Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οι Κλουζό δεν τον πήραν «μυρωδιά»!

Π. Φάληρο: Ο τέταρτος ληστής κρυβόταν επί 14 ώρες στην ντουλάπα! τα… έκανε πάνω του και έφυγε ανενόχλητος

Π. Φάληρο: Ο τέταρτος ληστής κρυβόταν επί 14 ώρες στην ντουλάπα! τα… έκανε πάνω του και έφυγε ανενόχλητος 

Ούτε ο αξέχαστος Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του αιώνια γκαφατζή -αλλά πάντα τυχερού- επιθεωρητή Κλουζό, στη σειρά ταινιών «Ροζ Πάνθηρας», δεν θα πάθαινε τέτοιο φιάσκο, όπως αυτό που ρεζίλεψε την ΕΛ.ΑΣ. και αμαύρωσε την επιτυχία της σύλληψης δύο εκ των ληστών που είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο! Δύο φορές οι αστυνομικοί ερεύνησαν την ντουλάπα, αλλά δεν κατάφεραν να… δουν τον τέταρτο ένοπλο κακοποιό, που ήταν κρυμμένος μέσα! Ετσι, 14 ώρες αργότερα τον «μύρισε» ο γιος της ιδιοκτήτριας, καθώς δεν είχε μπορέσει να… κρατηθεί από τον φόβο του!

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Οι χαρές και τα συγχαρητήρια μεταξύ των αξιωματικών της Αστυνομίας έσβησαν απότομα, όταν κατάλαβαν ότι ο ληστής, για τον οποίο είχε εξαπολυθεί γιγαντιαία επιχείρηση, τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Οσο τον έψαχναν στους δρόμους, εκείνος ήταν κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος της 66χρονης που επιχείρησε να ληστέψει!

Το περιστατικό, που δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο για τα ελληνικά εγκληματολογικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα, αποκαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν ο γιος της ηλικιωμένης ένιωσε έντονη δυσοσμία, που αναδινόταν από το εσωτερικό της ντουλάπας και άνοιξε για να δει τι συνέβαινε.

Το αίμα του πάγωσε, καθώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν μαυροφορεμένο άνδρα με κουκούλα, ο οποίος πετάχτηκε από μέσα με το όπλο στα χέρια! Ο κακοποιός κοίταξε την οθόνη της θυροτηλεόρασης, για να διαπιστώσει αν είχαν φύγει από την είσοδο της πολυκατοικίας οι αστυνομικοί και όταν βεβαιώθηκε, έφυγε σαν κύριος.

Αναστατωμένος αλλά και ανακουφισμένος που ο κακοποιός έφυγε χωρίς να πειράξει τον ίδιο ή τη μητέρα του, ο γιος της ιδιοκτήτριας ενημέρωσε την Ασφάλεια για όσα συνέβησαν. Οι αστυνομικοί τα έχασαν, αφού η επίμαχη ντουλάπα είχε ερευνηθεί δυο φορές, αλλά, όταν άνοιξαν τη δίφυλλη πόρτα, κανείς δεν είδε τον ληστή κρυμμένο κάτω από ένα «βουνό» με ρούχα, που είχαν ρίξει νωρίτερα οι συνεργοί του, ψάχνοντας για κοσμήματα! Οταν η έρευνα τελείωσε και ο χώρος είχε «ασφαλιστεί», μπήκαν οι άνδρες της Σήμανσης, που σάρωσαν την ντουλάπα με τα ειδικά πινέλα, αναζητώντας αποτυπώματα. Ούτε εκείνοι, όμως, αντιλήφθηκαν πως μέσα ήταν κρυμμένος ένας άνθρωπος!

4096645

«Αν οι αστυνομικοί είχαν σηκώσει τα ρούχα, τότε ίσως σήμερα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετική κατάσταση, με δεδομένο το γεγονός πως ο κακοποιός ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., προσπαθώντας να καλύψει τους συναδέλφους του.

«Πλούσιο» DNA

Το βίντεο από το τετ α τετ του γιου της ιδιοκτήτριας με τον οπλισμένο κακοποιό, που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του διαμερίσματος, παραδόθηκε στην Ασφάλεια. Ομως, τα χαρακτηριστικά του δράστη είναι καλυμμένα. Βέβαια, από τη στιγμή που αφόδευσε μέσα στην ντουλάπα, άφησε πίσω του «πλούσιο» DNA, το οποίο θα αξιοποιηθεί από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της Δευτέρας, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να συλλάβουν δύο από τους επικίνδυνους αλλοδαπούς κακοποιούς, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε πέφτοντας από τον έβδομο όροφο, στην προσπάθειά του να κατεβεί σε πιο χαμηλό διαμέρισμα της πολυκατοικίας.
Οι πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά σε όλα τα διαμερίσματα και κυρίως σε αυτό όπου εισέβαλαν οι κακοποιοί. Δεν έψαξαν, όμως, στο εσωτερικό της ντουλάπας!
Για τον ληστή που κατάφερε να διαφύγει εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα (κακούργημα) και για παράνομη οπλοφορία, βία κατά συρροή και απειλή (πλημμελήματα).

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...