Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

«Ταξίδι» μυσταγωγίας μες στης Αθήνας το χαμάμ!

Η «Espresso» έζησε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης (που ξεπηδούν από τα βάθη της Ανατολής) και κατέγραψε όσα συμβαίνουν με αχνό φωτισμό

Με μάτια ερμητικά κλειστά και φλερτάροντας με τη γοητεία των αισθήσεων, οι μυημένοι και λάτρεις του χαμάμ βιώνουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης γεμάτες αφθονία και απολαυστική πολυτέλεια! Αυτή είναι άλλωστε η αυθεντική εμπειρία του χαμάμ, μιας συνήθειας που παραμένει γοητευτική, ενός ανατολίτικου ταξιδιού στις «Μία και χίλιες νύχτες» που δεν έχει Αλή Μπαμπά, αλλά «Αλί Μαμά»!

wetert 5

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΩΜΟΥ

Στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας, στο Θησείο, λίγα μέτρα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, κοντά στο Λουτρό των Αέρηδων που διασώζεται στην Πλάκα, η Δύση υποκλίνεται στην τέχνη της Ανατολής!
Κορμιά ιδρωμένα που διακρίνονται σαν οντότητες μέσα από τους υδρατμούς με τις φυσαλίδες του σαπουνιού να φλερτάρουν με τον αχνό φωτισμό, οι πελάτες του Hammam Baths απολαμβάνουν στιγμές τελετουργικές.

Το project

Το νιώθεις στην ατμόσφαιρα καθώς στέκεσαι κάτω από τον επιβλητικό θόλο με τον στρογγυλό μαρμάρινο πάγκο στο κέντρο και τις ατομικές γούρνες περιμετρικά στο θερμό.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια μελέτης και στενής συνεργασίας Ελλήνων και Τούρκων αρχιτεκτόνων για να προσαρμοστεί το υπέροχο νεοκλασικό στις ανάγκες ενός παραδοσιακού και παράλληλα μοντέρνου χαμάμ.

wetert 3

Η ιδιοκτήτρια του χώρου Νάγια Κούρτη μιλά στην «Espresso» για το δύσκολο εγχείρημα και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης: «Το χαμάμ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2011. Η πίστη μας στην αναβίωση του εθίμου, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή, μάς δικαίωσε. Θέλαμε να το διαδώσουμε, να το επαναφέρουμε στην κουλτούρα και την καθημερινή ζωή, της οποίας αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι αιώνες πριν.

Ιδιαίτερα σήμερα οι στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης είναι ανάγκη, και όχι πολυτέλεια». Ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν τη δύναμη του νερού. Η ομορφιά, η ευεξία, η εξισορρόπηση της σωματικής και της ψυχικής υγείας, που αποτελούσαν στοιχεία της φιλοσοφίας των λουτρών σε όλους τους πολιτισμούς, παραμένουν στο επίκεντρο της διαδικασίας.

wetert 4

Στο Hammam Baths έρχονται τόσο γυναίκες όσο και άνδρες. «Αλλωστε το παραδοσιακό τούρκικο χαμάμ ήταν ανέκαθεν ανδρική υπόθεση. Ετσι οι άνδρες είναι απενοχοποιημένοι σε σχέση με την επίσκεψή τους σε άλλα spa» εξηγεί η κυρία Κούρτη και επισημαίνει ότι «αρκετοί ηλικιωμένοι έρχονται γιατί έχουν μνήμες από τα παλιά χαμάμ.

Θυμούνται την παιδική ηλικία τους, όταν συνόδευαν τη μητέρα τους στα λουτρά και η επίσκεψή τους αποτελεί γι’ αυτούς ένα ταξίδι αναμνήσεων. Το χαμάμ επιλέγουν και πάρα πολλοί τουρίστες, καθώς έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές στο tripadvisor. Eτσι, πολύ συχνά το πακέτο των διακοπών τους παράλληλα με την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει και την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

wetert 1

Bachelor parties και super events

Η ιδιωτικότητα του χώρου δεν αναιρεί την κοινωνικότητά του, καθώς τα λουτρά ήταν πάντα κομμάτι της καθημερινής ζωής. Ο κοινωνικός κόσμος του χαμάμ χαρακτηριζόταν και από εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς αποτελούσε έναν κόσμο αφθονίας, απολαυστικής «πολυτέλειας» και παράδοσης.

Ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τον εορτασμό σημαντικών γεγονότων, που συχνά χαρακτήριζαν τη μετάβαση μεταξύ σημαντικών στιγμών και περιόδων στη ζωή.

wetert 6Μία μέλλουσα νύφη, για παράδειγμα, επισκεπτόταν το χαμάμ πριν αλλά και μετά τη γαμήλια τελετή σηματοδοτώντας την είσοδο στον θεσμό του γάμου.

Το Hammam Baths είναι μια εναλλακτική πρόταση, που κερδίζει συνεχώς έδαφος, για τη διοργάνωση διάφορων τύπων event, όπως εταιρικές εκδηλώσεις, bachelor parties, γενέθλια, ακόμα και παρουσιάσεις νέων προϊόντων, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστεί με φαγητό και ποτό.

Περιποίηση σαν της μαμάς

Μπαίνοντας στον χώρο του Hammam Baths ο πελάτης παραλαμβάνει από την είσοδο ένα πεστεμάλ, μια ειδική βαμβακερή πετσέτα. Περνά στο λουτρό φορώντας το μαγιό του και το πεστεμάλ.

Το «Αλί-Μαμά» χαμάμ περιλαμβάνει αρχικά αναζωογονητικό ατμόλουτρο (43-45 βαθμοί Κελσίου και 80% υγρασία) για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια βαθιά απολέπιση με μιας χρήσης κετσέ από τους μασέρ, συνεχίζεται με ανακουφιστικό μασάζ σε όλο το σώμα, με αφρό από φυσικό σαπούνι ελιάς και ολοκληρώνεται με λούσιμο και μασάζ του κεφαλιού. Οποια υπηρεσία και να διαλέξει ο πελάτης, στο τέλος μπορεί να χαλαρώσει στο καθιστικό, απολαμβάνοντας πράσινο ή μαύρο τσάι και παραδοσιακά λουκούμια.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...