Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο πρόσφυγας γάτος που έγινε παραμύθι!

Πώς ο Κούνκους, που ξεκίνησε από το Ιράκ, βρήκε (στη Νορβηγία) ξανά την οικογένειά του

Πώς ο Κούνκους, που ξεκίνησε από το Ιράκ, βρήκε (στη Νορβηγία) ξανά την οικογένειά του

Το παραμύθι που κυκλοφορεί εδώ και μία εβδομάδα στις ΗΠΑ δεν έχει δράκο, έχει όμως… γάτο!1 371 Ο κατάλευκος ήρωάς του είναι ο τετράποδος πρόσφυγας και απολύτως υπαρκτός, αντίθετα με τον γνωστό παπουτσωμένο «εξάδελφό» του!

Πέρασε τη δική του οδύσσεια ακολουθώντας την οικογένειά του στο ταξίδι της προσφυγιάς από τη Μοσούλη του Ιράκ, την έχασε στη Λέσβο και την ξαναβρήκε τέσσερις μήνες μετά στη Νορβηγία, χάρη στη βοήθεια εθελοντών!

Η περιπέτεια του Κούνκους, όπως φώναζε τον μαλλιαρό γατούλη η οικογένειά του, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στο ελληνικό νησί, όπου τον βάφτισαν Δία, λόγω του περήφανου παρουσιαστικού του! Οι προσπάθειες όσων βοήθησαν, ώστε να βρει τελικά ο Κούνκους την οικογένειά του, έγιναν βιβλίο που γίνεται ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους και δείχνει μια άλλη πτυχή του προσφυγικού ζητήματος.

Ανάρπαστο στις ΗΠΑ

Το βιβλίο με τίτλο «Lost and found cat: The true story of Kunkush’s incredible journey» κυκλοφορεί εδώ και μία εβδομάδα στις ΗΠΑ και φέρει την υπογραφή του Αμερικανού φωτορεπόρτερ Doug Kuntz, που παρέδωσε στην οικογένεια τον πανέμορφο γάτο, και της Amy Shrodes, που μόλις ενημερώθηκε για τη συγκινητική ιστορία του βάλθηκε να ανακαλύψει τα αγαπημένα του πρόσωπα μέσω facebook και twitter. Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στη Sue Cornelison, ενώ την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο οίκος Crown Books for Young Readers (Random House).

3 158

Οπως ανέφερε ο Doug Kuntz, η ιστορία ξεκινά ένα χρόνο πριν, από τη φλεγόμενη Μοσούλη, όταν μια γυναίκα με τα παιδιά της αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Μαζί τους είχαν και ένα καλάθι με τον αγαπημένο τους γάτο, που για να ταξιδέψει μαζί τους στη βάρκα η οποία θα τους οδηγούσε στις ελληνικές ακτές αναγκάστηκαν να πληρώσουν 1.000 ευρώ επιπλέον στους διακινητές!

Ομως, όταν η βάρκα έφτασε στη Λέσβο, το καλάθι άνοιξε και ο λευκός γάτος εξαφανίστηκε πανικόβλητος, αφήνοντας τη μητέρα και τα παιδιά της σε απόγνωση. Η οικογένεια αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της χωρίς εκείνον, ωστόσο ο Κούνκους βρέθηκε τρεις μέρες μετά από την Αμερικανίδα εθελόντρια Amy Shrodes, η οποία τον ονόμασε αρχικά Δία.

5 44

Οσοι γνώριζαν την αλήθεια ενημέρωσαν τη νεαρή Αμερικανίδα και εκείνη, μαζί με την επίσης εθελόντρια Ashley Anderson, έστησε ολόκληρη… ηλεκτρονική επιχείρηση, ώστε ο Δίας ή Κούνκους να βρει ξανά την οικογένειά του. Οσο διαρκούσε η αναζήτηση ο γάτος ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπου υιοθετήθηκε προσωρινά από μια άλλη οικογένεια.

«Επελέγη η Γερμανία, καθώς εκεί κατέληγαν τότε οι περισσότεροι πρόσφυγες» εξηγεί ο Kuntz και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίον ο Κούνκους αναγνώρισε την πραγματική οικογένειά του: «Ηταν ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, όταν σε μια επικοινωνία μέσω skype της οικογένειας με τη γυναίκα που είχε υιοθετήσει τον γάτο ο Κούνκους άκουσε το όνομά του και άρχισε να αναζητά στην οθόνη τα πρόσωπά τους»!

4 82

Μετά την εξέλιξη αυτή ο φωτορεπόρτερ ανέλαβε να ταξιδέψει στη Νορβηγία για να παραδώσει τον πανέμορφο γάτο: «Ηταν ένα ταξίδι μακρύ, πολυδάπανο και δύσκολο, αλλά άξιζε κάθε βήμα. Αυτό ήταν το σωστό και έπρεπε να γίνει. Είδα αποτυπωμένη τη λαχτάρα κάποιου που ξανασμίγει με κάποιο δικό του πρόσωπο»!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...