Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η (άγνωστη) φιλία του Καραμανλή με τον Μενιδιάτη

Η βιογραφία του λαϊκού τραγουδιστή και τα ανέμελα βράδια στη Ραφήνα με μουσική και τσιπουράκι

Οι βραδιές στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα με μουσική, τσίπουρο και κουβέντα

wr6yureu 3

Τον λόγο που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση της βιογραφίας του Μιχάλη Μενιδιάτη, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, αναζητούσαν πολλοί. Και δικαίως, αφού η σχέση Καραμανλή – Μενιδιάτη είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Ο μερακλής σε όλα του πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπέροχος λαϊκός τραγουδιστής ήταν πολύ καλοί φίλοι, πολλά χρόνια πριν ο Μιχάλης Μενιδιάτης φύγει από τη ζωή, το 2012.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης είχε περάσει πολλές βραδιές στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, τραγουδώντας σε γιορτές κι άλλες ευχάριστες στιγμές της οικογένειας και πίνοντας τσιπουράκι τις καθημερινές στο μπαλκόνι που βλέπει στη θάλασσα. Οι δυο τους ήταν αγαπημένοι φίλοι και ο Καραμανλής εκτιμούσε την αυθεντική λαϊκότητα του Μενιδιάτη στο τραγούδι αλλά και στη ζωή του.

Επαφές

Τα χρόνια που ακολούθησαν και παρά το φευγιό του Μιχάλη Μενιδιάτη οι δύο οικογένειες συνέχισαν να διατηρούν επαφές. Αλλωστε πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα η Νατάσα Καραμανλή είχε πάει στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο γιος του τραγουδιστή Χρήστος, ο οποίος συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του.

Το «Πετραδάκι, πετραδάκι για τα σένα το ‘χτισα» είναι ένα από τα πολλά αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Καραμανλή. Οι ιστορίες των τραγουδιών που αναλύονται στο βιβλίο συγκίνησαν ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς του θύμισαν στιγμές που τις έχει ζήσει μέσα από τις διηγήσεις του ίδιου του Μιχάλη Μενιδιάτη.

Ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον γιο Μενιδιάτη με τη σύζυγό του Νάνσυ, τα άλλα δύο παιδιά του τραγουδιστή Μαίρη και Βαγγέλη, αλλά και πολλά σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών ξεφύλλισαν το βιβλίο του στιχουργού Κώστα Μπαλαχούτη με τον τίτλο «Πετραδάκι, πετραδάκι ως την κορυφή».

Εκεί ήταν η Χαρούλα Λαμπράκη, που πλέον σπάνια εμφανίζεται δημοσίως, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης jr, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Φίλιππος Νικολάου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που έχει βαφτίσει το εγγονάκι του Μενιδιάτη, αλλά και βουλευτές όπως η Αννα Καραμανλή, ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Η βουλευτής και η «κολλητή» της

wr6yureu 2

Η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα μάς έστειλε φωτογραφία με το αγαπημένο της σκυλάκι, την Τζούλια. Χρόνια μαζί της, μια πιστή φίλη είναι πάντα στο πλευρό της.

Ο (σταρ) Ψινάκης και οι Κινέζοι επενδυτές

wr6yureu 5

Ο άνθρωπος είναι σταρ μεγάλος! Με τα μαύρα γυαλιά του και μια κουστωδία συμβούλων πέρασε χθες το κατώφλι του Zonar’s, τραβώντας τα βλέμματα όλων πάνω του. Ο λόγος για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος συνέφαγε με παρέα Κινέζων «επενδυτών» και φίλους του. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου πάντοτε για τον πληθωρικό δήμαρχο.

Ο Σηφουνάκης, πρόεδρος στο «Αρχιπέλαγος»

Πρόεδρος στην πολιτιστική εταιρία «Αρχιπέλαγος», στην οποία ανήκει το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά στη Λέσβο, εξελέγη ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης. Διαδέχεται τον επί 20 χρόνια πρόεδρό της Νίκο Κούνδουρο, που απεβίωσε πριν από λίγο καιρό.

«Είναι συγκινητικό για μένα να διαδέχομαι τον Νίκο Κούνδουρο στην προεδρία του “Αρχιπελάγους”» είπε ο Νίκος Σηφουνάκης και συνέχισε: «Πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά. Πάντοτε, και τώρα ακόμα περισσότερο, τα θεματικά μουσεία δεν υπήρξαν όχι κερδοφόρες, αλλά ούτε καν βιώσιμες επιχειρήσεις. Αν δεν υπάρχει οικονομική στήριξη από κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, στις μέρες μας είναι άθλος η καθημερινή λειτουργία ενός μουσείου και μάλιστα στην περιφέρεια της περιφέρειας. Κατορθώσαμε τα 10 χρόνια λειτουργίας του σε καθημερινή βάση να είναι ανοιχτό και να υποδέχεται τους επισκέπτες του».

! Αποτελεσματική η Ράπτη

Η δραστήρια γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη ανοίγει την ατζέντα των ενδιαφερόντων της γραμματείας και με επιστολή της προς τις ΝΟΔΕ λεκανοπεδίου ζητεί να καταγραφούν οι κοινωνικές ανάγκες της κάθε περιοχής, ώστε να γνωρίσει η ίδια από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στα σπίτια των δήμων και σε ποια έκταση η φτώχεια των νοικοκυριών απαιτεί νέες δομές στήριξης. Εως τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να έχουν καταγραφεί τα στοιχεία. Γρήγορη και αποτελεσματική η Ζωή.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...