Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ληστεία (με νεκρό) στο Π. Φάληρο!

Επειτα από εισβολή σε διαμέρισμα ηλικιωμένης συνελήφθησαν δύο από τους κακοποιούς, ένας αναζητείται, ενώ ο τέταρτος (στην προσπάθειά του να διαφύγει) έπεσε από τον 7ο όροφο

Πρωτόγνωρες σκηνές, που θυμίζουν Σικάγο, εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι σε μία από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου, όταν σεσημασμένοι αλλοδαποί κακοποιοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης, αλλά βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς, που τους είδαν σε… live μετάδοση από τις κάμερες του σπιτιού! Οι δύο συνελήφθησαν, ένας εξαφανίστηκε πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, αλλά ο τέταρτος έπεσε από τον έβδομο όροφο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ο 40χρονος Ρώσος συλληφθείς Ιγκόρ Ρ. θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος και υπήρξε το πρωτοπαλίκαρο αρχιμαφιόζου ομοεθνή του. Είχε συλληφθεί το 2004 για ληστείες, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και το 2005 δραπέτευσε, παραβιάζοντας πενθήμερη άδεια. Το 2008 ταυτοποιήθηκε σε 14 ληστείες ΔΕΚΟ και χρηματαποστολών και το 2009 σε 21 ληστείες τραπεζών! Υστερα από μια ληστεία με λεία 200.000 ευρώ στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου, στις 27 Ιουλίου 2011, συνελήφθη από την ΕΚΑΜ έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών. Ομως, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015 με περιοριστικούς όρους, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ένας 35χρονος Αρμένιος, σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, ενώ ο νεκρός ληστής ήταν Μολδαβός, που είχε συλληφθεί το 2006 για ανθρωποκτονία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αποφυλακίστηκε και αυτός με περιοριστικούς όρους το 2015.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, όταν οι τέσσερις κακοποιοί, που φορούσαν φόρμες εργασίας, χτύπησαν ένα από τα κουδούνια της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, δηλώνοντας ότι είναι συνεργείο καθαρισμού. Ανυποψίαστος ο ένοικος άνοιξε την πόρτα και οι δράστες (που πιθανώς είχαν πληροφορίες) κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα του ογδόου ορόφου, όπου κατοικεί η ηλικιωμένη Α.Γ. μαζί με τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό της.

Οι οπλισμένοι σαν αστακοί κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τις δύο έντρομες γυναίκες, τις έδεσαν με πλαστικά τάιραπ και τις φίμωσαν. Ωστόσο, δεν είχαν υπολογίσει ότι ο γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος κατοικεί στο δώμα της ταράτσας, είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι και παρακολουθούσε σε απευθείας μετάδοση όσα συνέβαιναν! Ετσι, ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα στην περιοχή να καταφτάσουν δυνάμεις της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας.

Από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

Οταν οι κακοποιοί κατάλαβαν ότι ήταν περικυκλωμένοι και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής, άρχισαν να πηδούν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν, καθώς στις σκάλες της πολυκατοικίας είχαν ήδη πάρει θέσεις αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια. Μάλιστα, είχαν εκκενώσει ένα διαμέρισμα στον έβδομο όροφο και κατάφεραν να εγκλωβίσουν κοντά στην μπαλκονόπορτά του τους τρεις από τους τέσσερις ληστές.

Στη θέα των αστυνομικών, οι δύο σήκωσαν τα χέρια και παραδόθηκαν, αλλά ο τρίτος βγήκε στο μπαλκόνι και προσπάθησε να πηδήξει στον κάτω όροφο.

Ομως παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό, καταλήγοντας στην κουπαστή του πρώτου ορόφου, όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο τέταρτος δράστης κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Στην κατοχή των αλλοδαπών κακοποιών οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο και μια σακούλα με χρυσαφικά.

—-

«Χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση» λένε (έντρομοι) οι κάτοικοι

Σοκάρει η μαρτυρία της ενοίκου του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στην οποία εισέβαλαν οι αδίστακτοι κακοποιοί.

1Η κυρία Γωγώ μίλησε στην «Espresso» και περιέγραψε με τρόμο όλα όσα βίωσε, όταν ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία ότι ένας ληστής βρέθηκε νεκρός στο μπαλκόνι της.

«Μπήκαν στο διαμέρισμα του ογδόου ορόφου, τους φίμωσαν και τους έκλεψαν. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα και τους είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Ο γιος των ενοίκων είχε δει τους ληστές από την κάμερα που είχε βάλει. Μετά πήγαν στον έβδομο όροφο. Οταν με ειδοποίησαν και ήρθα, είδα σπασμένα τα φυτά στο μπαλκόνι και κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα. Ανοιξα για να μπουν οι αστυνομικοί και μου είπαν να μη βγω στο μπαλκόνι» είπε η ταραγμένη γυναίκα.

«Ηταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Μέρα μεσημέρι είναι συγκλονιστικό να γίνονται τέτοια πράγματα στη γειτονιά μας. Ο ένας πήδηξε για να γλιτώσει από την Αστυνομία, αλλά έπεσε και σκοτώθηκε!» περιγράφει η κυρία Μαρία, που κατοικεί ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, στο Παλαιό Φάληρο.

«Είδα τους αστυνομικούς να κάνουν καταδίωξη και δεν το πίστευα. Μας διαβεβαίωσαν πως τους έπιασαν όλους. Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά. Τα κατάφεραν κι αυτό μάς αρκεί. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση» είπε ο κύριος Κώστας, που μένει λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο της ληστείας.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...