Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Ο τεράστιος θησαυρός και ο επιχειρηματίας

Στο φως η απίστευτη λεία των «Gipsy Κings», που έχει κάνει κοσμηματοπώλες σε high περιοχές να ιδρώνουν

Στο φως η απίστευτη λεία των «Gipsy Κings», που έχει κάνει κοσμηματοπώλες σε high περιοχές να ιδρώνουν 

ΑΠO ΤΟΥΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ, ΘΕΟΔOΣΗ ΠΑΝΟΥ

Τον ύπνο τους έχουν χάσει αρκετοί κοσμηματοπώλες στις ακριβές περιοχές της Αττικής, από το Κολωνάκι μέχρι τα βόρεια προάστια, στις οποίες επικεντρώνει τις έρευνές της η Αστυνομία για τον εντοπισμό και της υπόλοιπης λείας των «Gipsy Κings», μετά τον αμύθητης αξίας θησαυρό με τα 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα και διαμάντια που βρέθηκε στο Χαλάνδρι!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των Ρομά», η οποία ήταν οργανωμένη σε δύο εγκληματικές ομάδες, που ξάφριζαν σπίτια επωνύμων και εταιριών, και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ανάμεσά τους, βεβαίως, και ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος κατηγορείται πως λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος και πληροφοριοδότης για τη συμμορία.

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους στοιχεία τα οποία συνδέουν το μαφιόζικο συνδικάτο με κοσμηματοπώλες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, αλλά και στις πιο… high class περιοχές των βορείων προαστίων.

Πλέον, οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφαλείας έχουν ρίξει όλο το βάρος των ερευνών στην εξάρθρωση του παράλληλου κυκλώματος κλεπταποδοχής, το οποίο φέρεται ότι «αξιοποιούσε» τα κλεμμένα χρυσαφικά της εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές για περισσότερα από 15 χρόνια. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, μέσω του εντοπισμού των κλεπταποδόχων, θα ανακαλύψουν νέες… φλέβες χρυσού, όπως αυτή που «χτύπησαν» στο Χαλάνδρι.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από τη σύλληψη, πριν από μερικές ημέρες, ενός 43χρονου Ελληνα ενεχυροδανειστή, ο οποίος διαθέτει καταστήματα στο Παλιό Φάληρο, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι.

Ειδική κρύπτη

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του ενεχυροδανειστή, οι αστυνομικοί βρήκαν κάτω από τον λεβιέ τον ταχυτήτων μια ειδική κρύπτη, μέσα στην οποία ήταν κρυμμένο ένα ρολόι αξίας τουλάχιστον 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν ειδική παραγγελία από επιχειρηματία της Εκάλης σε γνωστό γαλλικό οίκο. Το μοναδικό στο είδος του κομμάτι είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια διάρρηξης που είχαν κάνει τα μέλη του συνδικάτου των Ρομά στο σπίτι του επιφανούς επιχειρηματία, τον Απρίλιο του 2016.

Επειτα από την ανακάλυψή τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να υποπτεύονται πως ο 43χρονος διατηρεί σχέσεις με το κύκλωμα των Ρομά και ξεκίνησαν έρευνα εις βάρος του. Το περασμένο Σάββατο οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν, όταν, κατά την έφοδο που έκαναν σε δύο σπίτια ιδιοκτησίας του 43χρονου και της 40χρονης συζύγου του, ανακάλυψαν έναν ολόκληρο θησαυρό, ο οποίος θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με εκείνον του… Αλή Μπαμπά!

Μέσα σε αυτοσχέδιες κρύπτες και συρτάρια στο εσωτερικό των δύο σπιτιών-θησαυροφυλακίων, οι άνδρες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Ασφαλείας Αμαρουσίου βρήκαν την αμύθητης αξίας λεία των ληστών της «μαφίας των Ρομά», η οποία αποτελούνταν από περισσότερα από 700 κιλά χρυσών και ασημένιων αντικειμένων, διαμάντια ανυπολόγιστης αξίας, καθώς και 100.000 ευρώ σε «ζεστό» ρευστό.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...