Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΤΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

+ Η Αυστραλή που έχασε 13 κιλά σε τρεις μήνες + ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+ Οι αυθαίρετες «πέντε μερίδες λαχανικά» + ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ + Η παρέα στο φαγητό φέρνει παρασπονδίες + ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΡΙΑΝΑ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΤΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Η υψηλής έντασης ασκήσεις με το ποδήλατο στο γυμναστήριο δεν κάνουν καλό μόνο στη φόρμα, μπορούν να καθυστερήσουν και τη γήρανση, αν γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο. Ερευνητές της Mayo Clinic στη Μινεσότα ανακάλυψαν ότι αρκούν τέσσερα λεπτά άσκηση με το ποδήλατο στο μέγιστο της έντασης για να καθυστερήσει η γήρανση των κυττάρων. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism», η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) με το ποδήλατο επιδρά στα κύτταρα του οργανισμού και τα μεταμορφώνει προς το καλύτερο. Η θετική επίδραση, αναφέρουν, αρχίζει να φαίνεται από τα πρώτα τέσσερα λεπτά έντονης άσκησης. Ιδανικό, ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι να κάνει κανείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 12 επαναλήψεις των τεσσάρων λεπτών. Καθεμία από αυτές πρέπει να ακολουθείται από τρία λεπτά χαμηλής έντασης άσκηση με το ποδήλατο. Επιπρόσθετα, οι ερευνητές συστήνουν 90 λεπτά περπάτημα στον διάδρομο του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Αυστραλή που έχασε 13 κιλά σε τρεις μήνες

aerrtsertg 1

Δεκατρία ολόκληρα κιλά μέσα σε μόλις τρεις μήνες κατάφερε να χάσει η Αυστραλή Τζέσικα Τσέιζεν με τον κατάλληλο συνδυασμό γυμναστικής και διατροφής. Η 38χρονη, που εργάζεται σε γραφείο δημοσίων σχέσεων στο Σίδνεϊ, συνήθιζε να τρώει πρόχειρο φαγητό στο γραφείο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της γυμναζόταν ελάχιστα. Κατάφερε να αδυνατίσει από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, πέφτοντας από τα 73 κιλά στα 60. Η διατροφή που της χορηγήθηκε από εξειδικευμένη εταιρία περιλάμβανε γεύματα που συνδύαζαν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λαχανικά και τροφές με «καλά» λιπαρά. Ταυτόχρονα έκανε πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης στο σπίτι.

ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

aerrtsertg 5

Το κινητό μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος εκείνων που προσπαθούν να χάσουν κιλά, όχι όμως μέσω κάποιων εξειδικευμένων εφαρμογών. Αρκεί να απαθανατίσουν με τον φωτογραφικό φακό του κινητού τους το φαγητό πριν το καταναλώσουν.

Δεν το λέει όποιος κι όποιος, αλλά ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ορεγκον. Οπως διαπίστωσαν, οι φωτογραφίες μπορεί να βοηθήσουν όσους κάνουν δίαιτα να υπολογίσουν την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουν και να προσαρμόσουν ανάλογα το πιάτο τους την επόμενη φορά.

Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι καλύτερο, αν δείξουν τις φωτογραφίες στον διατροφολόγο τους ή στον ειδικό γιατρό που τους παρακολουθεί. Ο ειδικός θα γνωρίζει έτσι με ακρίβεια τις θερμίδες που λαμβάνει όποιος κάνει δίαιτα, οπότε θα μπορεί να δημιουργήσει καταλληλότερο για εκείνον διατροφικό πρόγραμμα.

Οι αυθαίρετες «πέντε μερίδες λαχανικά»

Δύο από τους πιο διαδεδομένους διατροφικούς μύθους καταρρίπτει ο καθηγητής Μάρτιν Κάραχερ του πανεπιστημίου Σίτι του Λονδίνου. Μπορεί συνήθως να δίνεται η συμβουλή να καταναλώνονται πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, ωστόσο ο αριθμός των μερίδων δεν βασίστηκε σε καμία επιστημονική μελέτη.

Ηταν, αναφέρει ο καθηγητής, απλώς μια οδηγία της υπηρεσίας Υγείας της Καλιφόρνιας το 1988 και ο αριθμός «5» θεωρήθηκε «πιασάρικος».
Αν και τα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια κάνουν καλό στην υγεία, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη που να στηρίζει τη συμβουλή ότι πρέπει να καταναλώνεται μια μερίδα ψάρια την εβδομάδα, αναφέρει επιπλέον ο Κάραχερ.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ

aerrtsertg 4

Τα γλυκά ή παχυντικά σνακ, όπως οι σοκολάτες και τα πατατάκια, είναι ένας από τους χειρότερους πειρασμούς για όποιον προσπαθεί να χάσει κιλά. Ο καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Γούλφραμ Σουλτζ πιστεύει ότι για να βοηθηθεί ο κόσμος να μην το παρακάνει με αυτού του τύπου σνακ αρκεί να είναι περιτυλιγμένα με απλόχαρτί. Εξήγησε ότι οι πολύχρωμες συσκευασίες έχουν ως αποτέλεσμα να αγοράζει κανείς περισσότερα σνακ από όσα υπολόγιζε, ενώ όταν βρίσκονται στο ψυγείο, «τραβούν» συνεχώς το μάτι.

Η παρέα στο φαγητό φέρνει παρασπονδίες

Οσοι κάνουν δίαιτα για να χάσουν κιλά καλό θα ήταν να προσέχουν περισσότερο όταν πηγαίνουν για φαγητό σε εστιατόριο ή στο σπίτι κάποιου άλλου. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ διαπίστωσαν ότι σε αυτές τις δύο περιστάσεις είναι πιο πιθανόν να «σπάσει» η δίαιτα και μάλιστα ο κίνδυνος ανέρχεται σε περίπου 60%. Αντίθετα, ο πειρασμός είναι μικρότερος όταν κανείς τρώει μόνος του, καθώς ο κίνδυνος παρασπονδίας είναι σχεδόν 50%. Ακόμη μικρότερος είναι ο κίνδυνος όταν τρώει κάποιος στη δουλειά, καθώς φτάνει το 40%, ή στο αυτοκίνητο όπου είναι μόλις 30%.

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΡΙΑΝΑ

aerrtsertg 2

Η Ριάνα είναι από τις πιο σέξι τραγουδίστριες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η οποία κλέβει πάντα τις εντυπώσεις, όχι μόνο χάρη στις φωνητικές ικανότητές της, αλλά και με το αψεγάδιαστο κορμί της. Το «μυστικό» της για το πώς καταφέρνει να το διατηρεί αποκάλυψε η εδώ και τέσσερα χρόνια προσωπική της σεφ Ντέμπι Σόλομον. Οπως δήλωσε, η διατροφή της Ριάνα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- κοτόπουλο με κάρι, ψαρικά, καβουρόψιχα και πολλά φρούτα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...