Αντισυλληπτικό τζελ για άντρες

Το Vasalgel, έπειτα από δύο χρόνια πειραμάτων με 100% επιτυχία σε πιθήκους, βάζει «φρένο» στη ροή του σπέρματος

Το Vasalgel, έπειτα από δύο χρόνια πειραμάτων με 100% επιτυχία σε πιθήκους, βάζει «φρένο» στη ροή του σπέρματος

Ασφαλές και αποτελεσματικό διαπιστώθηκε ότι είναι το πρώτο αντισυλληπτικό τζελ για άνδρες, που μπλοκάρει τη ροή του σπέρματος σχηματίζοντας ένα φράγμα, όταν εισάγεται στο γεννητικό όργανο.

Το Vasalgel, όπως ονομάζεται, δοκιμάστηκε με 100% επιτυχία σε πιθήκους, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία που το παράγει, μετά την ολοκλήρωση της διετούς δοκιμής του στα πειραματόζωα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Basic and Clinical Andrology».

Αν όλα πάνε καλά, δηλαδή αρχίσει η κλινική δοκιμή του σε ανθρώπους και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, αλλά κι αν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, τότε θα είναι το πρώτο νέου τύπου ανδρικό αντισυλληπτικό που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα προστεθεί στα προφυλακτικά, αλλά και στη βαζεκτομή.

Με το Vasalgel πιστεύεται ότι οι άνδρες θα είναι πιο εύκολο -σε σχέση με τη βαζεκτομή- να αποκτήσουν ξανά τη γονιμότητά τους όποτε θελήσουν να αποκτήσουν παιδί.
Θεωρητικά, μια νέα έγχυση στο γεννητικό όργανο του άνδρα ή η χρήση υπερήχων θα μπορεί να διαλύσει το φράγμα του τζελ και να επιτρέψει ξανά την απρόσκοπτη ροή του σπέρματος. Αυτό έχει αποδειχθεί πειραματικά στα κουνέλια, αλλά όχι ακόμη στις μαϊμούδες, κάτι που θα δοκιμαστεί στο μέλλον.

Οι ερευνητές του University of California, με επικεφαλής την Catherine Vandevoort, δοκίμασαν το Vasalgel σε 16 ενήλικες αρσενικές μαϊμούδες, από τις οποίες δέκα είχαν ήδη γίνει πατέρες.
Μετά την εφαρμογή του αντισυλληπτικού καμία από τις 16 αυτές μαϊμούδες δεν άφησε έγκυο κάποια θηλυκή μέσα στην επόμενη διετία. Σε λίγες αρσενικές μαϊμούδες υπήρξαν κάποιες όχι σοβαρές παρενέργειες.
Με δεδομένο ότι οι μαϊμούδες παράγουν περισσότερο σπέρμα από τους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της δοκιμής κρίθηκαν παραπάνω από ικανοποιητικά.

Δοκιμές στην Ινδία

Ενα παρόμοιο μακράς δράσης ανδρικό αντισυλληπτικό, το RISUG, δοκιμάζεται ήδη σε άνδρες στην Ινδία. Αντίθετα όμως από το RISUG, το Vasalgel δεν καθιστά ανενεργά τα σπερματοζωάρια, απλώς τα μπλοκάρει, αφήνοντας παράλληλα να τρέξει το υπόλοιπο σπερματικό υγρό. Και τα δύο πειραματικά αντισυλληπτικά δίνονται με μορφή ένεσης σε καθεστώς αναισθησίας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ