Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Στα άδυτα της Καμόρα των Ρομά!

► Τα σπίτια «φρούρια» με τις κάμερες, τα «χρυσά» κρεβάτια και τα μαρμάρινα λουτρά
► Η πυραμίδα της «οργάνωσης» και οι απειλές προς τους αστυνομικούς ότι θα τους στείλουν στον… Εβρο!

Το παλάτι των… Βερσαλλιών θυμίζουν οι πέντε επαύλεις όπου κατοικούσαν οι οικογένειες της αποκαλούμενης Καμόρα των Ρομά, που κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. 

ΑΠΟ TH
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ 

Οπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες (δείτε όλες τις φωτογραφίες στην έντυπη έκδοση) που φέρνει στο φως η «Espresso», το άγγιγμα του… Μίδα είναι εμφανές σε κάθε σημείο των σπιτιών στην οδό Θηρασίας στα Ανω Λιόσια. Κρεβάτια με χρυσά, σκαλιστά κεφαλάρια, πανάκριβα παπλώματα από επώνυμα brands, τηλεοράσεις 50 ιντσών, μαρμάρινα λουτρά και μοντέρνα σύνθετα με βιτρίνες άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς όταν έκαναν έφοδο.

fqwe4rfΜε την ίδια πολυτέλεια γίνονταν και οι μετακινήσεις τους, όπως προδίδει το λευκό αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, με το οποίο κυκλοφορούσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας. Μάλιστα, όταν ο «βαρόνος» των ναρκωτικών έφτανε στην έπαυλη, αντί να το αφήσει στην πιλοτή, το ανέβαζε στον πρώτο όροφο με… ασανσέρ που είχε κατασκευάσει και το στάθμευε στο σαλόνι!

Απίστευτη χλιδή

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρονται στη δικογραφία για την απίστευτη χλιδή που επικρατούσε στα «παλάτια» των συλληφθέντων: «Οι Ρομά της οδού Θηρασίας διαθέτουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν χτίσει βίλες, παρότι δεν δηλώνουν νόμιμα εισοδήματα, τα δε αυτά περιουσιακά στοιχεία εκτιμάται με βεβαιότητα ότι έχουν αποκτηθεί από την πώληση ναρκωτικών ουσιών».

Οπως τονίζεται σε άλλο σημείο, η διακίνηση χασίς και ηρωίνης γύρω από τα σπίτια των εμπόρων, αλλά και μέσα σε αυτά, άρχιζε από τις 11 το πρωί και σταματούσε όταν έπεφτε το σκοτάδι.

Τοξικοεξαρτημένοι από το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά προσέρχονταν με λεωφορεία, τρένα, συρμούς του προαστιακού ή με δικά τους οχήματα στις πολυτελείς επαύλεις της οδού Θηρασίας, είτε μόνοι είτε ανά δύο ή τρεις, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο τρόπος και οι συνθήκες προσέλευσης να «προσομοιάζουν σε συνθήκες μετάβασης σε σούπερ μάρκετ»! Η δε ροή προσέλευσης ξεπερνούσε τα 15 άτομα ανά ώρα!

Οπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε οικογενειακό χαρακτήρα και ήταν διαρθρωμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε εκπαιδεύονταν ακόμα και τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια των οικογενειών στη διακίνηση ναρκωτικών: «Η διακίνηση πραγματοποιείται από γυναίκες και άντρες αδιακρίτως, ακόμα και μπροστά σε ανήλικα παιδιά, ενώ διαπιστώθηκε διακίνηση (αγοραπωλησίες) ακόμα και από ανήλικα παιδιά Ρομά (10-12 ετών), τα οποία εκπαιδεύονται στην πιο τρυφερή τους ηλικία στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τελικό αποτέλεσμα την παγίωση και διαιώνιση του φαινομένου».

Οπως επισημαίνεται, οι παρακολουθήσεις των μελών της Καμόρα των Ανω Λιοσίων ήταν δύσκολες, μια και οι ένοικοι των πέντε σπιτιών όπου γινόταν η διακίνηση τα είχαν μετατρέψει σε απόρθητα «φρούρια», είχαν εγκαταστήσει κάμερες καταγραφής, ενώ στις οροφές τους και στους περιφερειακούς δρόμους τοποθετούσαν τσιλιαδόρους, οι οποίοι ειδοποιούσαν για την παρουσία αστυνομικών.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής κατάφερε να «ξεδοντιάσει» την επικίνδυνη συμμορία, στήνοντας κάμερες παρακολούθησης σε ένα γιαπί, 400 μ. από τα σπίτια των Ρομά. Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες, οι αστυνομικοί της επιχείρησης έπιασαν δουλειά… ως οικοδόμοι!

«Φέροντας κατάλληλη εργατική αμφίεση και εργαλεία, κατόρθωσαν να ενεργήσουν βιντεοσκοπήσεις με χρήση κάμερας υψηλής τεχνολογίας με ικανοποιητικές ικανότητες μεγέθυνσης (zoom) όσον αφορά αποκλειστικά τη διακίνηση ναρκωτικών» αναφέρεται.

Υπερβολή

«Πολλοί κατηγορούμενοι εξ αυτών δεν διεκδικούν βραβείο καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο, η εμπλοκή των περισσοτέρων δεν είναι κάτι παραπάνω από μικροδιακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις πλείστες των περιπτώσεων υπό την ιδιότητα του τοξικομανούς. Είμαστε σίγουροι πως στην πορεία προς τα δικαστήρια όλη αυτή η “σκόνη” της υπερβολής θα καταπέσει» δήλωσε στην «Espresso» o Ιωάννης Γλύκας, συνήγορος εφτά εκ των κατηγορουμένων.

f2 1

Εβριζαν αστυνομικούς και έλεγαν ότι θα τους στείλουν στον Εβρο

Η αρχή του… τέλους της μεγάλης σπείρας ναρκωτικών έγινε όταν κάτοικοι της περιοχής των Ανω Λιοσίων πήραν την πρωτοβουλία να οδηγήσουν τις Αρχές στο «ξήλωμά» της. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο συγκεντρώθηκαν 872 υπογραφές από πολίτες οι οποίοι ζητούσαν να μπει τέλος στο εμπόριο θανάτου! Στο κείμενο αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος έχουν γίνει φόβος και τρόμος των κατοίκων και τονίζουν πως εξαιτίας της εξάπλωσης του εμπορίου ναρκωτικών, συνακόλουθα έχουν αυξηθεί και τα «εγκλήματα δρόμου» με αρπαγές τσαντών, κλοπές, ληστείες και άλλα αδικήματα.

Παράλληλα κατηγορούν τους Ρομά ότι έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι και ορμητήριό τους την περιοχή, πετροβολώντας σπίτια και κατοικίες, σπάζοντας τζάμια λεωφορείων, σκίζοντας ελαστικά αυτοκινήτων και τρομοκρατώντας τον ντόπιο πληθυσμό. Χαρακτηριστικά, καταγγέλλουν ότι σε συγκεκριμένη διασταύρωση τριών οδών δεν μπαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή πυροσβεστικό όχημα, εάν δεν συνοδεύεται από περιπολικό της Αστυνομίας, γιατί, όποτε το επιχείρησε, δέχτηκε βροχή από πέτρες!

Ολα αυτά τα περιστατικά έγιναν γνωστά στις διωκτικές Αρχές, οι οποίες επιχείρησαν επανειλημμένα στο παρελθόν να βάλουν «φρένο» στην παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή. Ωστόσο, όσες φορές αστυνομικοί είχαν πλησιάσει κοντά στα σπίτια των ναρκέμπορων, είχαν φύγει άπραγοι. Αστυνομικός της ΟΠΚΕ αναφέρει στην κατάθεσή του: «Μόλις μας αντιληφθούν μπαίνουν εντός των οικιών τους, γνωρίζοντας προφανώς ότι δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε αυτές χωρίς συνδρομή δικαστικού λειτουργού και με εριστικό ύφος, απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς μας, αναφέρουν ότι δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε και ότι θα τους “κλ… τα αρχ…” κι επίσης μας απειλούσαν ότι θα μας στείλουν στον Εβρο, αν τους ενοχλήσουμε»!

Αλλος αστυνομικός τονίζει πως 50-70 άτομα την ημέρα μεταβαίνουν με τα οχήματά τους ή και πεζή για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες! «Είναι τόσο οργανωμένοι που έχουν τσιλιαδόρους στους δρόμους και συνεννοούνται μεταξύ τους με ταχύτητα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η σύλληψή τους με ποσότητες. Θεωρώ ότι είναι μία από τις ισχυρότερες εστίες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη δυτική Αττική και θέλει μεγάλη προσοχή σε περίπτωση επέμβασης. Χαρακτηριστική είναι η ταχύτητα αναβάθμισης των οικιών με διαρκείς προσθήκες, περιφράξεις, επεκτάσεις κ.λπ.» καταλήγει ο ίδιος αστυνομικός.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...