Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

Της κόντρας το.. κάγκελο στην παραλιακή

► ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! Αμετανόητοι φαν της ταχύτητας στο «Fast & Furious» αλά ελληνικά
► Δύο «γρήγοροι» αποκαλύπτουν πώς είναι να ζεις στο «κόκκινο»!

Το «Fast and Furious» προσπάθησαν να αναβιώσουν για δεύτερη φορά φέτος οι «εραστές» της ταχύτητας, δίνοντας ραντεβού για «κόντρες θανάτου», την περασμένη Παρασκευή, στη Βάρκιζα. Ομως η «συνάντηση» των «θηρίων» της ασφάλτου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, μετά την επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία γέμισε «μπλόκα» την περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

«Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, ώρα 23.00, στην τοποθεσία λεωφόρος Βάρκιζας – Σουνίου (Ρίμπας). Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι λάτρεις της ταχύτητας να δείξουμε τα οχήματά μας και τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει επάνω σε αυτά. Ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτήν την εκδήλωση είναι επειδή θέλουμε να θυμηθούμε τα παλιά meet, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια». Αυτό ήταν το κάλεσμα των διοργανωτών μέσω facebook, κάτι που φυσικά υπέπεσε στην αντίληψη της Αστυνομίας.

Η «Espresso» κατέγραψε την επιχείρηση καρέ καρέ. Η ώρα είναι 21.30 και αρκετά «πειραγμένα» αυτοκίνητα με φώτα neon και τεράστιες εξατμίσεις κατεβαίνουν τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ανάμεσά τους και «φτιαγμένες» μηχανές μεγάλου κυβισμού χωρίς… πινακίδες, οι οδηγοί των οποίων ξεκινούν το «ζέσταμα» με σούζες και τις πρώτες αναγνωριστικές «κόντρες». Στην Ποσειδώνος, πριν και μετά το γνωστό ψητοπωλείο Ζάχος υπήρχαν μπλόκα της ομάδας ΔΙΑΣ. «Ταυτότητα, άδεια οδήγησης και δίπλωμα, παρακαλώ» μας λέει ο αστυνομικός που σταματά οποιοδήποτε όχημα. Λίγα μέτρα παρακάτω, στο «Varkiza Resort», παραταγμένα τρία περιπολικά, δύο ομάδες ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ.

f2 73

Χωρίς άδειες

Οσο περνά η ώρα οι δυνάμεις της Αστυνομίας ενισχύονται, ενώ γύρω στις 10.30 μ.μ. εμφανίζονται τα πρώτα δυνατά «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανές. Η Αστυνομία σταματά τα οχήματα κατά δεκάδες. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν έχουν άδειες, διπλώματα, ούτε καν πινακίδες! Μισό χιλιόμετρο παρακάτω, λίγο πριν από το Ribas, βρίσκονται δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας, πίσω από δέντρα και ένας αστυνομικός καταγράφει με κάμερα τα οχήματα που ξεπερνούν το όριο ταχύτητας και ενημερώνει μέσω ασυρμάτου το επόμενο μπλόκο της Τροχαίας στο Ribas.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέσα σε μία ώρα οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει δεκάδες οχήματα, ενώ παρουσία των ΜΑΤ, γερανοί «σήκωναν» τις μηχανές χωρίς πινακίδες. Αρκετοί «γρήγοροι» αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τα πόδια, ενώ θαυμαστές των αυτοσχέδιων αγώνων περίμεναν υπομονετικά, μήπως και τελικά ξεκινήσουν οι κόντρες.

Η προηγούμενη φορά που είχαν δώσει ραντεβού ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Και τότε οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια και πετροπόλεμος.

Τους επιτέθηκαν με τον πυροσβεστήρα

Οι «κόντρες» μπορεί να μην έγιναν αλλά υπήρξαν μικροεπεισόδια, με την Αστυνομία να προχωρά τελικά σε 12 συλλήψεις. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε ένα περιπολικό σπάζοντας το τζάμι του, ενώ κάποιοι εξοργισμένοι παρευρισκόμενοι, που περίμεναν το… θέαμα, ψέκασαν με πυροσβεστήρα αστυνομικούς. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 31/3 προς 1/4/2017 ειδική δράση στην περιοχή του Δέλτα της Βάρκιζας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 400 με 500 άτομα». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 12 οδηγών (εκ των οποίων 9 Ελληνες και 3 αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 28 ετών), οι οποίοι κατελήφθησαν να οδηγούν στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης». Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Αυτοφώρου οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Συνολικά, έγιναν 314 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων: «Βεβαιώθηκαν 93 παραβάσεις που επισύρουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 19 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις». 

Δύο «γρήγοροι» αποκαλύπτουν πώς είναι να ζεις στο «κόκκινο»!

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο συνάντησης όσοι οδηγοί κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τα μπλόκα είχαν σταματήσει στα πάρκινγκ με τα «πειραγμένα» οχήματα και συζητούσαν για την… αποτυχία της βραδιάς.

Κοντά στην Ανάβυσσο ένας οδηγός με μαύρο αυτοκίνητο σταματάει δίπλα σε άλλον, σε παράδρομο. Κατεβάζουν τα παράθυρα και συζητούν για να «τα στήσουν», όπως συνηθίζουν να λένε στη γλώσσα τους τούς αυτοσχέδιους αγώνες.

Βάζουν τα μοτέρ μπροστά και παρατηρούν προσεκτικά αν υπάρχει αστυνομική παρουσία. Μόλις δουν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, πατάνε τέρμα το γκάζι και με λάστιχα που ουρλιάζουν από το σπινιάρισμα ξεκινούν την κόντρα.

Ο Λ.Γ., ένας από τους οδηγούς, είπε στην «Espresso»: «Αυτά τα ραντεβού συνήθως δεν έχουν επιτυχία. Πρέπει να πηγαίνει από στόμα σε στόμα και να μην το μαθαίνει η Αστυνομία. Γίνονται κατά καιρούς κόντρες σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Συνήθως εδώ κοντά είμαστε μέχρι 50 άτομα και τα στήνουμε μόνοι μας. Μετά τις 2 το βράδυ δεν έχει κίνηση».

«Είμαι προσεκτικός»

Τον ρωτήσαμε γιατί το κάνει και μας απάντησε αφοπλιστικά: «Γουστάρω την ταχύτητα, αυτός είμαι. Προσέχω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εχω πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες και θα συνεχίσω να το κάνω. Φυσικά και φοβάμαι μήπως χάσω τη ζωή μου, αλλά για μένα αυτός ο φόβος και η ταχύτητα είναι το καλύτερο ναρκωτικό!».

Ακόμη ένας «γρήγορος», ο Δ.Π., που συμμετέχει σε παράνομους αγώνες, μας μίλησε για το πώς είναι «να ζεις κόντρα στον θάνατο». «Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις ταινίες. Γίνονται μακριά από τα φώτα και μακριά από τον πολύ κόσμο. Φυσικά και έχουν γίνει κατά καιρούς μεγάλες συναντήσεις, αλλά εκεί κινδυνεύεις να συλληφθείς ή να σε γράψουν! Είμαστε ένας κρυφός κόσμος, στον οποίο δύσκολα μπορεί να μπει κάποιος» έκλεισε τη συζήτηση με νόημα…

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...