Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

5+1«μαχητές» του Mr Sirina στο ρινγκ

Ο παραγωγός ταινιών και πρώην μποξέρ, «ψυχή» του αποψινού (20.00) Κυπέλλου Ελλάδας στη Δραπετσώνα

Ποιο «Survivor»;! Οι «Μαχητές» του Δημήτρη Σειρηνάκη (φωτό πάνω) φορούν τα γάντια τους κι ετοιμάζονται να σαρώσουν στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Alexander the Great, που γίνονται σήμερα, στις 20.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δραπετσώνας.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

gwergeΟ επιχειρηματίας, ο οποίος έγινε γνωστός ως παραγωγός ερωτικών ταινιών, αποφάσισε να ασχοληθεί παράλληλα με τη μεγάλη αγάπη του, την πυγμαχία, καθώς ως πρώην αθλητής θέλει πλέον να βοηθήσει το άθλημα από άλλη, σημαντική θέση.

Ετσι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ο Δημήτρης είναι πλέον πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικής Πυγμαχίας, Πρωταθλημάτων, Κανονισμών αλλά και Δημοσίων Σχέσεων.

Διεθνές επίπεδο

Ο ίδιος έχει και τη θέση του εφόρου των Εθνικών ομάδων και σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο θα αναλαμβάνει την οργάνωση και την τέλεση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, την υποστήριξη των Εθνικών ομάδων, την αξιολόγηση και τη σύνθεση των αποστολών στις διεθνείς διοργανώσεις, τη συγκρότηση της πυγμαχίας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στις δημόσιες σχέσεις της!

Σήμερα, τα «παιδιά» του Σειρηνάκη, Νίκη Πίτα, Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, Θοδωρής Ριτζάκης, Αλέξανδρος Τσανικίδης, Νίκος Θεοδοσίου και Παύλος Τσαγκράκος, θα αναμετρηθούν με στόχο το Κύπελλο, ενώ η ματιά τους είναι στραμμένη στις διεθνείς διοργανώσεις και -γιατί όχι;- στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μάλιστα, οι Τσανικίδης (Ολυμπιακός) και Ριτζάκης (Παναθηναϊκός) θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ρινγκ.

Νίκη Πίτα

Τρέχει και δεν φτάνει η 19χρονη Νίκη Πίτα, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015 στην Ταϊβάν, αφού, εκτός από τις διπλές, καθημερινές προπονήσεις είναι και δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική. «Ξεκίνησα με kickboxing στην α΄ λυκείου, όμως, όταν η πυγμαχία μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, άλλαξα άθλημα» λέει στην «Espresso» η αθλήτρια και συνεχίζει: «Η καθημερινότητα έχει γρήγορους ρυθμούς, κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα, ξυπνάω στις 6 και πηγαίνω για τρέξιμο, στη συνέχεια παρακολουθώ μαθήματα στη σχολή μου, γυρίζω σπίτι, τρώω, κοιμάμαι και ύστερα πάλι προπόνηση». Κρυφή επιθυμία της, όπως όλων των αθλητών, είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς. «Είναι δύσκολη η πρόκριση, αλλά, με την κατάλληλη στήριξη, οικονομική και ψυχολογική, αξίζει να το προσπαθήσω».

Θοδωρής Ριτζάκης

Ο Θοδωρής Ριτζάκης ήταν ζωηρό παιδί και ακολουθώντας τον αδερφό του, στο τοπικό γυμναστήριο, όπου έκανε kickboxing, κόλλησε το… μικρόβιο! Δώδεκα χρόνια μετά, είναι ενεργός αθλητής της πυγμαχίας, με πολλές διακρίσεις, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ και μπαμπάς τριών παιδιών! Πώς τα προλαβαίνει; «Δεν βλέπω τηλεόραση! Ούτε “Survivor”» μας λέει και προσθέτει ότι ο 5χρονος γιος του περιμένει με αγωνία πότε θα μπει κι εκείνος στο ρινγκ. «Θα είμαι χαρούμενος αν τα παιδιά μου ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί η επιτυχία του είναι πως σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό και αποκτάς αυτογνωσία» τονίζει, ενώ στην αγκαλιά του κοιμίζει το μόλις ενός έτους αγοράκι του. «Η κόρη μου θεωρεί την πυγμαχία… αγορίστικο άθλημα» προσθέτει.

Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου

Φοιτήτρια είναι και η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου. Η 21χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας (5η στο Πανευρωπαϊκό της Βουλγαρίας) είναι φοιτήτρια Βιολογίας, όπου μπήκε ένατη, με 19.030 μόρια. «Είναι πολύ δύσκολο να αθλείσαι και να σπουδάζεις σε μια χώρα που δεν έχει προνοήσει για τους αθλητές φοιτητές» επισημαίνει και συνεχίζει: «Εχω περιορίσει τις βόλτες και τις διακοπές, όμως, νιώθω ότι αξίζουν όλες οι θυσίες που έχω κάνει αυτά τα δέκα χρόνια. Με τον προπονητή μου Νίκο Δροσόπουλο είχαμε ονειρευτεί τα βήματά μας, να ξεκινήσουμε από το πανελλήνιο πρωτάθλημα και να εδραιωθούμε στο εξωτερικό. Στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Εχει κάποιο γούρι, άραγε; «Ισως είναι η ασφάλεια και η σιγουριά που νιώθω όταν έχω δίπλα μου τον προπονητή μου».

Αλέξανδρος Τσανικίδης

Οχι μόνο να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και να γίνει ο Νο 1 αθλητής στον κόσμο έχει ως στόχο ο Αλέξανδρος Τσανικίδης, ο οποίος ασχολείται με την πυγμαχία από την τρυφερή ηλικία των 8 χρόνων. Ο Αλέξανδρος ήταν πέμπτος στο παγκόσμιο νέων του 2012, δεύτερος στους Μεσογειακούς του 2013 και έκτος παγκοσμίως το 2016. «Δουλεύουμε βάζοντας συνεχώς στόχους. Προπονούμαστε σκληρά, γιατί ο καλός αθλητής πρέπει να αντέχει στην πίεση» λέει στην «Espresso» ο Αλέξανδρος και δηλώνει ότι «το ρινγκ είναι τρόπος ζωής». Οσο για τους σημερινούς αγώνες, υποστηρίζει πως είναι έτοιμος, αφού έχει προπονηθεί πολύ σκληρά τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα κι εύχεται να πάρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Νίκος Θεοδοσίου 

Πρωταθλητής παίδων, εφήβων, νέων, ανδρών, Γ’ κατηγορίας, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και δευτεραθλητής στην Α’ κατηγορία. Ο Νίκος Θεοδοσίου ζει και αναπνέει για την πυγμαχία. «Από την ώρα που ξυπνάμε, μέχρι εκείνη του ύπνου, μόνο γι’ αυτό μιλάμε. Δεν θεωρώ ότι κάνω θυσίες, γιατί το άθλημα το αγαπώ και με ικανοποιεί» λέει ο 24χρονος, ο οποίος είναι 15 χρόνια ενεργός αθλητής. Στόχος του είναι να αγωνίζεται ενάντια στους καλύτερους. «Ο Τσαγκράκος, με τον οποίο θα αναμετρηθώ, είναι από τους κορυφαίους. Δεν έχει σημασία η νίκη ή η ήττα, αλλά η ικανοποίηση που σου δίνει κάθε ματς» τονίζει και αποκαλύπτει πως ο προπονητής του Μάριος Καπερώνης, που ήταν παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υπήρξε icon για εκείνον. «Ηθελα να γίνω σαν αυτόν, γιατί έκανε το όνειρό του πραγματικότητα» υποστηρίζει.

Παύλος Τσαγκράκος 

Ο Παύλος Τσαγκράκος, ο οποίος βρίσκεται στα ρινγκ από το 2009, προέρχεται από πυγμαχική οικογένεια. Ο πατέρας του τον έβαλε στο άθλημα, ενώ πρότυπό του υπήρξε ο ξάδερφός του και κορυφαίος πυγμάχος Πουλίκος Τσαγκράκος. Σπουδάζει στο ΤΕΙ Ενεργειακής Τεχνολογίας κι όταν τον ρωτάμε ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει, είναι ξεκάθαρος: «Η Πολιτεία δεν μας βοηθάει τόσο, ώστε να ασχολούμαστε μόνο με την πυγμαχία. Πρέπει να εργαζόμαστε παράλληλα». Θα ήθελε να εργαστεί ως προπονητής στο εξωτερικό, κάτι που κάνει και τώρα σε τοπικό σύλλογο. Εχει στεφθεί πρωταθλητής στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, Α’ και Β’ και στόχος του είναι να διακριθεί σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να πάρει την ώθηση που χρειάζεται και να ανοίξει τα φτερά του εκτός συνόρων.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...