορτωθεί σε εμπορικό αεροσκάφος η ειδική δεξαμενή με εκατοντάδες χέλια Anguilla anguilla. Στη συνέχεια έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες στις εγκαταστάσεις του κυκλώματος στην Αττική, όπου ανακάλυψαν και άλλες ειδικές δεξαμενές, μέσα στις οποίες αναπτύσσονταν εκατοντάδες χέλια πριν σταλούν στην Κίνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, που υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να διαπιστωθεί ολόκληρο το εύρος της παρανομίας και -κυρίως- της φοροδιαφυγής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...