Πανελλαδικές με Χημεία, Λατινικά

Για τη μεγάλη πλειονότητα -τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείών- οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Στη σημερινή μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού των ανθρωπιστικών επιστημών των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών επιστημών στη Χημεία, ενώ όσοι θέλουν να επιλέξουν σχολές του πεδίου των οικονομικών επιστημών και της πληροφορικής διαγωνίζονται στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η χθεσινή ημέρα των πανελλαδικών για τα ΕΠΑ.Λ. εξελίχθηκε ομαλά για τους υποψηφίους που κλήθηκαν να διαγωνιστούν στα μαθήματα Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική, ανάλογα με ποιο από αυτά είχαν επιλέξει. Για τους υποψηφίους από ΕΠΑ.Λ. απομένουν άλλες τέσσερις ημέρες εξετάσεων και το διαγωνιστικό σκέλος των πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

Για τη μεγάλη πλειονότητα -τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείών- οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις αρχίζουν στις 22 Ιουνίου με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).
Οι βαθμολογίες αναμένεται να εκδοθούν στις 29 Ιουνίου, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν ακόμη και τώρα να μελετούν τα μηχανογραφικά, καθώς έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα υποδείγματά τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Φυσικής Γιάννη Καλουδιώτη, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα www.esos.gr, στο Λύκειο προάγονται ή παίρνουν απολυτήριο μαθητές με γραπτά 01, 02 και 03 στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στα Αρχαία Ελληνικά, αν έχουν εξασφαλίσει καλό μέσο όρο προφορικών!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ