Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ζωή Τηγανούρια: Τα… πλήκτρα που μάγεψαν τον James Brown & το Hollywood

Η Ζωή Τηγανούρια είναι συνθέτρια και η πιο γνωστή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 15 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς...

Εξώδικο Κοκλώνη προς την «Espresso»

Με εξώδική του πρόσκληση προς την «Espresso» ο Νίκος...

Τραγουδιστής ποπ συγκροτήματος με άρρωστα βίτσια

Στο σκαμνί κάθισε τραγουδιστής γνωστού ποπ συγκροτήματος, ο οποίος...

Οι 10 γιορτινοί προορισμοί με προβάδισμα στις κρατήσεις

Οι περισσότεροι εκδρομείς θα αρκεστούν σε δύο διανυκτερεύσεις

Ολοι μαζί θα πάνε και όλοι μαζί θα… γυρίσουν όσοι «τυχεροί» περάσουν τις άγιες μέρες σε κάποιον από τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας!

Μπορεί οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του Πάσχα να βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά στις περισσότερες περιοχές η πλειονότητα των εκδρομέων περιορίζεται σε δύο τρεις διανυκτερεύσεις, με «check in» τη Μεγάλη Παρασκευή ή το Μεγάλο Σάββατο και «check out» τη Δευτέρα του Πάσχα.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, οι πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων κατά τη διάρκεια του Πάσχα αναμένεται να ξεπεράσουν το 70% στις περισσότερες περιοχές, ενώ ορισμένοι προορισμοί που παραδοσιακά έλκουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, όπως η Κέρκυρα και το Καρπενήσι, θα φτάσουν στο 100%.

Ωστόσο, για τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου οι πασχαλινές διακοπές θα περιοριστούν σε 2-3 βράδια, σε αντίθεση με την προ κρίσης εποχή, όπου οι τέσσερις πέντε διανυκτερεύσεις ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

karpenisi

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η εικόνα στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Θεόδωρο Χονδρό: «Ηδη έχουν γίνει πολλές κρατήσεις και πιστεύω ότι με το κύμα των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής θα φτάσουμε να έχουμε πληρότητα 100%». Ολα τα καταλύματα της περιοχής θα είναι ανοιχτά, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες κλείνουν για τρία βράδια. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αρχίζουν από τα 40-50 ευρώ, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 80-100 ευρώ το βράδυ.

ΚΕΡΚΥΡΑ

kerkira

Η 100% πληρότητα θεωρείται δεδομένη για τα καταλύματα στην πόλη της Κέρκυρας και τις κοντινές περιοχές. «Το Πάσχα στο νησί μας είναι ξακουστό και πολλοί πελάτες έρχονται κάθε χρόνο. Κατά συνέπεια, η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά» αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Παναγιώτης Μπράμος. Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση για πέντε διανυκτερεύσεις. Οι ιστοσελίδες κρατήσεων εμφανίζουν ακόμη κάποια διαθέσιμα δωμάτια, με τιμές από 80 έως 90 ευρώ/βράδυ.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Οι ομόθρησκοι Βαλκάνιοι γείτονες σώζουν την παρτίδα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο: «Η μέση πληρότητα βρίσκεται στο 60%, αλλά πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στο 70%-75%. Δύο στους τρεις επισκέπτες είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με μέσο όρο διαμονής τα τρία βράδια, ενώ οι υπόλοιποι είναι Ελληνες, που κλείνουν για δύο βράδια». Οι τιμές αρχίζουν από τα 30 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό.

ΣΚΙΑΘΟΣ

skiathos

«Φέτος αναμένεται να λειτουργήσουν 30-35 καταλύματα στη Σκιάθο και εκτιμούμε ότι η πληρότητα θα είναι αρκετά υψηλή, γύρω στο 90%» λέει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού Μάκης Κουκουλάκης. Οπως στις περισσότερες περιοχές, οι κρατήσεις αφορούν δύο με τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ οι τιμές αρχίζουν από τα 50 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό.

ΑΡΑΧΟΒΑ

Στους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής αλλά και στους φίλους του σκι ποντάρουν οι ξενοδόχοι της Αράχοβας. «Αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι γύρω στο 60%, αλλά περιμένουμε να αυξηθεί. Εξάλλου, το χιονοδρομικό έχει πολύ χιόνι και θα είναι ανοιχτό το Πάσχα» λέει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και δήμαρχος Αράχοβας Γιάννης Γεωργακός. 

Η ζήτηση αφορά δύο με τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ μία μέση τιμή σε τετράστερο ξενοδοχείο είναι περί τα 80 ευρώ.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

trikala korinithias

Πολύ ευχαριστημένοι από τις έως τώρα κρατήσεις δηλώνουν οι ξενοδόχοι στα Τρίκαλα Κορινθίας. «Αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι περίπου 75%, αλλά πιστεύουμε ότι θα φτάσει το 90%» λέει ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης επαγγελματιών Νίκος Θεοδωράτος. Οι περισσότερες κρατήσεις είναι από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, ενώ το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό αρχίζει από τα 60 ευρώ.

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

oreini arkadia

Υψηλή ζήτηση καταγράφεται στους δημοφιλείς προορισμούς της ορεινής Αρκαδίας. «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 75%-80%, αλλά θεωρώ ότι σύντομα θα υπάρξει σχεδόν απόλυτη πληρότητα, με το μαζικό ενδιαφέρον να αφορά δύο τρία βράδια» λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κωνσταντίνος Μαρινάκος, προσθέτοντας ότι φέτος υπάρχει και εισερχόμενος τουρισμός από Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες. Η διανυκτέρευση σε κατάλυμα δύο αστέρων αρχίζει από τα 50-60 ευρώ.

ΠΗΛΙΟ

pilio

Στο 80% διαμορφώνεται έως τώρα η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του Πηλίου, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων να κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις. «Υπάρχουν ακόμη ελεύθερα δωμάτια με θέα βουνό και θάλασσα σε πολύ καλές τιμές» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Πάρις Κονιόρδος. Το κόστος για ένα δίκλινο με ημιδιατροφή σε μπουφέ αρχίζει από τα 80 ευρώ.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

kalavrita

Καλύτερη από το περυσινό Πάσχα αναμένεται η πληρότητα στα καταλύματα των Καλαβρύτων. «Είμαστε γύρω στο 60%, με κρατήσεις για δύο τρία βράδια, αλλά ευελπιστούμε ότι με τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής θα φτάσουμε το 70%-75%» λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής Κώστας Δαφαλιάς. Η μέση τιμή για ένα δίκλινο με πρωινό διαμορφώνεται στα 65-70 ευρώ.

ΣΥΡΟΣ

siros

Κοσμοσυρροή αναμένεται στη Σύρο, όπου η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 100% στην Ερμούπολη και το 50% στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

«Είμαστε 15%-20% πάνω σε σχέση με πέρυσι, καθώς φέτος προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την ιδιαιτερότητα και το ισχυρό χαρτί της Σύρου, που είναι η συνύπαρξη των δύο δογμάτων, ορθόδοξου και καθολικού» αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ιάκωβος Αρβανίτης. Ο μέσος όρος των κρατήσεων αφορά 4- 5 διανυκτερεύσεις, ενώ με 60 ευρώ βρίσκει κανείς δίκλινο με πρωινό.

offer

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...

Χωρισμός πασίγνωστου ζευγαριού στην εγχώρια showbiz

Σαν «κεραυνός» έσκασε η είδηση του χωρισμού πασίγνωστου ζευγαριού....

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Ροζ τροχαίο με… παραπολιτικό μπαμ

Eνα ροζ (πρωτοφανές) τροχαίο που «αγγίζει» πασίγνωστη πολιτική οικογένεια...

Μαζί Γιώργος Μπαρμπαλιάς και Τατιάνα Μπλάτνικ σε hot πάρτι στον Λυκαβηττό

Η εμφάνιση του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Μπαρμπαλιά και της...