«Ντρέπομαι για ό,τι έγινε στις εκλογές»

ΕΟΕ: Ο Σπύρος Καπράλος άφησε αιχμές κατά του Νικολάου και του Κούβελου, αλλά μιλά και για τη στήριξή του από τον Δημ. Μελισσανίδη

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Aιχμές κατά του Λάμπη Νικολάου, αλλά και κατά του Ισίδωρου Κούβελου άφησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος μία ημέρα μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε τόσο στην εισαγωγή του Ισίδωρου Κούβελου στο νοσοκομείο ανήμερα των εκλογών, και ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι ο κ. Καπράλος έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία με 14 ψήφους, όσο και στη στάση του Λάμπη Νικολάου, ο οποίος, αν και δεν προβλέπεται από το καταστατικό, ζήτησε την αναβολή των εκλογών.

Αναλυτικά ο Σπύρος Καπράλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν είναι αλήθεια ή ψέματα ούτε είμαι γιατρός. Αυτό που ξέρω είναι πως ήμουν ο πρώτος που ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον κ. Κούβελο, γιατί ήμασταν πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες και έχουμε κοινή πορεία στον αθλητισμό. Από την άλλη, θλίβομαι από όλη αυτή την κατάσταση, γιατί προέρχομαι από τον αθλητισμό και ποτέ δεν μου άρεσε να κερδίζω άνευ αγώνος. Ακόμη κι αν ήξερα εκ των προτέρων πως θα χάσω από έναν πιο δυνατό αντίπαλο, κατέβαινα να αγωνιστώ».
Εδωσε όμως απαντήσεις και στα εξής ζητήματα:

1 Αν θεωρεί ότι ο κ. Κούβελος θα έχανε: «Δεν ξέρω, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία με στήριξε. Οι 14 από τους 25 με υποστήριξαν και ήθελαν να εκλεγώ πρόεδρος».

2 Ποιος ο λόγος που ο Λάμπης Νικολάου είχε αναβάλει αρχικά τις εκλογές: «Είναι θέμα δικό του και πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Δεν είχε δικαιοδοσία ως προεδρεύων να αναβάλει τις εκλογές. “Αποφασίζω και διατάσσω…”»

3 Αν ο κ. Νικολάου το έκανε για να αποτρέψει την εκλογή του κ. Καπράλου: «Εσείς τι νομίζετε με αυτό το πράγμα; Η κοινή γνώμη μπορεί να καταλάβει και να αποφασίσει».

4 Σχετικά με όσα λέγονται περί στήριξής του από τον Δ. Μελισσανίδη, ενώ τον κ. Κούβελο στήριζε ο Β. Μαρινάκης: «Η πορεία μου τόσα χρόνια με έχει κάνει να έχω πάρα πολλούς φίλους από όλο το αθλητικό φάσμα και η προσπάθειά μου ήταν να παραμείνω έξω από τα πολιτικά και τα κόμματα. Βεβαίως και τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον ξέρω και με στήριξε, όπως με στήριξαν πάρα πολλοί. Τα προβλήματα που έχουν ανάμεσά τους στο ποδόσφαιρο δεν με αφορούν. Εγώ είμαι βαμμένος Ολυμπιακός, ήμουν αθλητής του για χρόνια, αλλά δεν με αφορούν οι ποδοσφαιρικές κόντρες. Το αν κάποιος ήθελε εμένα ή κάποιος άλλος τον κ. Κούβελο, αυτά είναι μέσα στη ζωή. Απλά ντρέπομαι για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των εκλογών».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ