«Βig Brother» στην ΕΠΟ!

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων με κάμερες και κοριούς εις βάρος παικτών, προπονητών κατήγγειλε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Σκάνδαλο μεγατόνων με εικόνες που παραπέμπουν σε «Big Βrother» φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της ΕΠΟ με τα απίστευτα πράγματα που συνέβαιναν επί των ημερών των προηγούμενων διοικήσεών της. Τα σοκαριστικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποκαλύπτουν μυστικές παρακολουθήσεις παικτών και προπονητών με κάμερες και κοριούς, όπως προέκυψε από έρευνα που έγινε. Η διοικούσα επιτροπή, αφού εκφράζει τη βαθιά απογοήτευσή της, επισημαίνει ότι αποστέλλει στη Δικαιοσύνη δύο νέα πορίσματα. Δεν κατονομάζει πρόσωπα και υπευθύνους, αλλά από όσα αναφέρει «φωτογραφίζει» τις δύο προηγούμενες διοικήσεις των Γιώργου Σαρρή και Γιώργου Γκιρτζίκη. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔ) της ΕΠΟ, με οργή, βαθιά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη στη διάρκεια της θητείας της, αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδίδει στη δημοσιότητα και αποστέλλει στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα, που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Γουδί. Η ντροπή της τοποθέτησης των μηχανισμών αυτών, προφανώς επακόλουθο αντίστοιχων μηχανισμών που βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης της ΕΠΟ και στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, βαρύνει όλους όσους υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατάγγειλαν τις πρακτικές αυτές και πλήττει βαριά το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Είναι ζήτημα τιμής αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να μη σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί, αλλά να αποδοκιμάσει δημόσια τις πρακτικές αυτές και να συμβάλει έμπρακτα -δηλαδή επικουρώντας την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τις αρμόδιες κρατικές Αρχές- στην οριστική εξάλειψή τους και την τιμωρία των προσώπων που λέρωσαν το άθλημα». Πλέον, καλείται η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως σε ακόμα μία μαύρη σελίδα του ποδοσφαίρου μας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ