Ρώμη: Ψάχνουν στη λίμνη Νέμι το πλοίο των οργίων του Καλιγούλα

Πολύ κοντά στην ανακάλυψη του πλοίου των οργίων του Καλιγούλα πιστεύουν ότι βρίσκονται ερευνητές στην Ιταλία

Πολύ κοντά στην ανακάλυψη του πλοίου των οργίων του Καλιγούλα πιστεύουν ότι βρίσκονται ερευνητές στην Ιταλία. Ηδη βατραχάνθρωποι άρχισαν έρευνες στη λίμνη Νέμι κοντά στη Ρώμη, όπου πιστεύεται ότι είναι βυθισμένο το αποκαλούμενο «πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο».

Κάθε αυτοκράτορας, εξηγεί ο δήμαρχος του Νέμι Αλμπέρτο Μπερτούτσι, είχε μια βίλα όπου πήγαινε για να ξεφύγει από τα αυτοκρατορικά καθήκοντά του. Ο Καλιγούλας, όμως, χρησιμοποιούσε ένα πλοίο μήκους 120 μέτρων το οποίο ήταν διακοσμημένο με χρυσό, κοσμήματα, ψηφιδωτά και κολόνες, που του προσέφερε κάθε είδους άνεση.

Σε αυτό ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, που δολοφονούσε υπηκόους του για να διασκεδάσει, έκανε σεξ με την αδερφή του και προσπάθησε να κάνει συγκλητικό το άλογό του και διοργάνωνε ξέφρενα πάρτι με σεξ, πριν δολοφονηθεί έπειτα από τέσσερα χρόνια βασιλείας. το 41 μ.Χ.

«Αν είναι εκεί κάτω και είναι τόσο μεγάλο όσο λέγεται, θα μιλάμε για το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπερτούτσι. Μια ομάδα ερευνητών έφτασε στις όχθες της λίμνης τη Δευτέρα και άρχισε έρευνες με τη βοήθεια υποβρύχιου ραντάρ, το οποίο μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα που είναι θαμμένα μέχρι 2,7 μέτρα κάτω από τον πυθμένα. Η συσκευή αναμένεται να λύσει τα χέρια των βατραχανθρώπων, καθώς η ορατότητα στη λίμνη είναι μόλις 15 εκατοστά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ