Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ενεχυροδανειστές με «θησαυρούς» από τη μαφία των Ρομά

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες και την περασμένη Παρασκευή συνέλαβαν ένα ζευγάρι που διατηρεί ενεχυροδανειστήρια στο Παλιό Φάληρο, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι.

Μετά την εξάρθρωση του γιγάντιου κυκλώματος των «Gipsy Kings» που είχαν ρημάξει τα σπίτια των επωνύμωνf8 12 στην Αττική και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν, στο στόχαστρο των αστυνομικών της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής έχει μπει το παράλληλο κύκλωμα κλεπταποδοχής που είχαν δημιουργήσει με τη συμμετοχή ενεχυροδανειστών και κοσμηματοπωλών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια.

Αλλωστε το 2016, όταν εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του συνδικάτου, από τους πρώτους που είχαν συλληφθεί ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας που φέρεται ότι είναι ένας από τους βασικούς κλεπταποδόχους και γι’ αυτό ο ανακριτής και ο εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες και την περασμένη Παρασκευή συνέλαβαν ένα ζευγάρι που διατηρεί ενεχυροδανειστήρια στο Παλιό Φάληρο, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι, επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία της συγκεκριμένης σπείρας.

17062017 ypothesi1007Το πιο εντυπωσιακό από αυτά ήταν ένα ρολόι που ο 40χρονος ενεχυροδανειστής φύλαγε σε ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό του, κάτω από τον λεβιέ των ταχυτήτων, και είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς ήταν παραγγελία γνωστού Ελληνα επιχειρηματία σε ιδιαίτερα γνωστό κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων.

Το ρολόι κοστίζει πάνω από 150.000 ευρώ και η σπείρα το είχε κλέψει τον Απρίλιο του 2016 από την Εκάλη, όπου βρίσκεται η βίλα του επιχειρηματία με το χαμηλό προφίλ, ο οποίος ασχολείται με εισαγωγή και χονδρική πώληση επώνυμων ειδών γάμου και βάπτισης. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία, αλλά και στα ενεχυροδανειστήρια του ζευγαριού, κατασχέθηκαν ακόμη δύο πλάκες χρυσού βάρους ενός κιλού και αξίας 25.000 ευρώ, ασημένιο αγαλματίδιο Παναγίας βάρους περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ, πλάκα ασημιού βάρους 300 γραμμαρίων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, τέσσερα φουρνάκια στα οποία έλιωναν χρυσά κοσμήματα, ένας φασματογράφος με τον οποίο μετρούσαν την καθαρότητα του χρυσού και δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

 offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...