Αυτή είναι η γηραιότερη Ελληνίδα

Ολόλευκα μαλλιά σαν χιόνι, ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο που φωτίζει το ρυτιδιασμένο πρόσωπό της, δύο μάτια που έχουν δει δύο πολέμους έως την τωρινή οικονομική κρίση και ένα πι να στηρίζει τα…

Ολόλευκα μαλλιά σαν χιόνι, ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο που φωτίζει το ρυτιδιασμένο πρόσωπό της, δύο μάτια που έχουν δει δύο πολέμους έως την τωρινή οικονομική κρίση και ένα πι να στηρίζει τα… 112 χρόνια της συνθέτουν την εικόνα της γηραιότερης γυναίκας της Ηλείας και της Ελλάδας!

Η γλυκύτατη Κατερίνα Καρνάρου από τα Κρέστενα είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου 1905, σύμφωνα με το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ. Δεν αποκλείεται, όμως, να είναι και μεγαλύτερη, αφού εκείνα τα χρόνια δεν έγραφαν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης!

«Λίγο είμαι, δεν είμαι όσο λέτε, πρέπει να είμαι γύρω στα 105, αλλά δεν θυμάμαι και καλά» είπε χαμογελώντας, για να προσθέσει ότι ήταν πολύ νέα όταν έμεινε χήρα: «Δύσκολη η ζωή, όσο είχα τον άνδρα μου καλά έζησα. Τον έχασα νωρίς και μου άφησε τέσσερα μικρά παιδιά, αλλά ευτυχώς είχα καλά πεθερικά και με πρόσεξαν και μένα και τα παιδιά μου».

Η κυρία Κατερίνα γεννήθηκε στη Μούντριζα του σημερινού Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, παντρεύτηκε στα Κρέστενα και όταν έμεινε χήρα δούλεψε πολύ στα χωράφια για να μεγαλώσει τις κόρες της και τον γιο της. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει και την ήσυχη ζωή που έχει σήμερα, η καρδιά της πονά ακόμα για τον μοναχογιό της Λεωνίδα, που αρρώστησε και πέθανε νέος: «Πήγε στο Ναυτικό, έγινε καπετάνιος και πάνω που πήρε σύνταξη και έφτιαξε σπίτι στην Αθήνα πέθανε!» είπε και δάκρυα γέμισαν τα κουρασμένα μάτια της.

Σύμφωνα με την «Πατρίς», η «αιωνόβια» έχει τρεις κόρες, από τις οποίες απόκτησε εγγόνια, δισέγγονα και έναν τρισέγγονο, που σήμερα είναι ενός έτους!

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ