Λουκέτο σε δύο μαγαζιά του Φώτη

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο διέταξε το πενθήμερο κλείσιμο του club Shamone και του εστιατορίου Αrtisanal, που ανήκουν στον Σεργουλόπουλο, ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση

Περιπέτειες για τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επιστροφή του δημοφιλούς παρουσιαστή και ηθοποιού στη μικρή οθόνη, μέσα από το show του ΑΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar», μπήκε προσωρινά λουκέτο από την ΑΑΔΕ στα δύο μαγαζιά που διατηρεί, στο club Shamone στο Γκάζι και το εστιατόριο Αrtisanal στην Κηφισιά.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε έλεγχος στα καταστήματα του Φώτη Σεργουλόπουλου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο έλεγχος βρήκε να μην έχουν κοπεί τρεις αποδείξεις των 130 ευρώ η καθεμία, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων έκανε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ανεστάλη το λουκέτο, όπως προέβλεπε ο νόμος, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το αρμόδιο δικαστήριο. Η απόφαση τελικά εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το οποίο διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων για πέντε ημέρες και, όπως λένε από την ΑΑΔΕ, ήταν απόφαση αμετάκλητη. Χθες, λοιπόν, οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ πήγαν και έβαλαν λουκέτο, εκτελώντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο παρουσιαστής, μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ανάρτησε ένα μακροσκελές post στο facebook, με το οποίο διαμαρτύρεται για τον τρόπο που μπήκε το λουκέτο, δηλώνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα συμμορφωθεί στην επιβληθείσα κύρωση.

«Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η Αρχή που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη» έγραψε ο παρουσιαστής.

«Τρεις αποδείξεις των 130 €»

«Προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!» διευκρίνισε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ