Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Τρίποντο» Μπεργκ στο ΟΑΚΑ. Μάγος πάλι ο Μασούντ

Ποδαρικό με νίκη του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των «ερυθρολεύκων»!

Από τους
Χάρη Δάντση – 
Αλέξη Τσατσούλη

Η μεγάλη κλάση του Μάρκους Μπεργκ έκρινε το συγκλονιστικό, έτσι όπως εξελίχθηκε, χθεσινό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Σουηδός επιθετικός με (δεύτερο) χτύπημα στο 90′ υπέγραψε τη μεγάλη εκτός έδρας έδρας νίκη των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Ουζουνίδη, που ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγωνιστικού χώρου. Ανοιξαν το σκορ με τον Κλωναρίδη (δεν πανηγύρισε) στο 24′, ενώ το 0-2 έκανε ο Μπεργκ στο 27′. Οι αλλαγές του Χιμένεθ, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, έπιασαν τόπο, με τον Χριστοδουλόπουλο να μειώνει με πέναλτι (καταλογίστηκε για χέρι στον Βιγιαφάνες προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των «πρασίνων») σε 1-2 στο 62′ και ο ίδιος παίκτης να δίνει την ασίστ στον Πέκχαρτ (ήταν η… μύτη του παπουτσιού του εκτεθειμένη προτού γίνει αποδέκτης της μπάλας), που έκανε το 2-2 στο 77′. Σημειώνεται ότι το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια για τον τρόπο που αναπτύσσονται οι ομάδες, αφού ήταν προϊόν εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή, ο Μπεργκ έκανε με προβολή το 3-2 στο 90′.

■ Ο Μάριν έκανε τη διαφορά!

Ο Πλατανιάς (προηγήθηκε με πέναλτι του Μανούσου στο 45′) έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ο Μάρκο Μάριν κατάφερε να βγάλει την ομάδα του Πειραιά από το… αδιέξοδο, οδηγώντας τη σε νίκη 2-1 με ανατροπή. 

4094504

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός, στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έκανε τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 54′. Οι Κρητικοί, πάντως, φώναξαν για φάουλ του Φορτούνη, πριν δώσει την ασίστ. Το 2-1 έκανε ο Ρομαό στο 63′, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Μάρτινς (άνοιξε την αντίπαλη άμυνα με εξαιρετική κάθετη πάσα) και Φιγκέιρας. Μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 3-1 έχασαν οι Ανσαριφάρντ στο 70′ (είχε δοκάρι) και Καρντόσο στο 85′. Αυτή ήταν η έβδομη φετινή ανατροπή του Ολυμπιακού, η πέμπτη στο πρωτάθλημα, και πλέον βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του 44ου τίτλου της ιστορίας του.

 Βαθιά ανάσα για παραμονή

Βήμα παραμονής έκανε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας 3-1 της Βέροιας το Σάββατο στη Λιβαδειά. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μιλιάζες στο 51’ και δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση (1-1) της «βασίλισσας του Βορρά» στο 71’, με προβολή του Καπετάνου. 

Εξάλλου, η ομάδα της Λιβαδειάς ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Βασιλείου στο 77′ και τον Γιακουμάκη στο 90’+2′, που διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο κόουτς του Λεβαδειακού Γιάννης Χριστόπουλος στάθηκε στη σημασία της νίκης αυτής για την ομάδα του, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν κερδίζαμε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα». Χθες, με ανακοίνωσή της η Βέροια εξέφρασε τα παράπονά της για τη διαιτησία, τονίζοντας πως «η τράπουλα είναι… σημαδεμένη και το έχουμε καταλάβει. Αφήστε μας να πέσουμε με αξιοπρέπεια…».

■ Αδιάβαστη στις καθυστερήσεις

Τον δρόμο προς τα πλέι οφ «έκοψε» στην Ξάνθη ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες με γκολ του Ζάιρο στις καθυστερήσεις (90’+1′) πήραν δύο πολύτιμους βαθμούς (1-1) από τους ακρίτες, στη μάχη που δίνουν για είσοδο στην πεντάδα. 

Το σκορ άνοιξε ο Βασιλακάκης στο 60′, όμως η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση. «Το αποτέλεσμα το θεωρώ δίκαιο. Υπάρχει απογοήτευση όταν δεχόμαστε γκολ στο τέλος του παιχνιδιού και αφήνουμε πόντους που χρειαζόμασταν» τόνισε ο Λουτσέσκου, ενώ ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης απάντησε στις φήμες που τον θέλουν τη νέα σεζόν να αναλαμβάνει το τιμόνι της Ξάνθης λέγοντας: «Δεν έκανα ποτέ καμία επαφή με την Ξάνθη».

■ Ο Ιρανός σε ρόλο στρατηγού

Με «στρατηγό» και ατραξιόν για τους φιλάθλους της αναμέτρησης τον Μασούντ, ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 (26′ Μασούρας, 52′ Μπεν – 66′ Ντιγκινί) τον Ατρόμητο και συνέχισε πορεία πρωταθλητισμού.

t354

Ο Ιρανός σταρ του «Ιστορικού» τροφοδοτούσε συνεχώς τους συμπαίκτες του με τελικές πάσες σε καλές θέσεις μπροστά στην εστία του Γκορμπούνοφ, προκαλώντας πονοκέφαλο χωρίς αντίδοτο στους αμυντικούς των φιλοξενουμένων. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Γκορμπούνοφ, έδωσαν την ψευδαίσθηση ότι θα απειλήσουν μειώνοντας στο σκορ, αλλά ο Μασούντ ήταν πάντα έτοιμος να εμπνευστεί και να βγάλει απολαυστικές πάσες για τους συμπαίκτες του.

■ Οσο χρειαζόταν για να κερδίσει

Είχε τον χαρακτήρα διεκπεραίωσης μιας αγωνιστικής υποχρέωσης. Αυτήν την εντύπωση έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Χωρίς να ιδρώσει, σε ρυθμούς προπόνησης -άγνωστο αν έκανε συντήρηση δυνάμεων ή δεν μπορούσε παραπάνω-, λύγισε τη Λάρισα με το καθαρό 2-0 και έχει το βλέμμα του σταθερά στα πλέι οφ, στα οποία θα παίξει τους κόπους όλης της χρονιάς. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος του ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν καλός -αντίθετα, στο δεύτερο μέρος ήταν κακός (!)-, και τα δύο γκολ που σημείωσε ήταν απόρροια της υπεροχής του.

Ο Κάνιας άνοιξε το σκορ στο 37′ και στο 87′ ο Κίτσιου έκανε το τελικό 2-0, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους φιλοξενουμένους. Ετσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι που σε λίγο καιρό δεν θα το θυμάται κανένας.

■ Τσίμπησε βαθμό μέσα στο Αγρίνιο

Εναν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, έβαλε στο σακούλι του ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό χθες στο Αγρίνιο. 

Οι Αρκάδες, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (4′ Ρέι), ισοφάρισαν με τον Μάσα στο 69′, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον (εκπληκτικό) Κυριακίδη και να πάρουν τη νίκη. Δύο κλασικές ευκαιρίες πέταξαν στο δεύτερο μέρος οι Αγρινιώτες, που πλέον βρίσκονται στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Οι Αρκάδες μετρούν 23 βαθμούς και μετά τη χθεσινή νίκη του Ηρακλή (19 β.) εξακολουθούν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

 Τρεις ροπαλιές για τη σωτηρία!

Η μεγάλη επιθυμία του Ηρακλή για νίκη και παραμονή στην κατηγορία μέτρησε στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Κέρκυρα. Οι «κυανόλευκοι» θριάμβευσαν 3-0, (35′ Λεοζίνιο, 40′ Δώνης, 76′ Κούρος) με παίκτη «κλειδί» τον Λεοζίνιο και τώρα υποδέχονται την Τετάρτη τον Λεβαδειακό σε ματς που μετράει διπλό στη μάχη της παραμονής με αγωνιστικά κριτήρια. Ο Βραζιλιάνος μέσος, λοιπόν, άνοιξε το σκορ και έβγαλε την τελική πάσα για το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων, κατακτώντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα. 

Νωθροί και άκεφοι οι γηπεδούχοι, παίρνουν κακό βαθμό στον τομέα της δημιουργίας, ενώ ασταθής παρουσιάστηκε ο τερματοφύλακας Αραμπατζής στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ του Ηρακλή. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έδειξαν αποφασιστικότητα παρά την εικόνα διάλυσης της ΠΑΕ.
Ελπίζουν ότι σήμερα η διοίκηση θα φανεί συνεπής, πληρώνοντας προκαταβολές για διακανονισμούς, προκειμένου να παραδώσουν υπογεγραμμένα τα απαραίτητα έγγραφα για αδειοδότηση και να παίξουν μεθαύριο την παραμονή στην κατηγορία εντός του αγωνιστικού χώρου.

Καταγγελία του Πλατανιά για τη «φιλοξενία» στο Καραϊσκάκη

Απίστευτες καταγγελίες της ΠΑΕ Πλατανιάς για τη φιλοξενία που έτυχε η ομάδα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ανακοίνωση της κρητικής ΠΑΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η “επιτροπή υποδοχής” στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από τη φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς “τόλμησε” να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά». Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν ανέφερε τίποτα στο φύλλο αγώνα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Στην περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθούν όσα ισχυρίζονται οι Κρητικοί και επιβληθεί τιμωρία στον πειραϊκό σύλλογο, μπορεί να του κοστίσει ακόμα και την παρουσία θεατών στο γήπεδό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (είναι προγραμματισμένος για τη Μεγάλη Πέμπτη).

Αποκαλύψεις Ιβιτς και αιχμές από Κούγια για τη διαιτησία

Δεν ήταν μία αλλά τρεις μέρες αδικαιολογήτως απών ο Ουάρντα! Η αποκάλυψη έγινε από τον Βλάνταν Ιβιτς στη συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα μετά τη νίκη επί της Λάρισας. «Πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΠΑΟΚ» δήλωσε ο Σέρβος. Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλ. Κούγιας άφησε αιχμές για τη διαιτησία στην Τούμπα και τη νίκη του Ηρακλή στην Κέρκυρα: «Σε ένα ποδόσφαιρο που η διοργανώτρια Αρχή δεν κάνει τίποτα και δεν ασχολείται με ποδοσφαιρικά παιχνίδια σαν το Βέροια – Κέρκυρα 4-0, που είχε την 5η στοιχηματική απόδοση παγκοσμίως, και το σημερινό Κέρκυρα – Ηρακλής 0-3, όπου η ταλαιπωρημένη ιστορική ομάδα του Ηρακλή μεταβλήθηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην ομάδα του πραγματικού ιδιοκτήτη Λιμπάντση και του ηθοποιού-προπονητή Γρηγορίου, το μόνο το οποίο δεν πρέπει να προστεθεί είναι συμπεριφορές ανθρώπων σαν τους σημερινούς βοηθούς Σίπκα και Βασιλόπουλου».

offer

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...