Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αποζημίωση «μαμούθ» για δυστύχημα

Επιδικάστηκαν 400.000 € για ψυχική οδύνη στους συγγενείς 45χρονου που έχασε τη ζωή του

Επιδικάστηκαν 400.000 € για ψυχική οδύνη στους συγγενείς 45χρονου που έχασε τη ζωή του

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση-μαμούθ ύψους 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στους συγγενείς ενός 45χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του πριν από δύο χρόνια στη λεωφόρο Ποσειδώνος σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ο 35χρονος υπαίτιος το έσκασε από το ασθενοφόρο όταν τον μετέφερε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Ο άτυχος 45χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε στο σπίτι του ύστερα από νυχτερινή υπηρεσία στις 6 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου 2015, όταν έγινε το φονικό δυστύχημα.
Ο οδηγός του οχήματος που κατηγορείται ότι το προκάλεσε φέρεται ότι άνοιξε την πόρτα του ασθενοφόρου και άρχισε να τρέχει, μόλις έφτασε μπροστά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου! Οπως αναφέρεται, μάλιστα, στη σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο λόγος της ξαφνικής φυγής του 35χρονου ήταν για να μην υποβληθεί σε αιμοληψία από την οποία θα διαπιστωνόταν εάν ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει χρήση ναρκωτικών!

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου (www.esd.gr) που δημοσίευσε την απόφαση, ο 35χρονος έτρεχε με ταχύτητα τουλάχιστον 155 χλμ./ώρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας ήταν τα 70 χιλιόμετρα! Στο ύψος του κέντρου διασκέδασης Ακρωτήρι, στο Ελληνικό, και ενώ βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με κατεύθυνση από Πειραιά προς Γλυφάδα, προσπέρασε από τα δεξιά το προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός χωρίς καν να βγάλει φλας και πέρασε στη μεσαία λωρίδα.

Ιλιγγιώδης ταχύτητα

Στη συνέχεια, με την ίδια ιλιγγιώδη ταχύτητα επιχείρησε να μπει και πάλι στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, ωστόσο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο του 45χρονου, το οποίο ανατράπηκε και καρφώθηκε σε ένα δένδρο!

Το όχημα του 35χρονου εκσφενδονίστηκε προς τα δεξιά και, αφού σύρθηκε για 91 μ., προσγειώθηκε στην άσφαλτο σε σχεδόν διαγώνια θέση. Ο 45χρονος αστυνομικός απεγκλωβίστηκε νεκρός από τα συντρίμμια, ενώ ο 35χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Κατά τη συζήτηση της αγωγής της οικογένειας του θύματος δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο 35χρονος έκανε ήδη «σφήνες» πολλά μέτρα πριν από τον τόπο του τροχαίου, ωστόσο άλλη μάρτυρας υποστήριξε πως για το δυστύχημα ευθύνεται ένας τρίτος άγνωστος οδηγός, τον οποίο προσπάθησε να αποφύγει ο 35χρονος, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του κατηγορουμένου ήταν άνω του 1,10 γρ. ανά λίτρο, όπως ορίζει το γράμμα του νόμου (και συγκεκριμένα το άρθρο 42 παράγραφος 6 του ΚΟΚ) για όσους αρνούνται να υποβληθούν σε αλκοτέστ ή αιματολογικό έλεγχο.
Ετσι, έκανε δεκτή την αγωγή της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού και επιδίκασε το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στη σύζυγο, από 130.000 ευρώ σε καθένα από τα δύο παιδιά τους και από 20.000 ευρώ στον πεθερό και στην πεθερά του 45χρονου. Πάντως η απόφαση είναι εφέσιμη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...