Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

38χρονος «έσβησε» αφού περίμενε επί σχεδόν δύο ώρες το ασθενοφόρο

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ

Επί σχεδόν δύο ώρες αργόσβηνε μπροστά στα μάτια των γονιών του ένας 38χρονος άνδρας στη Χαλκιδική, περιμένοντας το ασθενοφόρο, του οποίου το πλήρωμα θα τον κρατούσε στη ζωή. Ομως η πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης στοιχειώδους προσωπικού και μέσων, έγινε αιτία να αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η τραγωδία στην Ουρανούπολη έρχεται να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πιο τουριστικός νομός της βόρειας Ελλάδας, με τους μόνιμους κατοίκους να είναι έρμαια της μοίρας όσον αφορά τα θέματα υγείας. Κι αυτό λίγο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, κατά την οποία η Χαλκιδική θα πλημμυρίσει από τουρίστες. Οπως καταγγέλλουν συγγενείς του 38χρονου θύματος, ο άτυχος Γιώργος Κεραμιτσής άφησε την τελευταία του πνοή μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ στο σπίτι του για να τον παραλάβει. Ομως το ασθενοφόρο είχε κάνει μία ώρα και 50 λεπτά για να ανταποκριθεί στην κλήση!

Αν και γενικά ο Γιώργος ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ξαφνικά ένιωσε δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ο πατέρας του, βλέποντας ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Ολοι πίστευαν ότι το ασθενοφόρο θα έφτανε γρήγορα από το Παλαιοχώρι, που είναι κοντά, καθώς ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν δύο διαθέσιμα.

Ομως δεν υπήρχαν οδηγοί (!) κι έτσι χρειάστηκε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Κασσάνδρεια, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του νομού! Οπως ήταν φυσικό, έφτασε με τεράστια καθυστέρηση στο σπίτι όπου ψυχορραγούσε ο 38χρονος. Οπως περιγράφουν οι συγγενείς του άτυχου Γιώργου Κεραμιτσή, όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ο άνθρωπός τους είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Οι διασώστες τού έκαναν τουλάχιστον 40 μαλάξεις, όμως στάθηκε αδύνατον να τον κρατήσουν στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας… Εκαναν σχεδόν δύο ώρες να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή!» κατήγγειλε η θεία του 38χρονου. Το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και των ίδιων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Παλαιολόγου.

Αν και αποτελούσε πάγιο αίτημα η προμήθεια περισσότερων ασθενοφόρων, πλέον χρειάζονται προσλήψεις, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, το ΕΚΑΒ ενισχύεται με προσωπικό από άλλους νομούς. Ομως η τουριστική σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμη, με αποτελέσματα οι μόνιμοι κάτοικοι να βιώνουν τις συνέπειες με τον πιο τραγικό τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...