Θρίαμβος Καπράλου

ΕΟΕ: Συντριπτική ήττα Κούβελου στις εκλογές, παρά τις προσπάθειες Νικολάου για αναβολή

ΕΟΕ: Συντριπτική ήττα Κούβελου στις εκλογές, παρά τις προσπάθειες Νικολάου για αναβολή  

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξελίχθηκαν σε θρίαμβο για τον Σπύρο Καπράλο. Η διαδικασία πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά τελικά, και παρά τις… προσπάθειες του Λάμπη Νικολάου να αναβληθούν, αυτές πραγματοποιήθηκαν κανονικά με τους παρόντες και ανέδειξαν ως πρόεδρο εκ νέου τον Σπύρο Καπράλο, με ψήφους 14-0. 

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές από νωρίς χθες το πρωί, όταν έγινε γνωστή η ξαφνική αδιαθεσία του άλλου υποψηφίου, του Ισίδωρου Κούβελου. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο εισήχθη στο Ωνάσειο με έντονους πόνους στο στήθος και ο Λάμπης Νικολάου, που είχε οριστεί από τη ΔΟΕ προεδρεύων της επιτροπής, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναβάλει τις εκλογές, προκαλώντας τεράστια ερωτήματα με τη στάση του, ειδικά από τη στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι η πλειοψηφία ήταν με τον κ. Καπράλο και η επανεκλογή του ήταν δεδομένη.

Κανονικά η διαδικασία

Αρκετοί δεν έλαβαν ιδιαίτερα σοβαρά την εισαγωγή Κούβελου στο νοσοκομείο και γι’ αυτό τα μέλη προσήλθαν στις εκλογές δείχνοντας πως η διαδικασία πρέπει να γίνει ακόμα και απόντος του Κούβελου, ο οποίος εμφανιζόταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να χάνει 14-13 στις ψήφους. 

Τελικά, η προσπάθεια του Νικολάου έπεσε στο κενό, αφού η πλευρά Καπράλου συγκάλεσε την oλομέλεια και με πλειοψηφία εξέλεξαν νέο προεδρεύοντα τον κ. Κανελλάκη, ο οποίος άρχισε τη διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επανεκλογή του Σπύρου Καπράλου με ψήφους 14-0 επί του αντιπάλου του. Από την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου έχει καταστεί σαφές ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία, ενώ κατά την αποχώρησή του ο Λάμπης Νικολάου τόνισε ότι έχει ενημερώσει τη ΔΟΕ ότι δεν θα γίνουν εκλογές. 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Καπράλος είχε τη στήριξη όλων των αθλητών, ενώ ο κ. Κούβελος του κουμπάρου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Παύλος Κανελλάκης με 14-0 ψήφους, β΄ αντιπρόεδρος ο Θανάσης Κατσόρας, γενικός γραμματέας ο Μανώλης Κολιμπάδης και ταμίας ο Αντώνης Νικολόπουλος. Μετά την επανεκλογή του ο Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Η εκλογή δεν είναι του Καπράλου, είναι εκλογή του ελληνικού αθλητισμού, των Ελλήνων αθλητών που μας έδωσαν τόση χαρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λυπάμαι που ορισμένοι συνάδελφοι δεν ήρθαν στη διαδικασία. Να ξέρουν ότι θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι για το καλό του ελληνικού αθλητισμού».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ