Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Οι σκαλωσιές στην οικοδομή και οι πίστες

Ο Θάνος Πετρέλης θυμάται την μπάλα στις αλάνες με τους Tigers και εξηγεί γιατί ο Στρατός άνοιξε τον δρόμο για το τραγούδι.

«Η τύχη δεν είναι τυχαία, είναι μόχθος. Το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται» είχε γράψει η Αμερικανίδα ποιήτρια Emily Dickinson. Και αυτό ο Θάνος Πετρέλης το γνωρίζει καλά. Η τύχη τού χαμογέλασε πολλές φορές και άλλες τόσες εκείνος δούλεψε για να κερδίσει αυτό το χαμόγελο. Ο ίδιος γυρνά πίσω τη μηχανή του χρόνου και ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών του.  65h85f96f78

Οι παραστάσεις από τα παιδικά του χρόνια στη γειτονιά που μεγάλωσε, στα Πατήσια, τον κάνουν να χαμογελά. Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Πετρέλη, ο Θάνος, ήταν ένα παιδί χαρούμενο αλλά και ντροπαλό. Το μόνιμο άγχος της παιδικής του ηλικίας ήταν η πρωινή προσευχή στο σχολείο. «Ετρεμα μήπως και ο δάσκαλος με σηκώσει να πω την προσευχή μπροστά στους συμμαθητές μου. Ποτέ δεν το έχω κάνει. Ντρεπόμουν πολύ κι ούτε να το σκεφτώ δεν ήθελα. Κρυβόμουν μήπως και πέσει πάνω μου το βλέμμα του» θυμάται γελώντας ο τραγουδιστής, που σήμερα βγαίνει στην πίστα και δίνει συναυλίες μπροστά στο κοινό και το διασκεδάζει. Ο πατέρας του, ο κύριος Ζαχαρίας, ήταν οικοδόμος και η μητέρα του, η κυρία Βασιλική, είχε αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας. «Εχω ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Μπορεί να μην είχαμε τη μεγάλη οικονομική άνεση, δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Μέχρι τα δεκαπέντε μου χρόνια ζούσα με την οικογένειά μου στα Πατήσια. Το παιχνίδι με τους φίλους μου ήταν στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ημασταν τυχερή γενιά, γιατί προλάβαμε να παίξουμε στις αλάνες, στους δρόμους. Ακόμα και στα Πατήσια, που ήταν κέντρο της πόλης, στα στενά και στις γειτονιές παίζαμε. Βάζαμε ένα τέρμα στη μια άκρη του δρόμου και το άλλο στην άλλη και παίζαμε μπάλα» θυμάται ο τραγουδιστής.

«Ημουν το πρώτο παιδί της οικογένειας, ο μεγάλος αδελφός. Εχω δύο μικρότερες αδελφές, τη Χριστίνα και την Ειρήνη, και τον είχα πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του αδελφού, ήμουν παλιομοδίτης. Τους έκανα έλεγχο. Πού θα πάτε, τι ώρα θα γυρίσετε, γιατί αργήσατε και άλλα τέτοια. Κορίτσια ήταν και τα κορίτσια θέλουν προσοχή» λέει γελώντας.

Ο Θάνος Πετρέλης ένα όνειρο είχε ως παιδί. Να γίνει ποδοσφαιριστής! «Είχαμε και ομάδα, τους Tigers. Κάθε Σάββατο παίζαμε με ομάδες από τις άλλες γειτονιές σε κάποια πλατεία ή σε κάποια αλάνα. Κάτι σαν ανεπίσημο πρωτάθλημα. Οταν μετακομίσαμε στο Περιστέρι, στα δεκαπέντε μου, πήγα στην ομάδα του Ατρομήτου. Πίστευα ακόμα ότι θα γίνω ποδοσφαιριστής».

Στο σχολείο ήταν καλός μαθητής, αλλά, όπως λέει, δεν διάβαζε πολύ. «Πρόσεχα πολύ στην παράδοση, αλλά δεν καθόμουν με τις ώρες να διαβάζω σπίτι. “Αν διάβαζες λίγο παραπάνω, θα μπορούσες να κάνεις περισσότερα πράγματα”. Αυτό, θυμάμαι, μου έλεγαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Αλλά δεν έλεγα ποτέ ότι θέλω να δώσω πανελλήνιες, να περάσω κάπου. Αλλωστε ως πιτσιρικάς ήμουν κολλημένος με την μπάλα. Αλλά και αργότερα στο γυμνάσιο και το λύκειο δεν είχα διαλέξει επάγγελμα. Ελεγα “θα δούμε, κάτι θα γίνει”. Είχα μια αισιοδοξία».

Ο Θάνος Πετρέλης ήταν ντροπαλός, όμως με τα μεγαλύτερα κορίτσια ξεχνούσε τη συστολή του. «Εκεί στα δεκαέξι-δεκαεπτά θυμάμαι ότι είχα μια αδυναμία στις μεγαλύτερες. Ξεχνούσα τις ντροπές (σ.σ.: γέλια). Δεν φοβόμουν να τις πλησιάσω».66h85h987r

Το καλοκαίρι που τελείωσε το λύκειο πήγε να δουλέψει με τον πατέρα του στην οικοδομή. «Βοηθούσα τον πατέρα μου. Ηταν μάστορας και εγώ ήμουν στο συνεργείο του. Εκανα τα πάντα. Εχω κουβαλήσει πολλή λάσπη και έχω ρίξει πολύ φτυάρισμα» λέει περήφανα. Το τραγούδι δεν υπήρχε στα σχέδιά του. «Αρχισα να το σκέφτομαι όταν έκανα ένα βήμα μπροστά στον Στρατό. Μας είπαν να φτιάξουμε μια ορχήστρα για τη λέσχη αξιωματικών. Είπε ο λοχαγός να κάνει ένα βήμα μπροστά από τη σειρά όποιος ασχολείται με τη μουσική και το έκανα. Δεν ξέρω πώς. Με φώτισε ο Θεός. Αρχικά σκέφτηκα να τους πω ότι παίζω κιθάρα, γιατί είχα κάνει μερικά μαθήματα, όμως είχα ακούσει τους προηγούμενους να παίζουν κιθάρα και ήταν κάποιοι που ήξεραν πολύ καλά. Τι να πάω εγώ να παίξω μπροστά τους; Θα πίστευαν ότι τους κορόιδευα και θα έτρωγα φυλακή. Ετσι λοιπόν είπα ότι τραγουδάω. Μάλιστα θυμάμαι ότι είχα πει ένα τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη και λίγο αργότερα ο λοχαγός μού ανακοίνωσε ότι θα είμαι ο τραγουδιστής της ορχήστρας. Ετσι ξεκίνησα. Με πρώτο κοινό τους φαντάρους. Θυμάμαι που μου είχε πει ο λοχαγός μου “μην το αφήσεις το τραγούδι, με ένα καλό μικρόφωνο θα σκοτώνεις!”» περιγράφει.

Αρχισε να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά δεν είχε τον τρόπο. Ετσι ξαναγύρισε στην οικοδομή. «Ημουν όμως αισιόδοξος για το μέλλον μου και ερωτευμένος με τη Σοφία, τη γυναίκα μου». Ετσι ο Θάνος Πετρέλης άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής σε μικρά σχήματα. Στο «Fame story» πήρε την τρίτη θέση και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Heaven. To 2003, ενώ ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει το CD του, μετά την παρουσία του σε εκδήλωση του ΑΝΤ1, τον κάλεσε στο γραφείο του ο τότε διευθυντής. «Ο Φοίβος βλέπει κάτι σε σένα και με ρώτησε αν θέλεις να καθυστερήσεις δυο – τρεις μήνες να βγάλεις το CD για να σου δώσει δύο τραγούδια» του είπε. «Θυμάμαι ότι του είπα όχι δυο – τρεις μήνες αλλά δύο χρόνια περιμένω, αν είναι να μου γράψει ο Φοίβος. Δεν το πίστευα». Η επιτυχία ήρθε με την κυκλοφορία της πρώτης του δουλειάς και ακολούθησαν οι επόμενες. Ο Θάνος Πετρέλης έγινε ένας από τους καλλιτέχνες του Φοίβου. «Τον εμπιστεύομαι σαν αδελφό μου» έχει πει ο τραγουδιστής.

Τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός από τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, κάνει περιοδείες σε Αμερική, Αφρική, Κύπρο και Αυστραλία. Τώρα είναι στο στούντιο και προετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. «Θα είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά και την παραγωγή θα την έχει ο Φοίβος. Το γεγονός ότι δεν θα υπογράφει τη σύνθεση και τους στίχους δεν σημαίνει κάτι. Με τον Φοίβο δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις μας. Δέκα χρόνια έχουμε δεθεί τόσο πολύ και επαγγελματικά και προσωπικά. Γι’ αυτό άλλωστε θα είναι και ο παραγωγός του άλμπουμ. Εγώ νιώθω ότι κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος στη συνεργασία μας. Το ρεπερτόριο θα είναι λαϊκό και τώρα ακούμε τραγούδια ώστε να καταλήξουμε στα δέκα – δώδεκα του νέου CD» λέει χαρακτηριστικά.33g956h7h985

Η γυναίκα που στέκεται δίπλα του στα εύκολα και στα δύσκολα

Ο Θάνος και η Σοφία είναι ζευγάρι από το 1995. «Γνωριστήκαμε στον γάμο της ξαδέρφης μου και από τότε είμαστε μαζί. Καθόμασταν σε διπλανά τραπέζια και πιάσαμε την κουβέντα. Οι πατεράδες μας ήταν από το ίδιο χωριό. Ε, είπαμε να βγούμε και από τότε είμαστε μαζί. Θέλει γερό στομάχι για να είσαι με κάποιον που δουλεύει νύχτα και κάνει τη δουλειά που κάνω. Δεν ξέρω, ή ήταν πολύ σίγουρη ή έβλεπε πόσο την ήθελα και αποφάσισε να είναι μαζί μου» (σ.σ.: γέλια). Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες: την επτάχρονη Αγάπη και τη Σύλια, 4,5 ετών. «Η Αγάπη είναι η ήρεμη δύναμη και εξωτερικά μοιάζει στη μαμά της. Η Σύλια είναι το αγρίμι και, όταν τη βλέπεις, λες κάτι έκανε κι αυτός (σ.σ.: γέλια). Αν ήταν στο χέρι της Σοφίας, μπορεί να φτάναμε και τα πέντε παιδιά. Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και από πολύ μικρός είχα αδυναμία στα παιδιά. Πριν γεννηθούν τα κορίτσια μου μπορεί να έλεγα ότι θα ήθελα ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Τώρα και πέντε κορίτσια να είχα, δεν θα με πείραζε καθόλου. Αλλωστε η σχέση πατέρα – κόρης είναι τόσο σημαντική και ιδιαίτερη. Η Σοφία είναι πάντα δίπλα μου και στα καλά και στα δύσκολα. Μάλιστα ήταν εκείνη που με παρότρυνε να δηλώσω συμμετοχή σε μουσικό διαγωνισμό, στο τηλεοπτικό “Μπράβο”. Θυμάμαι που με είχε ρωτήσει η Ρούλα Κορομηλά, ρωτούσε πού δουλεύουμε, κι εγώ της απάντησα στην οικοδομή. “Τι μαγαζί είναι αυτό”; με ρώτησε πειράζοντάς με και μάλιστα επειδή ήμουν και πολύ αδύνατος άρχισε να μου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύω στην οικοδομή. Με συμπάθησε και το έδειξε αμέσως».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Μεγάλη του αγάπη: Οι γυναίκες της ζωής μου.

2. Αγαπημένο τραγούδι: «Το γράμμα» του Γιάννη Πάριου.

3. Αγαπημένο φαγητό; «Τηγανητά μπιφτέκια με τηγανητές πατάτες».

4. Αναφορικά με το κατά πόσο προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση λέει χαρακτηριστικά: «Προσέχω την εμφάνισή μου αλλά δεν έχω ιδιαίτερο άγχος».

5. Οσο για τις «καταχρήσεις»; Αυτές δεν τον έχουν αγγίξει.«Δεν έχω καπνίσει ποτέ και δεν πίνω ούτε κρασί» εξομολογείται.

6. Εχει πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά στον δρόμο είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

7. Είναι Παναθηναϊκός και παρακολουθεί όσο μπορεί τους αγώνες του «τριφυλλιού».

8. Εχει δουλέψει ως οικοδόμος και δεν το έχει κρύψει ποτέ του, γιατί η δουλειά δεν είναι ντροπή.

9. Η νέα δισκογραφική δουλειά του θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...