Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Φώτη Μπόμπολα

Εντολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου
Η έρευνα εντόπισε στοιχεία φοροδιαφυγής κοντά στα 30.000.000 €

Εντολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου
Η έρευνα εντόπισε στοιχεία φοροδιαφυγής κοντά στα 30.000.000 €

Στοιχεία φοροδιαφυγής που υπολογίζεται κοντά στα 30.000.000 ευρώ εντοπίστηκαν από την έρευνα του Κέντρου Ελέγχου Φορολoγίας Μεγάλου Πλούτου για τον Φώτη Μπόμπολα (φωτό) και έτσι ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία.

Πιθανότατα ήταν η τελευταία πράξη του προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα αποχωρήσει από τη θέση του αφού το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην ανανεώσει για τρίτη φορά τη θητεία του. Τα στοιχεία που οδήγησαν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Μπόμπολα προήλθαν στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου Φορολoγίας Μεγάλου Πλούτου διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν αναντιστοιχίες για διάφορα έτη, ύψους περίπου 30.000.000 ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα τα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις.

Ηθική αυτουργία

Πριν από λίγες ημέρες είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών τραπεζών και του επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα για τα δάνεια του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Γ. Μπόμπολας, διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και πάνω από 20 τραπεζικά στελέχη των τριών συστημικών τραπεζών βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα σχετικά με δάνεια 80.000.000 που χορηγήθηκαν με επισφαλείς όρους και κάποια εξ αυτών δεν εξυπηρετούνται.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνέχεια της καταγγελίας των σχετικών δανειακών συμβάσεων από τις τράπεζες, προκαλεί ξεκάθαρη ασφυξία στον εκδοτικό όμιλο, ο οποίος διαθέτει το «Εθνος», την «Ημερησία», την «Goal News», περιοδικά, συμμετοχή στο Mega (13,1%) και την εκτυπωτική Ιρις (50%), καθώς και ακίνητα. Η έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στον Πήγασο, συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ. Τη συνέχεια της έρευνας έχει αναλάβει η ανακρίτρια Κατά της Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ