Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η 22χρονη που έγινε στόχος για το ISIS!

Δανέζα φοιτήτρια πολέμησε κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όταν γύρισε στη χώρα της θεωρήθηκε «τρομοκράτισσα»

Εφυγε από την πατρίδα της, τη Δανία, προκειμένου να εκπαιδευτεί ως ελεύθερη σκοπεύτρια και να πολεμήσει τζιχαντιστές στη Συρία μαζί με τους Κούρδους Πεσμεργκά. Οταν επέστρεψε είχε χάσει τα πάντα, καθώς στη Δανία τη θεωρούν γυναίκα-τρομοκράτισσα, ενώ στη Συρία ο ISIS τη θέλει νεκρή ή ζωντανή, πληρώνοντας 1.000.000 δολάρια για το «κεφάλι» της.

Η 22χρονη πρώην φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Τζοάνα Παλανί, ιρανοκουρδικής καταγωγής από πατέρα και παππού, γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων του ΟΗΕ στο Ιράκ προτού καταφύγει η οικογένειά της στην Κοπεγχάγη, όταν ήταν τριών ετών.

Εμαθε να χειρίζεται πυροβόλο όπλο στα εννέα της. Νεαρή φοιτήτρια ακόμη, παράτησε τη σχολή της, την οικογένειά της και τη ζωή της στη Δανία για να ενταχθεί στους κόλπους των Κούρδων Πεσμεργκά και να πολεμήσει μαζί τους το Ισλαμικό Κράτος. Εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερη σκοπεύτρια και, όπως αποκαλύπτει, σκότωσε 100 τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ. Απελευθέρωσε επίσης μια ομάδα γυναικών και παιδιών, που κρατούνταν ως σκλάβοι του σεξ από τους τζιχαντιστές. Τους δίδαξε πώς να πολεμούν για να αντεπιτεθούν.

Σκληρότερος αγώνας

Η ζωή της υπήρξε ένας συνεχής αγώνας, ο οποίος έγινε σκληρότερος από τότε που επέστρεψε: «Ημουν πρόθυμη και επέλεξα να δώσω τη ζωή και την ελευθερία μου για να σταματήσει η προώθηση του ISIS, ώστε καθένας στην Ευρώπη να είναι ασφαλής. Ζω σε μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, όμως κρύβομαι και παραμένω πεινασμένη και άστεγη, καθώς θεωρούμαι τρομοκράτισσα» λέει.

Μιλώντας για τις μάχες της με το ISIS, η περηφάνια της έγινε φόβος, γιατί σπάζοντας την απαγόρευση εξόδου που της επιβλήθηκε από τη χώρα προ ενός έτους για να επιστρέψει στις μάχες αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισής της και την ίδια ώρα είναι επικηρυγμένη από το ISIS.

Οι τζιχαντιστές είχαν χημικά όπλα

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε εργαστήρια του πανεπιστημίου της Μοσούλης, στο Ιράκ, για να παράγει χημικά όπλα. Το αχανές πανεπιστήμιο, που διέθετε σύγχρονες κτιριακές υποδομές, ήταν ένα από τα πιο γνωστά του Ιράκ προτού η πόλη καταληφθεί από τους τζιχαντιστές, το 2014.

Οπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, εξετάσεις δειγμάτων που συλλέχθηκαν επί τόπου επιβεβαίωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε τα πανεπιστημιακά εργαστήρια για την παραγωγή της χημικής ουσίας που είναι γνωστή ως μουστάρδα σε μορφή σκόνης και στη συνέχεια παρήγαγε χημικά όπλα (όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα, ωστόσο, αφού δεν συγκρίνεται η ουσία με το αέριο που είχε χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου). Η πανεπιστημιούπολη ανακαταλήφθηκε τον περασμένο μήνα από τις ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες πλέον έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλο το ανατολικό τμήμα της πόλης.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...