Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Δάκρυα για τον «Λούκι Λουκ»

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης «έσβησε» τα ξημερώματα της Τρίτης (σε ηλικία 74 ετών) λόγω καρδιακής ανεπάρκειας

Στο ταξίδι αυτό, ο «φτωχός και μόνος καουμπόι» ανέβηκε στο άλογό του κι έφυγε για πάντα προς το ηλιοβασίλεμα. Το «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» μπορεί να τελείωσε, όμως ο ποδοσφαιρικός ύμνος του «Αρχίζει το ματς» δεν θα πάψει ποτέ να ακούγεται δυνατά στα ντέρμπι, ενώ τα «Θερινά σινεμά» του θα μυρίζουν για πάντα αγιόκλημα και γιασεμί, θυμίζοντάς μας τα «Καλύτερά μας χρόνια».

Από τις Κωνσταντίνα Γαρνέλη,
Ελισσάβετ Κυρίτση

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο καλλιτέχνης που μας έκανε στα ξενύχτια να λέμε «ναι» και να σιγοτραγουδήσουμε άυπνοι «Αν κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς, θα ξεκινήσω νωρίς και θα παρκάρω νωρίς», «έσβησε» τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 74 ετών, ύστερα από βραχεία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο «Λούκι Λουκ» της ελληνικής μουσικής και μουσικοσυνθέτης που κατάφερε να μπολιάσει στα κομμάτια του τη ροκ, τα μπλουζ αλλά και τις μπαλάντες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και τους τελευταίους μήνες μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία.
Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του Αννα Βαγενά μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook. «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες. Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα».

Την Πέμπτη η κηδεία του

Επιθυμία της οικογένειας είναι η κηδεία του την Πέμπτη να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας, βοηθώντας μια οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη. O ιδιαίτερος καλλιτέχνης με την αιώνια χαίτη που γκρίζαρε στο πέρασμα των χρόνων αλλά ποτέ δεν έχασε το μάκρος της, είχε υποβληθεί το 1994 σε επέμβαση μπαϊπάς, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 αντιμετώπισε και πάλι καρδιακό πρόβλημα, το οποίο ξεπέρασε. Οπως είχε αποκαλύψει μετά το μπαϊπάς, το οποίο είχε κάνει ο σπουδαίος καθηγητής Μαγκντί Γιακούμπ, παρουσίασε καρκίνο του πνεύμονα, τον οποίο είχε καταφέρει να νικήσει.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε κάνει νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο, προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για την καρδιά του, ωστόσο, η τελευταία φορά που εισήχθη σε ιδιωτική κλινική αποδείχτηκε η πιο δύσκολη. Αν και οι γιατροί τον συμβούλευαν να κόψει το κάπνισμα και το ποτό και να περπατά περισσότερο, εκείνος συνέχιζε να ζει με τους δικούς του κανόνες, πάντοτε μποέμ και ατίθασος ως καλλιτέχνης και άνθρωπος.

Συγκινητικές αναρτήσεις καλλιτεχνών για τον ρόκερ καουμπόι 

Λόγια αγάπης, λόγια τρυφερά και γεμάτα νοσταλγία ήταν εκείνα που μοιράστηκαν πολλοί καλλιτέχνες με τους διαδικτυακούς φίλους τους, μαθαίνοντας ότι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τράβηξε για το ηλιοβασίλεμα σαν «φτωχός και μόνος καουμπόης». «Ησουνα ο πιο δύσκολος κι ο πιο παράξενος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ μου και σου μιλάει κάποια που γνώρισε πολλάκαι πολλούς…

q34tq34tΕίπα να σωπάσω σήμερα και να μη μιλήσω, αλλά θα ήταν άδικο. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει κι όλοι με ρωτάνε για σένα. Μην ανησυχείς… Ξέρω τι να τους πω. Να μη χαθούμε, ε; Να τα λέμε…» έγραψε η Αφροδίτη Μάνου, ενώ συγκινητικό ήταν και το μήνυμα της Μαντώς. «Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος καλλιτέχνις που είχα την τύχη και τη χαρά να είμαι κοντά του στα πρώτα μου βήματα. Το πάρτυ της Βουλιαγμένης ήταν ένα από τα πιο μεγαλειώδη και ιστορικά μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα και ήμουν κι εγώ εκεί. Καλό ταξίδι, Λουκιανέ, ήσουν πάντα ένας rocker cowboy» έγραψε η τραγουδίστρια.

«Εκεί ψηλά είναι σίγουρο ότι θ’ ανοίξεις ένα bar, σαν το Texas της πλατείας Μαβίλη, να παίζεις τζαζ κομμάτια στα θεόπουλα» σημείωσε ο φίλος του και συγγραφέας Γιώργος Χ. Θεοχάρης, ενώ η Ελενα Ακρίτα αποχαιρέτησε γλυκά τον καουμπόη Λουκιανό: «Μαζί του σεργιανίσαμε στο Αλσος Παγκρατίου και στο Ελεύθερο Θέατρο. Μαζί του τραγουδήσαμε τη Ρίτα, το Ριτάκι ντε, και τον Μηνά που τα ‘φτιαξε με την Αννέτα. Τώρα ο φτωχός και μόνος καουμπόι φεύγει από κοντά μας. Φεύγει γιατί…» Ο Διονύσης Σαββόπουλος τον αποκάλεσε «Μολιέρο της Κυψέλης», ενώ ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης έκανε λόγο για «ένα ποιητικό πρόσωπο, του οποίου η αύρα, η ευγένεια και η ποίησή του χαρακτήρισαν τη γενιά του».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387


{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...