Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Στον αέρα η αποφυλάκιση του Ακη!

Ο πρώην υπουργός (σύμφωνα με τους συνηγόρους του) αδυνατεί να βρει τα 200.000 € που απαιτούνται για την εγγύηση

Στην πέμπτη προσπάθειά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του, αλλά είναι πιθανό ότι η νίκη του θα είναι «πύρρειος» και δεν θα μπορέσει να την απολαύσει, όπως τουλάχιστον δηλώνουν οι συνήγοροί του!

Από τη
Νικολία Σιμονέτη

Και αυτό γιατί μπορεί να απέσπασε την έγκριση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αποφυλάκισή του, όμως για να αποχαιρετήσει το κελί του στον Κορυδαλλό απαιτείται να καταβάλει ως εγγύηση 200.000 ευρώ, πράγμα που μοιάζει αδύνατο για τον άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ!

Το ύψος της εγγυοδοσίας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-1, καθώς μία δικαστής πρότεινε 100.000 ευρώ. Εντονη ήταν η αντίδραση της Βίκυς Σταμάτη, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και φώναξε: «Τεράστιες ευθύνες». Αμέσως κατατέθηκε αίτημα μείωσης της εγγυοδοσίας, ενώ ζητήθηκε και ένα χρονικό διάστημα για να καταβληθούν τα χρήματα. Ωστόσο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση και, τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι και στην περίπτωση της Βίκυς Σταμάτη η πλευρά Τσοχατζόπουλου ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχαν 50.000 ευρώ για την αποφυλάκισή της, αλλά στο τέλος βρέθηκαν.

«Καθίσταται η απόφασή σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία, επιστρέφει στις φυλακές. Η υγεία του, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του Ακη Τσοχατζόπουλου Λεωνίδα Κοτσαλή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δεύτερος συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Αν επιστρέψει στη φυλακή και συμβεί το ανεπανόρθωτο, ώσπου να βρούμε τα χρήματα, δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;»

Περιοριστικοί όροι

Η καταβολή της υψηλής εγγυοδοσίας ήταν μεταξύ των περιοριστικών όρων που επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό. Οι υπόλοιποι ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παράδοση της αστυνομικής ταυτότητας και του διαβατηρίου του, η απαγόρευση εκδόσεως νέου διαβατηρίου, η μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Επρόκειτο για την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 20ετή κάθειρξη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Αυτήν τη φορά οι δικαστές άναψαν «πράσινο» για την έξοδό του από τις Φυλακές Κορυδαλλού με οριακή πλειοψηφία (3-2), λόγω της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε και λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και η μετεγχειρητική πορεία του είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του» είχε υποστηρίξει η εισαγγελέας, προτείνοντας την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου.

Τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του επιβεβαίωσε και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο διευθυντής της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Οικονομόπουλος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Η μετεγχειρητική πορεία του Ακη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...