Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ,...

Αν ο Κώστας Νικούλι ήταν ποδοσφαιριστής ποιος θα ήταν; Ποιο είναι...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Espresso: Μεγαλείο ψυχής από τον πρόεδρο του «νησιού»

Πώς ο γνωστός (από το «Νησί») ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος έσωσε 4χρονο προσφυγόπουλο που περιπλανιόταν ολομόναχο

2 0Ο Θοδωρής Κατσαφάδος, που άφησε εποχή ως πρόεδρος των λεπρών στη Σπιναλόγκα, στη σειρά «Το νησί» του Mega, εντόπισε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, το οποίο παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές, γλιτώνοντάς το από τα χειρότερα.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η τυχαία συνάντησή του με τον τετράχρονο πιτσιρικά στην πλατεία Ομονοίας συγκλόνισε τον δημοφιλή πρωταγωνιστή, ο οποίος έγινε μάρτυρας της αδιαφορίας του κόσμου, που προσπερνούσε το αφγανικής καταγωγής παιδάκι, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος ή περιέργειας, για το πού πάει, ή αν συνοδεύεται. Από την άλλη, ο μικρός έκοβε βόλτες στους μποτιλιαρισμένους από αυτοκίνητα και μηχανάκια δρόμους της πρωτεύουσας, αγνοώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του. Μπροστά σε αυτό το θέαμα, ο σεμνός και ιδιαίτερα ευγενής ηθοποιός, που βλέπαμε φέτος στη σειρά του ΑΝΤ1 «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…», δεν έκλεισε τα μάτια ούτε γύρισε την πλάτη.

Κάλεσε την Αμεση Δράση

Η καρδιά του δεν βαστούσε να σηκωθεί και να φύγει, αφήνοντας τον μικρό χαμένο στη μεγαλούπολη. Αναζήτησε, λοιπόν, τους γονείς του, αλλά, όταν κατάλαβε πως το παιδί ήταν μόνο του, κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την Αμεση Δράση.

Στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων ο καλλιτέχνης πλησίασε το προσφυγόπουλο και του έπιασε την κουβέντα μέχρι να φτάσει το περιπολικό. Μάλιστα, του αγόρασε μια τυρόπιτα για να φάει και, όταν ο nisi 2μικρός αρνήθηκε, ο Θοδωρής τού αγόρασε και παγωτό, που επίσης δεν έφαγε. Αλλοδαποί που συχνάζουν στην περιοχή πλησίασαν τον Θοδωρή Κατσαφάδο και του ζήτησαν να τους παραδώσει το παιδί.

«Ελεγαν πως γνώριζαν την οικογένειά του. Δεν το επέτρεψα. Αν δεν ερχόταν η Αστυνομία, δεν θα κουνούσα από το σημείο ούτε εγώ ούτε ο μικρός. Φοβόμουν για τυχόν κίνδυνο του μικρού από κυκλώματα εμπορίας οργάνων» δήλωσε στην «Espresso» ο ηθοποιός, ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να μιλήσει για το περιστατικό.

Συγκινητικές στιγμές

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σημείο περιέγραψε στην εφημερίδα μας με κάθε λεπτομέρεια τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν εκείνη την ημέρα, τις οποίες επιβεβαίωσε κατόπιν και ο πρωταγωνιστής. «Οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε με τη 3 0δουλειά τους στο θέατρο ή στα σίριαλ. Γι’ αυτό με ακούτε διστακτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Οταν όμως η κουβέντα μας έφτασε στο τι απέγινε το Αφγανάκι, ο ηθοποιός μάς είπε χαρούμενος και ήρεμος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς στο Τμήμα Ομονοίας και κυρίως τον αξιωματικό υπηρεσίας, διότι κατάφεραν να εντοπίσουν την οικογένειά του μέσα σε μισή ώρα. Παρά τον φόρτο εργασίας τους, κινητοποιήθηκαν αμέσως». Και συνέχισε: «Εδωσα κατάθεση και περιέγραψα ακριβώς τι είχε γίνει. Και ξαφνικά μπήκαν στο τμήμα η μητέρα και η αδελφή του μικρού, στη θέα των οποίων ο μικρός πέταξε από τη χαρά του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε βγάλει κουβέντα. Κατόπιν έφυγα ήσυχος και ευχαριστημένος που όλα έληξαν αίσια». Την οικογένεια συνόδευαν δύο κοινωνικοί λειτουργοί, που επιβεβαίωσαν στο τμήμα τα στοιχεία του παιδιού. Οπως δήλωσαν, το Αφγανάκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του από το ξενοδοχείο της περιοχής όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και βρέθηκε στους δρόμους μόνο, αλλά τυχερό!

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...