Επιληπτικές κρίσεις από τις selfies

Σύμφωνα με επιστήμονες, το δυνατό φλας της κάμερας αναστατώνει τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με επιστήμονες, το δυνατό φλας της κάμερας αναστατώνει τον εγκέφαλο

Οι selfies δεν είναι τόσο «αθώες» όσο φαίνονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες-παιδίατροι του πανεπιστημίου Νταλχάουζι στον Καναδά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το δυνατό φλας της κάμερας μπορεί να δώσει το έναυσμα για την εμφάνιση κρίσης επιληψίας σε ανθρώπους με «φωτοευαισθησία». Κατέληξαν στο συμπέρασμα μελετώντας το περιστατικό μιας έφηβης η οποία έπαθε ξαφνικά επιληπτική κρίση.

Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για το φαινόμενο που ονόμασαν «επιληψία των selfies» σε πρόσφατη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Seizure».

Προσπαθώντας να κατανοήσουν τι προκαλεί τις κρίσεις της έφηβης, οι ερευνητές την έθεσαν σε εργαστηριακό περιβάλλον όπου μέσω εγκεφαλογραφημάτων κατέγραψαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου της μετρώντας τη φωτοευαισθησία της. Στη συνέχεια, σε σκοτεινό δωμάτιο μελέτησαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου στη λήψη selfies και διαπίστωσαν πως οι παλλόμενες λάμψεις προκαλούσαν ασυνήθιστες οξείες αντιδράσεις στον εγκέφαλό της.

Οι επιστήμονες υποστήριζαν πως η τακτική έκθεση του προσώπου στο φως και η ακτινοβολία από τα smartphones επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα πράγματα, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο σοβαρά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ